Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 14 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Asowoningen blijken succes

De asowoningen voor notoire overlastgevers die de gemeente en Woonstad vorig jaar in gebruik hebben genomen zijn vooralsnog een succes. Het aantal meldingen van woonoverlast in de oude woonomgeving van de verhuisde bewoners zijn gereduceerd tot nul. Inmiddels zijn 9 van de 11 woningen bewoond. Dit schrijft de verantwoordelijk wethouder woensdag in een brief aan de gemeenteraad.

De zogenaamde ‘Skaeve Huse’ in de buurt van Rotterdam The Hague Airport in Overschie zijn vorige zomer gestart. Zij vormen een oplossing voor bewoners die in hun omgeving notoire woonoverlast veroorzaakten. In de Skaeve Huse komt de bewoner tot rust en wordt zorgverlening geboden. Na deze periode start de bewoner onder begeleiding met het werken aan de een terugkeer naar een normale woonsituatie.

Geen overlast

In de directe omgeving van Skaeve Huse zijn geen incidenten geweest. Het speciale dag en nacht bereikbare telefoonnummer voor het melden van overlast is tot nu toe geen enkele keer gebeld. Bewoners van de Skaeve Huse ontvangen intensieve zorg en begeleiding door het Centrum voor Dienstverlening.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.