Binnenland 7 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Regen of zonneschijn voor Pleinbioscoop?

Morgen begint dan eindelijk de Pleinbioscoop Rotterdam. Oftewel: negentien zomeravonden genieten van film in het Museumpark.

Neem je eigen stoeltje mee of huur er één voor een euro. En vergeet vooraf ook niet Buienradar te checken. Want na een aantal kurkdroge weken lijkt er vanaf morgen een flink pak regen op ons neer te dalen.

Poncho’s en dekens

De organisatie, in voorgaande jaren wel vaker geplaagd door extreem weer, is vast voorbereid. Inmiddels zijn duizenden poncho’s en honderden dekens ingeslagen om bezoekers, mócht het zover komen, alsnog warm en droog te houden.

Het programma staat in ieder geval als een huis. Enthousiastelingen kunnen zich verheugen op een verzameling van de beste films van het afgelopen jaar. Denk aan The Shape of Water, The Florida Project, Call Me By Your Name, The Rider en Dunkirk.

Overdekt jeugdprogramma

Verder draaien er iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag kinder- en jeugdfilms, compleet met popcorn, snoephuis en kaartjes kopen en laten scheuren. Omdat het kinderprogramma overdag plaatsvindt, is het overdekt (anders is de projectie niet goed zichtbaar).

Korte films

Ook is er een korte film programma, bestaande uit twee onderdelen. ‘En Plein Public’ is de competitie waarbinnen jaarlijks korte films worden vertoond als voorproefje op de hoofdfilm. De maker van de film die door de vakjury als beste wordt beoordeeld ontvangt een geldprijs voor een volgende productie.

Pitchen

Bij ‘Pitchen op het Plein’ krijgen filmmakers de kans om hun idee voor een korte film te pitchen aan het publiek. Bezoekers kunnen de filmmakers steunen door hun statiegeldbeker te doneren aan de productie.

Dovencultuur

Daarnaast staat dit jaar, voor de vierde keer op rij, een avond in het teken van dovencultuur. Dinsdag 23 augustus bemannen dove en slechthorende jongeren alle posten van de openluchtbioscoop, van de bar tot de kaartverkoop.

Bestellen met gebaren

Met Nederlandse Gebarentaal kun je dus overal terecht. Wie geen gebarentaal kent is zoals altijd van harte welkom, maar zal een beetje creatief moeten communiceren. Kortom, een filmavond met een twist. Op het grote scherm draait die dag superheldenfilm Black Panther.

Doof Kind

Maandag 13 augustus draait de documentaire Doof Kind: een portret van de dove tiener Tobias, die zich helemaal thuis voelt in de wereld van de doven. Deze film staat los van het zogenoemde Coming to Your Senses-programma, maar is zeker aan te raden voor een mooie inkijk in de dovencultuur.

Meer weten over programmering of kaartverkoop? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.