Ilja Post
Ilja Post Binnenland 11 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Facelift voor dak van Maassilo

Op de tiende verdieping werken ze momenteel hard aan een nieuwe danceclub, die in september af moet zijn. Maar de Maassilo wil ook haar dak openstellen en toegankelijk maken. Ze zoeken alleen nog naar het gouden idee.

Grootste graansilo van Europa

Ooit was het de grootste graansilo van Europa. Maar de afgelopen vijftien jaar kennen we de Maassilo vooral als feestlocatie. Sinds de vestiging van club NOW&WOW in 2004 is de graansilo stukje bij beetje verder ontwikkeld.

Eventlocatie

Van de Creative Factory en Factory010 tot de Maassilo eventlocatie; inmiddels biedt het enorme gebouw plaats aan meer dan 30 bedrijven en behoort met een capaciteit tot 5.000 mensen tot de grotere evenementenlocaties van Nederland.

Momenteel wordt hard gewerkt aan weer een nieuw initiatief. Op de tiende verdieping wordt op 60 meter hoogte in september een nieuwe danceclub geopend.

Prachtig zicht op de skyline

Daarnaast willen de initiatiefnemers van de Maassilo ook het dak toegankelijk maken. ,,Want als je ergens een prachtig zicht hebt op de skyline van Rotterdam en de Maas dan is het wel op het dak van de Maassilo”, aldus Nicole de Koster.

Ideeëncompetitie

De Koster: ,,Om de creativiteit van de stad en ondernemers de ruimte te geven, organiseert de Maassilo een ideeëncompetitie die betrekking heeft op de glazen skybox, het dak en/of de silokokers. Al met al een oppervlak van zo’n 350 m2.”

6000 m2 aan dakoppervlak

Verder zijn ze op zoek naar creatieve ideeën voor de overige 6.000 m² aan dakoppervlak. Van een openbare daktuin, regenwaterbuffering tot een ‘energiedak’; iedereen met een goed idee kan meedoen.

Prijsgeld

Deadline voor het inzenden van ideeën is 20 augustus, waarna medio september de winnaars (maximaal vijf) bekend worden gemaakt onder wie dan het prijsgeld van 5.000 euro zal worden verdeeld. De inzendingen zullen beoordeeld worden op originaliteit, ontwerpkracht, veiligheid, duurzaamheid en technische en financiële haalbaarheid.

Mee doen?

Meer weten over deze competitie? Neem contact op met Nicole de Koster via [email protected] of 010 476 24 52.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.