Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 21 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Woontorens gaan officieel ‘Lee Towers’ heten

De ‘Lee Towers’, is de nieuwe naam van de woontorens in de Merwe-Vierhavens. De twee torens zijn iconisch onderdeel van het Marconiplein in Delfshaven, op de rand met Schiedam. In elke leegstaande toren wordt 40.000 m2 vloeroppervlakte omgebouwd tot woningen. In totaal leveren de twee torens 860 nieuwe huizen op.

Lee & Lee

De Lee Towers dragen de naam van de beroemde zanger. Lee Foolen, van de ontwikkelaar City Pads speelde al lang met de gedachte van de vernoeming: "Lee Towers was verrast door mijn vraag om zijn naam te verbinden aan de torens en dacht in eerste instantie aan een grap. Maar het idee voor de Lee Towers lag -vooral door de ongewone voornaam die we samen delen- al veel langer bij ons op de plank. Dat we ze nu juist in Rotterdam mogen maken, is natuurlijk extra mooi.”

Penthouses

Op de 22ste en 23ste verdieping worden in de ene toren 20 penthouses gebouwd. Dan andere toren krijgt op die plek een hotel, restaurant of horecagelegenheid met rooftop bar. De bovenste verdieping wordt dakterras voor de bewoners van de torens.

Kaarsrecht

De Lee Towers bepalen al sinds begin jaren ‘70 de skyline van het Merwe-Vierhavens gebied. Elke toren is 95 meter hoog en heeft 24 verdiepingen. De torens zijn op elke verdieping naar boven enkele centimeters breder, waardoor de torens een kaarsrechte indruk maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.