Binnenland 17 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Startsein vernieuwing aansluiting A16/N3

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) gaf gisteren het officiële startsein voor de vernieuwing van de aansluiting tussen de A16 en de N3 bij Dordrecht. Met dit project verbetert de doorstroming en veiligheid rondom de aansluiting tussen beide wegen.

Bereikbare Drechtsteden

Het project draagt verder bij aan een verbeterde bereikbaarheid van de bedrijventerreinen op de Westelijke Dordtse Oever en zorgt voor een goede verkeersafwikkeling van en naar Papendrecht en de Hoeksche Waard. Dit is het eerste project in een reeks van infrastructurele projecten in de regio Drechtsteden.

Nederland mobiel houden

Het komende decennium ligt er een grote uitdaging om Nederland mobiel te houden. De economie trekt aan en dus wordt er meer gereisd, vervoerd én worden er meer woningen gebouwd. Tegelijkertijd is veel oudere infrastructuur uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw aan groot onderhoud toe.

Honderden kilometers extra rijstroken

De komende jaren worden daarom in Nederland honderden kilometers extra rijstroken aangelegd. Zo krijgen de Drechtsteden er extra rijstroken bij op de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht en is een verkenning gestart naar verbreding van de A15 tot aan Gorinchem.

Knelpunten aanpakken

Ook worden knelpunten in aansluitingen van snelwegen op regionale wegen aangepakt, zoals de aansluitingen van de A16 en A15 op de N3. Daarbij wordt er flink geïnvesteerd in het onderhoud van de bestaande infrastructuur met onder meer de renovatie van de N3 en de Wantijbrug.

‘Alles uit de kast’

Minister Van Nieuwenhuizen: ,,We halen alles uit de kast voor een betere doorstroming van het verkeer en het aanpakken van de files. Dat doen we door nieuw asfalt aan te leggen, maar ook door flink te investeren in het vernieuwen en verjongen van bestaande wegen, bruggen en tunnels. Samen met de regio gaan we de komende jaren nog veel meer doen om de Drechtsteden bereikbaar te houden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.