Binnenland 24 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Politie houdt inleveractie voor steek- en vuurwapens

Het is niet normaal om een wapen te dragen. Wapenbezit leidt vaak tot wapengeweld en kent uiteindelijk alleen maar verliezers. Daarom houdt de politie sinds begin deze week een wapeninleveractie.

Illegaal

Tijdens deze actie kunnen Rotterdammers tot 4 februari een illegaal steek- of vuurwapen inleveren. Dat leidt niet tot vervolging, tenzij uit onderzoek blijkt dat het wapen bij een misdrijf is gebruikt. De wapens kunnen worden ingeleverd bij één van de zes districtsbureaus.

Vuurwapenbezit en -geweld

Het huidige stadsbestuur heeft de bestrijding van vuurwapenbezit en -geweld tot één van de prioriteiten gemaakt. ,,Het is niet normaal om bij een conflict je wapen te trekken. Elk schietincident krijgt bij ons de hoogste aandacht, maar liever voorkomen we het. En als je geen wapen hebt, kun je het ook niet trekken”, zegt de politie over de actie.

Online petitie

De inspiratie voor de wapeninleveractie komt uit de online petitie ‘Wapens de Wijk uit’. Bewoners en ondernemers uit Bloemhof en Hillesluis stonden vorig jaar met deze petitie op tegen het vuurwapenbezit en -geweld in hun wijken. Inmiddels hebben bijna 800 mensen de petitie ondertekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.