Binnenland 27 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Lentekriebels in Diergaarde Blijdorp

In Diergaarde Blijdorp is deze voorjaarsvakantie veel te beleven. Met dit mooie weer kiezen veel dieren er voor om dagelijks buiten te vertoeven.

Welpjes

De drie Aziatische leeuwenwelpjes worden steeds ondernemender en hebben een groot buitenverblijf om te ontdekken. Ook spelen ze veel met elkaar.

Ringstaartmaki’s

Daarnaast genieten de ringstaartmaki’s, die deze winter een nieuw doorloopverblijf kregen, eveneens volop van de zonnestralen. Ze draaien hun buik naar de zon en spreiden de armen om zo lekker op te warmen.

Natuurbehoudscentrum

In het Oceanium is onlangs het nieuwe Natuurbehoudscentrum geopend voor publiek. Het herbergt (ernstig) bedreigde plant- en diersoorten die onderdeel uitmaken van Europese kweekprogramma’s. De eerste bedreigde diersoorten zijn al overgebracht en de komende weken wordt het centrum verder ingericht.

Kuifmakaken

Verder heeft de kuifmakaken-familie in het binnenverblijf al kennisgemaakt met een nieuwe leider. Hij viel volgens de verzorgers zeer in de smaak bij de vrouwen. De verwachting is dan ook dat hij binnenkort de stap naar het eiland buiten zal durven maken.

Kids avond-arrangement

Kinderen en hun ouders kunnen met het ‘Blijdorp Kids Arrangement’ op 1 en 2 maart langer in de dierentuin blijven. Na het bezoek aan de dieren kunnen ze onbeperkt pannenkoeken eten en lampionnen versieren voor de avondwandeling door de dierentuin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.