Binnenland 20 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Ultieme hangout voor sneakerfreaks

Een weekje zijn ze nu in business. De Sneakerbar aan het Zwaanshals in Rotterdam-Noord. Een knusse ontmoetingsplek waar sneakerfreaks hun vervuilde designer gympen kunnen laten schoonmaken met producten van topmerken als Jason Markk, Crep en Saphir.

Schoenmaker 2.0

De Sneakerbar is een soort schoenmaker 2.0. Behalve dat je er terecht kunt voor kleine reparaties om gympen weer als nieuw te krijgen, kunnen bezoekers er ook loungen of de laptop openklappen. Ook schenken ze er koffie, thee of een verfrissend non-alcoholisch drankje.

Super hot

Eigenaresse Ingrid (55), tevens lerares op het voorgezet onderwijs, raakte geïnspireerd door de verhalen van haar zoon over sneakers en een plek waar je je sneakers kan reinigen. ,,Mijn zoon vertelde over een schoonmaakmerk dat schoenen reinigt op een manier waardoor ze er weer als nieuw uit komen te zien. In Amerika zijn deze producten momenten super hot.”

Liefde voor gympen

Ingrid vond een plek waar je je sneakers kan reinigen een mooi concept en een prachtig idee om in Rotterdam op te zetten. ,,Zelf ben ik docent en werk ik al 30 jaar met een jonge doelgroep. Wat ik zo mooi vind, is de liefde die jonge mensen hebben voor gympen.”

Kunstvorm

Hoe meer ze leerde over sneakers, hoe enthousiaster Ingrid werd. ,,Ik heb zelf sneakers mogen maken en ben zo in aanraking gekomen met echte sneakerliefhebbers. Vele van hen zien deze schoenen als een ware kunstvorm, waar zij duizenden aan euro’s aan uit kunnen geven. Al deze verhalen over de liefde voor deze vorm van kunst gaf mij alleen maar meer energie om de zaak te open.”

Sneakerbar is te vinden aan de Zwaanshals 325a in Rotterdam Noord en is open van maandag tot en met zaterdag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.