Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 9 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Rotterdamse bekent doden eigen zoontje

Een 33-jarige vrouw uit Rotterdam heeft bekend dat zij in april dit jaar haar eigen zoontje heeft gedood. Het kind was pas zeven maanden oud. Het is niet bekend waarom Katiuscia R. haar eigen zoontje om het leven bracht.

De officier van justitie verdenkt R. van moord. Ze zou haar zoontje hebben gedood door een kussen op zijn hoofd te drukken. Terwijl ze dat deed, zou haar andere zoon ook aanwezig zijn geweest in de woning in Rotterdam. Hij zou er niets van hebben meegekregen.

Veel onduidelijkheid

De advocaat van R., Dirk Daamen, bracht donderdag na afloop van de eerste niet-inhoudelijke zitting in de Rotterdamse rechtbank het nieuws over de bekentenis van zijn cliënte. Zelf was R. niet aanwezig bij de zitting.

Volgens Daamen was R. „in shock” na de dood van haar zoontje. „Ze was weken niet in staat om te kunnen praten.” Of zij bijvoorbeeld een postnatale depressie had, is nog niet duidelijk.

Voorarrest

De vrouw wordt momenteel psychisch onderzocht. De volgende zittingsdag is op 1 november en opnieuw niet-inhoudelijk. Bij de inhoudelijke behandeling is R. wel van plan te verschijnen. Wanneer deze is, is nog niet bekend. R. zit nu in voorarrest, daarom moet de zaak iedere drie maanden voor de rechter komen om te beslissen of ze nog vast moet blijven zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.