Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 27 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Hordes Aziaten voor Margootje Vintage op Zwaanshals

Als tiener nam ze de bus vanuit Oudekerk aan de IJssel richting de markt op de Binnenrotte om ‘aparte kleding uit hopen te graaien’. Inmiddels viert Margot Duran (31) het driejarige jubileum van haar winkel Margootje Vintage op de Zwaanshals.

Jattende zussen

Eigenlijk kwam ze er deze week per toeval achter dat alweer drie jaren waren verstreken sinds de opening. ,,De tijd vliegt voorbij, het voelt alsof ik pas bezig bent!” Nadat ze tijdens een theateropleiding in Tilburg een passie voor vormgeving en kostuums ontdekte besloot ze in het diepe te springen en een zaak aan de Zwaanshals te openen. ,,Daarvoor stond ik samen met mijn zus vaak kleding te verkopen op rommelmarkten en op Koninginnedag. We hebben allebei veel kleren die we onderling uitwisselen.” Lachend: ,,Én jatten!”

Megatrend

In eerste instantie verkocht Margootje Vintage kleding en spullen. ,,Ik begon met drie rekjes. Al snel merkte ik een grote vraag naar bijzondere kleren, bijvoorbeeld van muzikanten en actrices.” Sindsdien richt de winkel zich alleen op vintage kleding. ,,Vintage is een megatrend die nu al jaren groot blijft. Zo nu en dan verandert de periode die populair is. Nu zijn dat de jaren negentig en de bloemenpatronen uit de jaren zeventig.” De zomertrends zijn volgens haar high-waistbroeken en pastelkleuren.

Hordes toeristen

De Zwaanshals zit volgens Duran de laatste jaren flink in de lift. ,,We hebben hier nu zelfs hordes Aziatische toeristen en Amsterdammers. Dan weet je dat je populair bent. Onlangs kwam zelfs iemand bij me inkopen voor een Aziatische vintage winkel.”

Foute witte broek

De Zwaanshals blijkt zelf ook een prima afzetmarkt: ,,Gisteren kocht mijn buurvrouw nog een hele foute witte Versacebroek uit de jaren negentig. Ze was er dolblij mee!”

Adres Margootje Vintage: Zwaanshals 276b

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.