Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 29 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Zomercarnaval niet over Coolsingel

De kleurrijke straatparade van het Rotterdam Unlimited Zomercarnaval trekt deze zomer niet over de Coolsingel. Dat heeft alles te maken met de geplande bouwwerkzaamheden die later deze maand van start gaan. Het hoofdpodium op het Hofplein keert wel als vanouds terug. Met op vrijdag 27 juli de finale van de Battle of Drums en op zaterdag 28 juli het inmiddels internationaal geroemde Hofpleinprogramma. Rotterdam Unlimited duurt in totaal vijf dagen, met een start op dinsdag 24 juli. Binnenkort wordt het volledige programma bekendgemaakt.

Coolsingel op de schop

Eén keer per jaar verandert de Coolsingel in een swingend Caribisch spektakel en schudt de kleurrijke stoet van het Rotterdam Unlimited Zomercarnaval de boulevard op. Wegens de geplande bouwwerkzaamheden moet de straat het de komende jaren zonder deze feestende massa doen. Gedurende de bouwperiode (tot maart 2021) wordt per jaar bekeken wat de beste alternatieve route is voor de straatparade.

Nieuwe route 2018

In 2018 start de optocht vanaf de Schiedamsedijk. Vervolgens trekt de feestelijke parade door de Witte de Withstraat, langs het Museumpark naar de Nieuwe Binnenweg om daarna via de Mauritsweg, het Weena, de Kruiskade, de Karel Doormanstraat en Westblaak weer te eindigen op de Schiedamsedijk. De verschillende podia zijn dit jaar te vinden op het Hofplein, het Weena en het Schouwburgplein.

Straatparade en Queen Election

In totaal nemen 22 groepen deel aan de straatparade. Zij trekken alles uit de kast om het aanwezige publiek te trakteren op de meest spectaculaire praalwagens, dansacts en muzikale optredens. Ook strijden zij voor de felbegeerde titels van onder andere ‘Beste groep’, ‘Mooiste praalwagen’ en ‘Beste choreografie’. Naast deze jaarlijkse competitie vindt op zaterdag14 juli de finale van de ‘Queen Election’ plaats in het Hofpleintheater. De praalwagen van de winnende Queen 2018 gaat vervolgens op zaterdag 28 juli volgens traditie voorop in de straatparade. De volgorde van de volledige parade is terug te lezen op www.rotterdamunlimited.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.