Rotterdam

Videostill De Speld

‘Rotterdam moet de problemen weer echt gaan voelen’

Foto van 'Tara Lewis'

15 MRT 2018

De satirische website De Speld heeft met hun fictieve 'Partij tegen de Burger' een hilarische video opgenomen in Rotterdam. ,,Hier wonen 600.000 burgers met een veel te grote smoel. De afgelopen jaren is deze stad er weer een beetje bovenop gekomen. Maar wij gaan ervoor zorgen dat u de problemen weer echt gaat voelen."

Airbnb

De partij belooft roofovervallen en rattenplagen. ,,Tegen mensen die hun eigen stad niet meer herkennen zeggen wij: moet je beter uit je doppen kijken." Terwijl ze voor het stadhuis staan: ,,Zodra ik hier terecht kom verhuur ik het, via Airbnb."

Tot slot belooft de Partij tegen de Burger enige te zijn ,,die de stad echt wil afpakken van de Rotterdammers."

BEKIJK OOK


Views

56

Op zoek naar De Nieuwspeper?

Foto van 'Metro'

14 MRT 2018

Op zoek naar De Nieuwspeper? Hier vind je de laatste editie van de krant, met pittig en inspirerend nieuws voor en door Rotterdammers. Positief waar het kan, kritisch waar het moet. De Nieuwspeper helpt Rotterdammers door het beste uit hun stad te halen door het brengen van nieuws en achtergrondverhalen. Klik snel door!


Views

2k+

Tech-savvy generaties dankzij Digital Playground

Foto: Isabelle Boon

Foto van 'Ilja Post'

13 JUL 2018

Films maken, fotografiebewerking, leren programmeren en virtual reality. Jaarlijks volgen ruim 5000 leerlingen mediaworkshops bij Digital Playground, dat dit jaar zijn 20-jarig jubileum viert. Hele generaties hebben ze zo tech-savvy gemaakt.

Ontstaansgeschiedenis


Views

500+

The 004 zingt om kanker kansloos te maken

Foto: The 004/Daniel den Hoed

Foto van ''

13 JUL 2018

De Rotterdamse popgroep The 004 en het Daniel den Hoed Fonds slaan de armen in één om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoeken.

Impact van kanker


Views

500+

Rotterdammertjes-ijs voor Sophia Kinderziekenhuis

Foto: De Rotterdammertjes en De IJsmaker

Foto van 'Ilja Post'

13 JUL 2018

IJs eten is leuk en lekker. Maar ijs eten voor het goede doel is dubbel feest. Wie deze zomer een bolletje ‘Rotterdammertjes-ijs’ bestelt, ondersteunt daarmee direct de kindjes in het Sophia Kinderziekenhuis.

Een bol voor een bol


Views

700+

Bewoners verleiden hardrijders af te remmen

Bewoners verleiden hardrijders af te remmen

Foto van 'Tara Lewis'

12 JUL 2018

Al experimenterend hopen bewoners de hardrijders van de Beukelsdijk- en weg te verleiden om af te remmen. Donderdagmiddag onthulde kersverse wethouder Judith Bokhove de borden waarin automobilisten worden gevraagd snelheid te minderen, 40 kilometer per uur in plaats van de toegestane 50. Bokhove: ,,Het is mooi dat dit vanuit de bewoners zelf is gekomen en dat zij de oplossingen hebben bedacht.” De borden zijn de tweede van een totaal van acht maatregelen om de verkeersproblematiek aan te pakken.

150 hardrijders

Jorden Lentze is een van de bewoners die achter het initiatief zit. ,,Volgens de politie rijdt hier 1 procent van de auto’s te hard, maar dat komt neer op 150 auto’s per dag. Terwijl hier 10 scholen zitten en zo’n 3000 kinderen per dag langskomen.” Met behulp van subsidie voor burgerinitiatieven (CityLab) zijn verspreid over de twee aaneensluitende wegen drie radars opgehangen. ,,Deze hebben een voormeting gedaan en over vier en zes weken gaan we die data met elkaar vergelijken. We weten daardoor niet alleen of het werkt, maar ook welke tijdstippen hardrijders hier langskomen. Daar kan de politie dan gericht op controleren.”


