Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 15 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Dikke Mannen Race tijdens Ronde van Katendrecht

In het weekend van 26 en 27 mei staat de Ronde van Katendrecht weer op de agenda, voor wielerprofs en -amateurs, fietsliefhebbers en cultuurminnende niet-fietsers. In het programma worden wielerwedstrijden voor alle niveaus gecombineerd met tal van culturele en sportieve activiteiten. Voor ieder wat wils tijdens dit ‘Feest van de Fiets’.

Dikke Mannen Race

Op zaterdag 26 mei zal de Sportklasse het koersprogramma aftrappen, met later op de middag de ‘NL Crit Series Fixed Gear’ en een koppelkoers voor oud-beroepsrenners, met onder meer Michael Boogerd, Steven Rooks en Rob Harmeling. Daarnaast worden er Dikke Banden Races verreden en is er een 10km hardloopwedstrijd. Voor de recreatieve renner (die ook nog eens boven de 95 kilo weegt) is er een nieuw programmaonderdeel: de Dikke Mannen Race.

Programma

De Ronde van Katendrecht heeft een divers cultureel programma. Op zaterdag geven onder meer DJ Roccalberti, Tim Hartog, the Ukuladies en the Phantom Four ft. Silver Sufering Rudeboy acte de presence. In het nabij gelegen Lantarenvenster op de Wilhelminapier worden korte wielerfilms getoond tijdens Rotterdams Open Doek en in Verhalenhuis Belvédère vertellen onder andere Rien de Roon en Mels de Kievit hun mooiste wielerverhalen. Oud-wielerkok Erwin Grijsen vertelt niet alleen, hij maakt ook een echte wielermaaltijd klaar.

Zondag

Op de zondagochtend worden voor de start van het koersprogramma clinics gegeven. Oud-profs Henk Lubberding (voor de mannen) en Vera Koedooder (voor de vrouwen) bieden een leerzame les voor de fietsvaardigheid. Daarna de Katendrechts Kampioenschappen voor Zondagsfietsers. Later die middag volgt de Rotterdamse erewedstrijd Grote Prijs Walhalla.

The Kik

Op het Deliplein trapt zondag DJ Roccalberti af, met daarna Che Cirque, Mustang Medicine en de Nederlandse beatband The Kik die om 16:30 uur terugkeert op de Kaap. Ook worden zondagavond weer korte wielerfilms getoond van de Ronde van Katendrecht in Lantarenvenster.

Italiaanse fietsavond

De afsluiting van de Ronde van Katendrecht is een speciaal theaterprogramma: ‘Een Italiaanse fietsavond’ in LantarenVenster. Gastheer Wilfried de Jong maakt hierbij samen met onder meer Joop Zoetemelk, Frank Heinen, Johan van der Velde en Rick de Leeuw een geschiedenisreis door de rijke Italiaanse wielercultuur.

Nieuwspeper