Ilja Post
Ilja Post Binnenland 2 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Opnieuw gaan stemmen op voor een Dance Parade 2.0

Rotterdam Festivals viert dit jaar haar 25-jarig jubileum en vraagt mensen te stemmen op hun leukste evenement van de afgelopen 25 jaar. Organisator JMR grijpt de verkiezing aan om de campagne om de Dance Parade weer tot leven te wekken een extra duwtje in de rug te geven.

Pompende dancemuziek

Een beetje zoals het Zomercarnaval van afgelopen weekend, maar dan met een stoet aan praalwagens die met pompende house, trance of techno door de binnenstad trokken. Dat was de Dance Parade, die – geïnspireerd op de Berlijnse Love Parade – in 1997 voor het eerst werd georganiseerd.

Honderdduizenden bezoekers

Jarenlang trok het legendarische dance-event, de grootste van de Benelux, honderdduizenden bezoekers. Tot aan het feestje in 2010 abrupt een einde kwam, omdat de gemeente veel strengere veiligheidseisen en een strenger vergunningsbeleid instelde naar aanleiding van de strandrellen in Hoek van Holland.

Dance Parade 2.0?

Hierna keerde het evenement niet meer terug. Dit tot groot verdriet van een hoop enthousiaste fans, die zich meermaals hard maakten voor een Dance Parade 2.0. In online petities en op social media stelden tienduizenden dance-liefhebbers dat dit oer-Rotterdamse festival in ere hersteld moet worden.

Petitie

Ook nu weer circuleert er een petitie, ‘Red de Dance Parade’ genaamd, die als doel heeft 50.000 handtekeningen te verzamelen om het dansfestijn opnieuw op de politieke kaart te krijgen. ,,Omdat er vandaag de dag nog altijd veel onbegrip is over het cancelen van dit prachtige evenement”, aldus de opstellers.

Leukste festival

Oud-organisator JMR Produkties hoopt de campagne een duwtje in de juiste richting te geven door hun achterban te adviseren de Dance Parade te verkiezen tot het leukste Rotterdamse festival van de afgelopen 25 jaar.

Online stemmen

Of ze daarin slagen, is aan de Rotterdammers zelf. Tot 9 juli kunnen zij online stemmen op hun favoriete festival. Van Ketels aan de Kade tot Rotterdam Unlimited en van Boothstock tot – inderdaad – de Dance Parade: alle festivals van de stad maken kans.

Echt Rotterdams Erfgoed

Het festival met de meeste stemmen wint en zal tijdens de opening van het cultureel seizoen op zondag 16 september worden opgenomen als Echt Rotterdams Erfgoed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.