Rott Spots: heerlijke pizza bij Sugo

Foto van 'Metro'

Metro

14 AUG 2015

De Rotterdamse Evy, Jojanneke en Tamara geven je om de beurt een tip op het gebied van eten, drinken, uitgaan, lifestyle en fashion in Rotterdam. Deze keer: Tamara Jimenez.

Bij Sugo haal je Italië naar Rotterdam. Dit leuke restaurantje zit op de Aert van Nesstraat, een handige plek om even binnen te lopen als je toch in het centrum bent. Je kan hier terecht voor heerlijke gezonde pizza al taglio (in vierkante stukjes). De verse pizza's zijn gemaakt van biologische producten, met een krokante en luchtige bodem die niet zwaar op de maag valt. En dat komt allemaal doordat Sugo een speciaal biologisch meel gebruikt, dat eiwitrijk en koolhydraatarm is. In het deeg zit 80 procent minder gist dan normaal. Het deeg wordt na 72 uur rijzen tot pizzabodem omgetoverd. De binnenkant is daardoor lekker luchtig.

Houten plankje

De pizzastukjes worden op een houten plankje geserveerd. Dat ziet er gezellig uit en geeft net dat kleine beetje extra. Ik heb verschillende soorten geproefd, ze waren stuk voor stuk heerlijk. De pizza met spinazie, pancetta, mozzarella en gorgonzola is mijn favoriet.

Voor de vegetariërs is er ook veel keus. Zij kunnen onder meer kiezen voor pesto, tomaat en Parmezaanse kaas of de buffelmozzarella met gegrilde aubergine.

Toetje

Als toetje moet je de Nutella op een pizzastukje echt ervaren. Houd je niet zo van Nutella? Probeer dan de panna cotta met aardbeien. Ook heerlijk. En ach, als je geen keus kan maken, dan neem je ze toch gewoon allebei? Heb ik stiekem ook gedaan!

Sugo heeft nu een leuke zomeractie: een stuk pizza al taglio + een drankje + een salade óf een toetje voor 8 euro.

Beoordeling

Decor: 8
Service: 7,5
Prijs/kwaliteit eten: 7,5
Eindoordeel: 7,5

Lees ook: Rott Spots: Beachclub Royal


Log in om een reactie te plaatsen

Views

0

Arts van Rotterdamse Velthuiskliniek gegijzeld

Arts van Rotterdamse Velthuiskliniek gegijzeld

De Velthuiskliniek aan de Jan Leenvaartlaan in Rotterdam Foto: ANP

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

21 DEC 2017

In Rotterdam zijn donderdagmiddag de hulpdiensten uitgerukt voor een situatie binnen de Velthuiskliniek. Een arts werd daar gegijzeld door een man met een vuurwapen.

Buiten de Velthuiskliniek waren ME’ers en politiemensen ter plaatse. De dader had de arts vastgebonden, maar hij is inmiddels weer vrijgelaten.

Tweetal omgekomen bij schietpartij Rotterdam

De politie doet onderzoek op de Rhijnauwensingel in Rotterdam waar woensdagavond twee doden zijn gevallen bij een schietpartij. (Foto: ANP)

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

20 DEC 2017

Bij een schietpartij in de wijk Beverwaard in Rotterdam zijn woensdagavond twee doden gevallen. Het tweetal zat in een geparkeerde auto toen ze rond 19:00 uur werden beschoten vanuit een passerende auto.

De schietpartij vond plaats op de Rhijnauwensingel. De passerende auto stond waarschijnlijk kort stil toen er werd geschoten op de auto van de slachtoffers. De witte auto waar de slachtoffers inzaten, is doorzeefd met kogels. Ook kwam een verdwaalde kogel in een woning terecht. De bewoner raakte niet gewond.

Politie Rotterdam verandert hoofddoekregel niet
Likeability of 6

Politie Rotterdam verandert hoofddoekregel niet

Politieagente Sarah Izat vond het niet kunnen dat zij geen hoofddoek en uniform tegelijkertijd mocht dragen. (Foto: ANP)

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

20 DEC 2017

Ook na de uitspraak van het College voor de Rechten van de mens mogen agentes van de politie in Rotterdam geen hoofddoek dragen als ze het politieuniform aanhebben. Dat heeft de politie in Rotterdam woensdag laten weten aan het College.

'Discriminerend'

ANP

DENK kaapt mediamomentje Geert Wilders in Rotterdam

ANP

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

14 DEC 2017

Geert Wilders heeft Géza Hegedüs gepresenteerd als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Dat vertelde hij aan de opgetrommelde pers pal voor de Essalam Moskee op Rotterdam-Zuid. Een andere partij, DENK, maakt van hetzelfde moment gebruik om ook aan te kondigen mee te doen in Rotterdam en ging demonstratief tussen de moskee en Wilders staan.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Jos Verveen (D66) komt gewoon naar de gemeenteraad vandaag. / ANP

D66-raadslid Verveen weigert fractie te verlaten

Jos Verveen (D66) komt gewoon naar de gemeenteraad vandaag. / ANP

Foto van 'Metro'

Metro

13 DEC 2017

Raadslid Jos Verveen gaat vandaag gewoon als D66-lid in de gemeenteraad van Rotterdam zitten, ook al willen zijn fractiegenoten hem eruit gooien. „Ik ben namens D66 gekozen als volksvertegenwoordiger en laat me niet op een onrechtmatige manier wegzetten. Als D66 mij uit de partij wil gooien en als kandidaat van de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen wil schrappen, moeten ze dat maar doen.”

Breekpunt Feyenoord

ANP

Moskee wacht Wilders op met koffie en koekjes

ANP

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

13 DEC 2017

Komt hij wel of komt hij niet? Dat was de afgelopen maanden de vraag in de Rotterdamse politiek. Maar Geert Wilders komt en maakt donderdag bekend wie de lijsttrekker is van de PVV Rotterdam in maart 2018. Hij doet dat op een pikante plek, namelijk tegenover de Essalam Moskee.

Lastig

Arno Bonte

‘Geef ambtenaar verlof bij geslachtsverandering’

Arno Bonte

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

12 DEC 2017

Rotterdamse ambtenaren die een sekseverandering willen ondergaan moeten daarvoor betaald verlof krijgen. Dat bepleit de fractie van GroenLinks in de Maasstad. De regeling moet vergelijkbaar zijn met die van zwangerschapsverlof.