Ilja Post
Ilja Post Binnenland 10 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Volop gin tastings langs Schiedamse grachten

Gin liefhebbers kunnen zaterdag 25 augustus hun lol op. In de Schiedamse binnenstad vindt dan het zomerfestival GinFever plaats. Het ‘zusje’ van het populaire Jeneverfestival, dat dit keer een jaartje overslaat vanwege renovatie van de Havenkerk.

GinCity

Kenners weten het al jaren: Schiedam is dé jeneverhoofdstad van de wereld en wordt tegenwoordig ook steeds vaker ‘GinCity’ genoemd. Dat heeft te maken met de initiatieven die vanuit de traditionele branche worden genomen om nieuwe, smaakvolle gins en jenevers te ontwikkelen.

Stokers Trots

Eén van de bekendste Schiedamse gins is misschien wel Bobby’s Gin. Maar de stokers van het ambachtelijke Jenevermuseum, gevestigd aan de pittoreske Lange Haven, kunnen er ook wat van. Zij grijpen het evenement aan om hun nieuwste gin te lanceren, Stokers Trots genaamd.

Cocktails galore

Die lancering is zaterdag 25 augustus tegelijk de opening van GinFever. Daarna kun je vanaf 14.00 uur overal langs de Lange Haven terecht voor de beste (alcoholvrije) cocktails met gin. Ook de Rotterdamse cocktailpraktijk Dr. zal hierbij aanwezig zijn. Een unicum, omdat deze ‘speak easy’ – waar het personeel allemaal rondloopt in doktersjas en je alleen wordt binnengelaten als je een patiëntnummer hebt – meestal opereert vanuit een ‘geheime locatie’.

Liquid lunch vs foodtrucks

Naast de hipste bartenders zijn er ook optredens van dj’s, salsadansers en straatartiesten. En omdat een puur alcoholische liquid lunch of dinner de goden verzoeken is, zijn er langs de Schiedamse grachten en de Vismarkt ook voldoende foodtrucks te vinden. Chocolaterie De Bonte Koe verkoopt deze dag eenmalig speciale choco gin-shots en lolly’s.

Fonteinshow

De dag wordt iets voor 23.00 uur feestelijk afgesloten met een fonteinshow. Goed om te weten: de entree van het festival is gratis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.