Binnenland 1 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Vegan restaurant Dumbo vliegt uit op Hoogstraat

Na de all you can eat-formules en burgerzaken zijn het nu vooral vegan restaurants die aan een opmars bezig zijn in de stad. Nieuw in dit genre is Dumbo aan de Hoogstraat 44, waar de ambitieuze sterrenkok Marnix Benschop achter het fornuis staat.

Gerenommeerde kok

Benschop is zeker geen rookie meer in het culinaire speelveld. Vele jaren kookte hij in het topsegment in gerenommeerde zaken als Ivy. Later bestierde hij The Suicide Club. Daarnaast stak hij vaak de houtskooloven aan op festivals of leefde hij zich uit in een Chinees ontbijt.

Spannende gerechtjes

Benschop is een van de meest gewilde, onconventionele, ervaren en creatieve topkoks van Rotterdam. ,,Mijn uitdaging bij de nieuwe kaart is een gevoel van winter, warmte en comfort”, vertelt hij. ,,Dat wil ik vertalen naar spannende kleine gerechtjes die in deze zaak passen.”

Creatief en vernieuwend

Noël Deelen is een van de drie eigenaren van zowel het restaurant als het ernaast gelegen creatieve bureau Venour. Hij legt uit: ,,Het restaurant wordt tof, gek, creatief en vernieuwend, een plek waar we ons zelf goed voelen en graag onze vrienden uitnodigen.”

Culinaire ontdekkingsreis

Met collega’s Uriah Arnhem en Issam Yagoub ging Deelen op culinaire ontdekkingsreis in Berlijn. De verschillende culturele achtergronden van de drie mannen (Hollands, Surinaams en Marokkaans) werkten inspirerend.

Geen after dinner dip

Smaakvolle hapjes mogen van het drietal komen van de keukens uit de hele wereld. Het veganistische aanbod in Berlijn viel goed. Deelen: ,,De spijsvertering is heel relaxed, zonder after dinner dip. Ik voelde me fris.”

Dag dierlijk voedsel

Geen van de eigenaren, noch de chef-kok laat doorgaans dierlijk voedsel staan, maar ze beschouwen dat wel als een uitdaging. Benschop: ,,Juist door mezelf een beperking op te leggen, dus zonder dierlijke proteïne, kan ik excelleren.”

Knollen en wortels

Door zijn kader te verkleinen, kijkt hij nu anders naar voedsel. ,,Knollen, wortels, paddenstoelen: ik wil er het maximale uit halen. En Rotterdam is een multiculturele stad. Wie komt eten, zal vooral verrast worden door de wereldse smaken en structuren.”

Disney-olifantje

De naam Dumbo geeft de mannen van Venour een goed gevoel. ,,Die staat voor het speelse, lichtvoetige karakter van het kwaliteitsrestaurant. Het doet denken aan het vliegende Disney-olifantje, maar ook aan het hippe New Yorkse stadsdeel Down Under the Manhattan Bridge Overpass (DUMBO dus).”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.