Binnenland 20 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Smikkelen bij Hoogkwartier Proeft

Iedere wijk of buurt zijn eigen evenement. Dat lijkt zo’n beetje de trend te worden in Rotterdam. Zaterdag 25 augustus is het de beurt aan het Hoogkwartier. In het parkje aan het Achterklooster kunnen bewoners en buitenstaanders dan genieten van eten, drinken en muziek tijdens het culinaire festival Hoogkwartier Proeft.

Wijkevenement

We zeiden het eerder al, naar aanleiding van de aankondiging van de tweede editie van Camping Crooswijk: steeds meer Rotterdamse buurtjes doen hun best een jaarlijks terugkerend wijkevenement te organiseren.

Driehoek

Het Hoogkwartier, de driekhoek tussen Mariniersweg, Goudsesingel, Oostplein en Burgemeester van Walsumweg is daar niet anders in. Voor het derde jaar op rij organiseren buurtbewoners en betrokken ondernemers er Hoogkwartier Proeft.

Picknicktafels

Komende zaterdag kun je er van 15.00 tot 21.00 uur aanschuiven aan de picknicktafels in het parkje. Bezoekers kopen munten van 2,50 euro per stuk, waarmee ze naar eigen keuze drankjes en kleine gerechtjes kunnen halen bij onder andere Verward, Old Scuola, Henri Bloem, Barrelproof, Bier en Zo en Bom Gosto.

Muziek

Muziek is er ook, afkomstig van dj’s Gees Voorhees en Johan Kleinjan van kunstenaarscollectief KAMP HORST. Daarnaast treden Elma en Rikke van Half Way Station op.

Yoga en discussies

Voor de jonge bezoekers organiseert WMO Radar een kinderprogramma met een aantal verrassende activiteiten. Gedurende de middag worden er ook yoga-workshops gegeven en is Stadslab Hoogkwartier aanwezig om in gesprek te gaan over de toekomst van de buurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.