Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 25 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Extra beveiliging voor Aboutaleb na doodsbedreiging

Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, heeft al anderhalve week extra beveiliging vanwege een ernstige doodsbedreiging. Dat vertelde hij zondagavond in het NOS-WK-programma Studio Rusland. Hij ontving de doodsbedreiging nadat hij had besloten de demonstratie van Pegida niet te verbieden.

De burgemeester kreeg de doodsbedreiging vorige week donderdag binnen na een raadsdebat. Sindsdien zou er zichtbaar meer beveiliging aanwezig zijn op het stadhuis in Rotterdam. In het tv-programma vertelt Aboutaleb dat het de bedoeling was dat hij ’s middags bij het vervolg van de raadsvergadering aanwezig zou zijn. Maar toen hij op de terugweg naar huis de bedreiging binnenkreeg, besloot hij die middag toch thuis te blijven.

Niet de eerste keer

Aboutaleb zei zondagavond dat hij vaker bedreigd wordt, maar dit niet altijd naar buiten brengt. Dit keer kwam het ter sprake naar aanleiding van ernstige racistische bedreigingen naar een Zweedse voetballer op het WK. De Rotterdamse burgemeester zegt altijd aangifte te doen tegen de bedreigingen.

Bronnen hebben tegen de NOS gezegd dat deze doodsbedreiging uit Turkse hoek kwam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.