Ilja Post
Ilja Post Binnenland 5 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Op zoek naar De Belofte van Rotterdam

De band Bourbon Avenue, singer-songwriter WARD, rapper Djesco en electro-artiest HighrFreeqncs; eerder wonnen ze elk in hun eigen categorie een mooie geldprijs en een belangrijk optreden tijdens de Sena Performers Grote Prijs Van Rotterdam. Bovendien maken ze 3 december kans om ‘De Belofte’ van 2019 te worden.

Battle tussen de best of the best

Dit is een nieuwe categorie die Popunie, in samenwerking met Music Matters, vorig jaar toevoegde aan de Rotterdam Music Awards. Een soort battle tussen de ‘best of the best’, waarvoor de jurywinnaars van de Grote Prijs van Rotterdam automatisch worden genomineerd.

Professionele muzikanten

Popunie projectleider Willem Philipsen, zelf ooit gitarist bij Postmen en Soulvation: ,,Deelname aan deze prijs is voor de genomineerden een uitgelezen kans om zich verder te bekwamen als professioneel muzikant. Bijvoorbeeld hoe je je fans het beste kunt benaderen via social media. Of hoe zij zich op andere wijze het beste kunnen profileren.”

Begeleidingstraject

Juryleden Casper Knipscheer (Twist Agency), Jasper Cremers (Red Bull Music Studio’s) en Amir Charles (3FM Talent) voelen de genomineerden in aanloop naar de awardshow aan de tand betreffende hun toekomstplannen en carrièreperspectief. Degene die zij tot winnaar van De Belofte uitroepen, wint een geldprijs van 10.000 euro en een begeleidingstraject van Music Matters.

Muziekambassadeur

Philipsen: ,,Deze stimuleringsprijs is de opvolger van de twee jaar geleden opgeheven Music Matters Award. De winnaar van deze talentenjacht won een jaar lang de titel muziekambassadeur van Rotterdam, waarna deze eveneens werd gecoacht en muzikaal verder gebracht. Na tien jaar besloot Music Matters echter de krachten te bundelen met Popunie. Het resultaat: een samenvoeging van de Aanstormend Talent Award van de Rotterdam Music Award en de Music Matters Award.”

Benieuwd wie er dit jaar met de prijs vandoor gaat? Je ziet het 3 december in LantarenVenster.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.