Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 16 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Grootste schip ter wereld terug in Rotterdam

Even na middernacht arriveert donderdagochtend de Pioneering Spirit – het grootste schip ter wereld – in de Prinses Alexiahaven. Daarmee krijgt FutureLand dit pinksterweekend er een extra attractie bij. Het informatiecentrum over de haven van Rotterdam is dan ook het hele weekend (inclusief maandag) open.

Megaklus

De Pioneering Spirit is vanaf 17 mei tijdelijk terug op haar ligplaats in de Prinses Alexiahaven, na een megaklus in de Zwarte Zee. Daarmee is het grootste schip ter wereld weer te bezichtigen vanaf de rondvaart met de FutureLand Ferry. Tijdens dit pinksterweekend gooit de rondvaartboot dagelijks de trossen los om 12.00, 14.00 en 15.30 uur. Reserveren van rondvaarten kan via futureland.nl. De offshore-gigant blijft tot 27 mei liggen.

Kunstje

De Pioneering Spirit kent een kunstje dat geen enkel ander vaartuig beheerst: complete boorplatforms in één keer uit zee tillen en meenemen. De catamaran beschikt daarvoor over 65 meter lange hefbalken die 48.000 ton kunnen liften. Daarmee is dit hefschip de sterkste en grootste krachtpatser ter wereld. Daarnaast beschikt het over een ‘lasfabriek’, waar 24 meter lange pijpstukken aan elkaar gesmeed worden. Op die manier kan het schip zes tot acht kilometer pijpleiding per dag op de zeebodem leggen, tot een diepte van wel 3500 meter. De Pioneering Spirit is 382 meter lang en 124 meter breed. Dat is vergelijkbaar met acht voetbalvelden naast elkaar.

FutureLand is 19, 20 en 21 mei geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.