Binnenland 8 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Boijmans zoekt nieuw kinderbestuur

Alle kinderen verzamelen. Museum Boijmans zoekt ook dit jaar weer basisscholieren om lid te worden van het kinderbestuur dat meedenkt over het beleid, de programmering en de identiteit van het museum. Solliciteren kan via de website van Boijmans van Beuningen.

Meer jonge bezoekers

Het museum heeft zichzelf de ambitie gesteld in 2020 het aandeel kinderen te vergroten naar 20 procent van het totale bezoek in 2020. Om dat voor elkaar te krijgen, wil zij de doelgroep actief bij het beleid betrekken. Onder andere dus door het aanstellen van een kinderbestuur dat het museum kindvriendelijker moet maken en geliefder bij hun leeftijdsgenoten.

,,De aanbevelingen van het kinderbestuur worden serieus genomen en meegenomen in de plannen voor toekomstige tentoonstellingen en beleid”, aldus directeur Sjarel Ex.

Vergaderen

Het bestuur komt minimaal een keer per maand bijeen voor een vergadering waar het bijvoorbeeld gaat over de activiteiten van de Boijmans club, met ruim 2.500 leden onder de 12 jaar. Het kinderbestuur heeft zelf een rol in het activiteitenprogramma; het verrichten van een opening, het geven van een rondleiding of het verzinnen van speciale workshops.

Spiegel

De kinderbestuursleden denken ook mee over het algemene beleid van het museum. Zij gaan in gesprek met de directie, conservatoren en andere medewerkers. In het bestuursjaar ervaren de leden het museum en maken zij van binnenuit kennis met de wereld van kunst en cultuur. Tegelijk houden zij het museum een spiegel voor: hoe beleven kinderen het museum?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.