Binnenland 27 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Recordaantal decembercadeautjes voor Jarige Job

Aan de oproep van PostNL om decembercadeautjes in te leveren bij een postkantoor of –bezorger is massaal gehoor gegeven. In de afgelopen anderhalve maand zijn ontzettend veel cadeautjes binnengekomen en bezorgd bij Stichting Jarige Job, die ze uitdeelt aan kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben.

Deze woensdag maakt Stichting Jarige Job de officiële eindstand van de inzamelactie bekend. Er zijn maar liefst 65.000 cadeautjes ingezameld.

Slingers en traktaties

In de afgelopen anderhalve maand konden alle cadeautjes die Nederland over had voor een ander kind ingeleverd worden bij PostNL. Met de ingeleverde cadeautjes stelde Stichting Jarige Job vervolgens een verjaardagsbox samen met onder andere slingers, taart én traktaties voor in de klas, zodat ook armere kinderen op school gewoon hun verjaardag kunnen vieren.

Mooie verjaardag

Huib Lloyd, oprichter Stichting Jarige Job: ,,Het is geweldig dat Nederland zo massaal een mooi gebaar heeft gemaakt en zoveel cadeautjes heeft ingeleverd. Ons doel was om samen met PostNL álle kinderen van Nederland een mooie verjaardag te bezorgen in 2019. Met de 65.000 gedoneerde cadeautjes kunnen we voor ieder kind een mooie verjaardagsbox maken. Een uitkomst waarvan we alleen maar durfden te dromen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.