Binnenland 18 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Donateurs gezocht om mishandelde kitten te redden

Grote kans dat je het verhaal van kitten Kitty al ergens voorbij hebt zien komen. Social media ontplofte, nadat het ernstig gewonde dier vorige week werd aangetroffen bij het Marconiplein. Het lapjeskatje was met tiewraps vastgebonden aan een hek.

Afgestroopte onderkaak

De mishandelde kitten moest meteen geopereerd worden toen ze bij Dierenopvangcentrum Spijkenisse werd binnengebracht. Bij haar kin was haar huid tot halverwege de onderkaak afgestroopt. Deze werd zij zo snel mogelijk gehecht.

Lange weg naar herstel

Daarnaast heeft zij ook nog een breuk in haar elleboog, een breuk in de groeischijf van haar hak en in haar borstbeen. Ze heeft dus nog een lange weg te gaan in haar herstel, maar vrijwilligers van het dierenopvangcentrum en de dierenarts doen hun uiterste best voor Kitty.

Vechtertje

Ondanks wat ze heeft meegemaakt, is de kitten duidelijk een vechtertje. Ze eet goed ondanks de pijn in haar kaak en kroelt graag. ,,Ze geniet zichtbaar van de liefde en de goede zorgen die zij nu krijgt”, aldus Ezra van de Dierenopvangcentrum Spijkenisse.

Veel berichtjes

,,Ook hebben wij veel berichtjes gehad van mensen die haar een goed thuis willen geven. Maar wij kunnen inmiddels het goede nieuws vertellen: als Kitty er helemaal bovenop komt, heeft zij bij één van onze medewerksters haar gouden mandje klaar staan.”

Hoge dierenartsrekening

Duidelijk is al wel dat het veel geld gaat kosten om Kitty er weer bovenop te helpen. Men gaat uit van een dierenartsrekening van zo’n vijfduizend euro. Helaas is de dader (nog) niet bekend en kunnen zij de kosten niet op hem/haar verhalen. Om de kitten te kunnen redden, zijn donaties dus meer dan welkom.

Meehelpen?

Wil jij Kitty helpen en een bijdrage doen voor haar operaties? Steun de Dierenbescherming Rotterdam dan met een gift via deze link. Het geld dat extra binnenkomt, zal worden besteed aan andere dieren die hun hulp hard nodig hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.