Ilja Post
Ilja Post Binnenland 23 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Vissen voor een plasticvrij Rotterdam

Rotterdam is er he-le-maal klaar mee. Die enorme berg aan plastic afval op straat en in het water. Het ziet er niet uit, is slecht voor het milieu en ook nog eens doodzonde.

Hergebruiken als grondstof

Plastic leent zich namelijk perfect voor recycling. Zowel vanuit de gemeente als vanuit bedrijven en particulieren ontstaan daarom steeds meer initiatieven om plastic uit het straatbeeld te halen en opnieuw te hergebruiken als grondstof.

Plastic Whale

Zo ontwikkelt Plastic Whale Rotterdam allerlei educatieve programma’s met betrekking tot plastic afval en de bewustwording van de waarde ervan als grondstof. De bekendste daarvan: het Oud Rotterdamsch Plastic Visschen, dat ook dit jaar weer de dag na de straatparade van het Zomercarnaval plaatsvindt.

Afval in het water

Karin Hille van de organisatie: ,,De verwachting is dat er deze zondag weer heel wat afval in het water zal zijn gewaaid. Helaas ,maar des te beter om the day after de handen uit de mouwen te steken. Met een vloot van meerdere boten, sups en kano’s zal die dag over de Rotte gevaren worden.”

Vloot van plastic bootjes

Het doel is dat alle deelnemers zoveel mogelijk afval uit het water opvissen, vervolgt ze. ,,Van de opgeviste plastic flesjes kan de volgende Plastic Whale sloep worden gemaakt. Zo groeit er een vloot van plastic bootjes die wij inzetten voor bedrijfsuitjes en publieksevenementen om vervolgens nóg meer plastic uit de Rotterdamse wateren te vissen. Een soort zwaan-kleef-aan effect dus.”

Plasticvissen

Meedoen? Kom dan zondag 29 juli om 13:00 uur naar Rebelz aan de Rotte, Bergse Rechter Rottekade 1. Om 15.00 uur legt de vloot weer aan bij de steiger en is er ruimte voor een borrel en een hapje. Iedereen is welkom, met of zonder boot. Aanmelden kan via [email protected].

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.