Ilja Post
Ilja Post Binnenland 28 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Voormalige Schipperschool wordt kluspand

De voormalige Schippersschool aan de Grondherenstraat in Charlois gaat in de verkoop. Het monumentale gebouw van circa 1.758 m2 kan worden verbouwd tot maximaal tien woningen. De verkoop vindt plaats aan één partij.

Kopersgroep

De koper mag een projectontwikkelaar zijn, maar ook een kopersgroep. Voorwaarde is dat de kopersgroep bestaat uit verenigde zelfbouwers, die zich gezamenlijk inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit kunnen vrienden of familie zijn, maar ook zelfbouwers die elkaar bijvoorbeeld tegenkomen bij de rondleiding of informatiebijeenkomst.

Monumentale waarde

De partij die het gebouw koopt, moet ervoor zorgen dat de school haar monumentale waarde behoudt. Ook wil de gemeente dat de koper er minimaal zes en maximaal tien woningen van maakt. Deze moeten minimaal 85 m2 groot zijn.

Daarnaast moeten de bewoners de mogelijkheid krijgen om de appartementen zelf af te bouwen, door er bijvoorbeeld zelf een badkamer of keuken in te plaatsen. Het gebouw kent drie verdiepingen met elk vijf schoollokalen. In het hart van de oude school is een monumentaal trappenhuis dat de appartementen ontsluit.

Rondleiding

Op 4 juli is tussen 15.00 en 16.30 uur een rondleiding door de in 1915 gebouwde school aan de Grondherenstraat. Er is geen vraagprijs. De verkoop vindt plaats door middel van inschrijving. Inschrijven kan tot uiterlijk 14 september.

Zelfbouw

Op Rotterdam-Zuid werd onlangs ook een ander zelfbouw-project gelanceerd. Aan de Herman Costerstraat in de Afrikaanderwijk wordt ook een oude school omgebouwd naar zes woningen.

Tv-programma

Een nieuw televisieprogramma van RTL volgt de potentiële kopers. Aanmelden voor deze kluswoningen kan nog tot uiterlijk 10 juli. Het kopen van één van deze zes woningen verplicht tot deelname aan het televisiepogramma.

Kijk voor alle zelfbouwprojecten in Rotterdam op Pakjeruimte.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.