Jelmer Visser
Jelmer Visser Binnenland 2 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Virale Feyenoordfan op 82-jarige leeftijd overleden

Rotterdammer en diehard Feyenoordfan Dirk van de Berg is op Eerste Paasdag op 82-jarige leeftijd overleden. Dit bericht werd maandagavond naar buiten gebracht door RTV Rijnmond.

Hij verkreeg een ware cultstatus toen hij met een cameraploeg van de Rotterdamse regio-omroep in 2011 voor het eerst naar de Kuip ging om daar een wedstrijd van zijn ploeg te aanschouwen tegen PSV. Het enthousiasme van de hoogbejaarde man zorgden voor vertederende beelden.

Beroemdheid

Van de Berg werd op late leeftijd na zijn aanwezigheid bij de wedstrijd een beroemdheid in de regio Rijnmond maar ook zeker daarbuiten. Iconisch was bijvoorbeeld ook het filmfragment waarop hij het clublied van Feyenoord ter gehore bracht op zijn mondharmonica. De Rotterdammers sloten Van de Berg al snel in hun armen. Zo werd hij door Ahmed Aboutaleb uitgenodigd op de koffie om over – jazeker – Feyenoord te praten.

De laatste jaren ging de gezondheid van Dirk achteruit. Hij kreeg meer en meer last van zijn longen en het spelen op de mondharmonica ging de laatste tijd niet meer. De bejaarde man was een graag geziene gast op de redactie van RTV Rijnmond en belde ook vaak met hen. Toch liep de frequentie van de telefoontjes terug.

Het overlijdensbericht werd met Rijnmond gedeeld door het verzorgingstehuis. Van der Berg had al behoorlijk wat kwalen en is uiteindelijk bezweken aan de griep.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.