Views

400+

Rotterdam heeft zijn eigen Pokémon Go

Foto van ''

12 JUL 2018

Het moet de Rotterdamse versie van Pokémon Go worden: de Rotjeknor-game. Kinderen en hun ouders moeten via dit digitale spel de Rotterdamse binnenstad beter leren kennen.

Interactieve ontdekkingstocht


Views

500+

Miljoenen uitgetrokken voor een aantrekkelijke Rotte

Als onderdeel van de plannen krijgt het Grotekerkplein trappen naar een brede vlonder aan het water.

Foto van ''

12 JUL 2018

Recreatieschap Rottemeren en gemeente Rotterdam investeren ieder drie miljoen euro in het aantrekkelijker maken van de Rotte. Zes miljoen in totaal dus voor de ‘plezierrivier’ die vanuit Lansingerland helemaal naar het bruisende stadshart kronkelt.

Meer activiteiten


Views

500+

Help Galerie Herenplaats naar de Outsider Art Fair

Werk van Edward Teeuw, kunstenaar bij Galerie Herenplaats, hangt inmiddels metersgroot in de stad.

Foto van 'Ilja Post'

11 JUL 2018

Nog een paar honderd euro hebben ze nodig om hun crowdfundingactie te laten slagen. Dan kan Galerie Herenplaats eindelijk weer eens aanschuiven bij de Outsider Art Fair in Parijs, de grootste internationale kunstbeurs voor kunstenaars met een beperking.

Kunstenaars met een beperking


Views

400+

Facelift voor dak van Maassilo

Foto van 'Ilja Post'

11 JUL 2018

Op de tiende verdieping werken ze momenteel hard aan een nieuwe danceclub, die in september af moet zijn. Maar de Maassilo wil ook haar dak openstellen en toegankelijk maken. Ze zoeken alleen nog naar het gouden idee.

Grootste graansilo van Europa


Views

500+

De Blauwe Verbinding ‘goed voor mens, dier en plant’

Foto: Eric Fecken

Foto van ''

10 JUL 2018

Varen van Rotterdam-Zuid naar Barendrecht, onder de A15 door. Vanaf nu kan dat. Na jarenlang hard werken werd afgelopen weekend dan eindelijk de Blauwe Verbinding officieel opgeleverd.

Bevaarbare route


Views

500+

Jarig Blijdorp Festival wil weekendevent worden

Frankie Dros op de unieke Blijdorp-Vespa die bezoekers tot 10 juli kunnen winnen door een kaartje te kopen. Foto: Vincent van Dordrecht

Foto van 'Tara Lewis'

9 JUL 2018

Deze zomer viert Blijdorp Festival haar vijfde verjaardag op 11 augustus. Organisator Frankie Dros droomt van een meerdaags festival, inclusief camping.

Vijf jaar geleden organiseerde DJ-duo Nino & Frankie voor het eerst Blijdorp Festival. Frankie Dros (30): ,,Toen wij acht jaar geleden begonnen met draaien was er in Rotterdam weinig te doen. Daarom begonnen we met het geven van feestjes en een festival was de logische volgende stap. Eigenlijk was er in het gemeentelijk beleid geen plek voor een nieuw dancefestival, dus we kregen het advies om de woorden dance en house weg te laten in onze aanvraag. In plaats daarvan hadden we een brede programmering met bandjes, kunst en performances.”

Allemaal Dingen Festival


Views

1k+

Heel de buurt aan de zonnepanelen

Heel de buurt aan de zonnepanelen

Foto van 'Tara Lewis'

9 JUL 2018

‘Dit dak maakt zonnestroom’ – dit kleine gevelbordje zal je steeds vaker naast Rotterdamse voordeuren zien hangen. Het zonneschildje nodigt buurtgenoten uit hun ervaringen met de installatie en het gebruik van zonnepanelen met elkaar te delen.

Zonpotentie

De kersverse wethouder Energietransitie Arno Bonte heeft vrijdag 6 juli het eerste ‘zonneschildje’ in het Nieuwe Westen geïnstalleerd. ,,Rotterdam wil ervoor zorgen dat meer Rotterdammers met zonne-energie aan de slag kunnen gaan. De klimaatopgaven uit het Akkoord van Parijs vragen om een forse energietransitie van stad en haven. Onze stad heeft veel zonpotentie, zeventig procent van het totale dakoppervlak in Rotterdam bestaat uit platte daken. Dit is een mooi voorbeeld van een initiatief van bewoners en ondernemers om het gebruik van zonne-energie in de stad op een nieuwe manier te stimuleren.”


