Binnenland 8 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Laatste week tentoonstelling Fabeltjesland

De grote overzichtstentoonstelling Fabeltjesland, 50 jaar Fabeltjeskrant in LP2, gaat de laatste week in. De tentoonstelling is nog tot en met zondag 13 januari te bezoeken.

Positieve reacties

,,De afgelopen maanden hebben we veel positieve reacties ontvangen”, aldus Eva van der Vegt, directeur Bureau Vermaeck, een van de initiatiefnemers van de tentoonstelling. ,,Meneer de Uil, juffrouw Ooievaar, de gebroeders Bever en alle overige poppen maken bij veel bezoekers mooie herinneringen los.”

Bioscoopfilm

,,Samen met de nieuwe bioscoopfilm De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen die in december in première ging, is het een mooie afsluiting van 50 jaar Fabeltjeskrant”, vervolgt zij. Iedereen die naar de film De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen is geweest, krijgt op vertoon van het bioscoopkaartje voordeel op de toegang tot de tentoonstelling.

Best bekeken kinderprogramma

De tentoonstelling brengt een hommage aan het best bekeken Nederlandse kinderprogramma ooit: de Fabeltjeskrant. Meer dan 40 originele poppen die ooit gebruikt werden voor de televisieserie, worden getoond. Daarnaast wordt de ontstaansgeschiedenis en maatschappelijke kant van de Fabeltjeskrant verteld aan de hand van historische verhalen van een club Rotterdamse vrienden in oorlogstijd.

Dierenbos

De tentoonstelling is ook voor kinderen intrigerend en uitdagend. Naast het maken van een korte stop-motion Fabeltjes-scène, kunnen bezoekers wandelen door het Dierenbos.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.