Binnenland 6 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Dj Nicky Romero over het belang van goed ontbijten

Aan boord van Raderstoomboot De Majesteit vond afgelopen maandag de opening plaats van het jaarlijkse Nationaal Schoolontbijt. Daar ontbeten twee Rotterdamse schoolklassen in het bijzijn van dj Nicky Romero, die de kinderen een mini-masterclass gaf.

Een feestje voor iedereen
De 16e editie van dit educatieve ontbijtevenement draagt het thema ‘Een feestje voor iedereen!’ Deze week gaan een half miljoen kinderen op 2.500 basisscholen gezond en gezellig ontbijten.

Schijf van Vijf
In 275 gemeenten brengen schoolklassen hun burgemeester een ontbijtje in het stadhuis. Alle kinderen krijgen een ontbijtpakket volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf, compleet met placemats, doe-boekjes, posters en allerhande lesmateriaal.

Gezond ontbijt
Aan boord van de bijna honderd jaar oude raderstoomboot heette de Rotterdamse wethouder Said Kasmi van Onderwijs de kinderen welkom. Dj Nicky Romero vertelde de klassen dat hij in zijn schooljeugd ook wel eens buiten de boot viel en hoe belangrijk het is dat iedereen erbij hoort, zeker op een feestje.

Verder gaf hij aan hoe belangrijk het is om iedere dag te beginnen met een gezond ontbijt. Zowel voor drukke dj’s, die de hele wereld over vliegen als voor kinderen.

Half miljoen ontbijtpakketten
Aan het landelijke educatieve ontbijtevenement doen in totaal zo’n half miljoen kinderen mee. Hun ontbijtpakketten worden verspreid door verschillende bakkers en bekende supermarktketens als Aldi, Coop, Poiesz, Hoogvliet, Vomar, Boon’s Markt, MCD Supermarkt en Boni.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.