Views

300+

Vijf weekenden Theater in de Koopgoot

Foto van ''

9 JUL 2018

Van 14 juli tot en met 19 augustus vindt de zesde editie van Theater de Koopgoot plaats in de bekendste verdiepte winkelpassage van Nederland: de Koopgoot in Rotterdam. De binnenstad van de Maasstad wordt vijf weekenden lang omgetoverd tot een amuserend straattheater, met verrassende circusacts en zinnenprikkelende activiteiten.

Suikerspinkunst


Views

500+

Spelende kinderen vinden vuurwapen

Foto van ''

9 JUL 2018

Een gezin dat met het mooie weer aan het water van het Eiland van Brienenoord zat, deed zaterdagmiddag een bijzondere ontdekking. Spelend in het zand, vonden de kinderen een vuurwapen. De politie heeft het wapen meegenomen.


Views

400+

Primeur voor Rotterdam: ‘datagestuurd’ reinigen

Foto van ''

6 JUL 2018

Ooit gehoord van ‘datagestuurd’ reinigen? Vast niet, want het gebeurde tot voor kort nog nergens. De gemeente Rotterdam is de eerste gemeente van Nederland die via een speciale app de straten schoon gaat vegen.

‘Schouwpunten’


Views

600+

Ooievaar rukt uit voor kleine panda’s

Foto: videostill Facebook Diergaarde Blijdorp/Rotterdam Zoo

Foto van 'Ilja Post'

5 JUL 2018

Als het klopt dat in mei alle vogels een ei leggen, dan moet juni de maand zijn waarin rode panda’s jonkies krijgen. Vorige week beviel moeder Yukiko in Diergaarde Blijdorp van een blakend gezonde baby.

Fokprogramma


Views

500+

Nooit meer knijpen dankzij Hoge Nood App

Foto van ''

5 JUL 2018

Bezoekers van de (binnen)stad kunnen voortaan in een aantal cafés, restaurants en hotels gratis gebruik maken van een schoon toilet, zónder dat ze verplicht zijn daar een consumptie te gebruiken. De horeca-instellingen met een ‘propere plee’ zijn te herkennen aan een sticker op hun deur, waaraan ook te zien is of het toilet rolstoeltoegankelijk is.

Start met zeven horecazaken


Views

1k+

Dino’s komen tot leven in Schiedam

Foto van 'Ilja Post'

5 JUL 2018

Als de nieuwste Jurassic Park-film en die over een uit de kluitengewassen haai, The Meg, iets bewijzen, is het wel dat dino’s en andere prehistorische beesten nog altijd goed scoren. Hoe meer tanden, hoe beter lijkt het.

Uitgestorven dieren


Views

2k+

Hoe voortijdig afzwaaien tot Remz leidt

V.l.n.r.: Rems Witberg, Paul van den Brekel en Giorgio Potharst.

Foto van ''

5 JUL 2018

Rotterdam groeit uit tot een stad waar het goed eten en drinken is. Met de toename van het aantal gelegenheden en verkooppunten neemt de concurrentie toe. Hoe kunnen ondernemers zich onderscheiden? Remco Witberg van Vicini weet dat slim innoveren meer inhoudt dan foodtrends volgen. Hij laat dit zien in zijn nieuwe zaak Remz aan de Kralingse Oudedijk.

Horecavirus

Begin jaren 90. Jongens worden nog onder de wapenen geroepen, de dienstplicht. Ook Remco Witberg treft dit lot. Hij heeft echter andere plannen met zichzelf, want hij is besmet met het horecavirus. In het leger groeit de onrust. Daarom vraagt hij op een dag de majoor recht op de man af: wat moet ik doen om onder deze plicht uit te komen? De officier toont empathie en geeft een gouden tip: begin een eigen zaak zodat we je als onmisbaar voor het thuisfront kunnen bestempelen. Remco Witberg zwaait af en begint in het ouderlijk huis Healthy Food Service.


Views

500+