Rotterdam

1. Kralingseweg (5.250.000 euro) / Hulstkamp|Christie’s Makelaars

Dit zijn de duurste woningen van Rotterdam

1. Kralingseweg (5.250.000 euro) / Hulstkamp|Christie’s Makelaars

Foto van 'Job Halkes'

22 JUN 2015

De hypotheekrente is laag en het vakantiegeld is gestort. Vermoedelijk is dat echter nog niet voldoende om een kijkje te gaan nemen bij onderstaande woningen. Metro vroeg Leslie de Ruiter, directeur van Makelaarskantoor Hulstkamp en vertegenwoordiger van Christie’s Makelaars, om een top vijf van de allerduurste woningen die te koop staan in Rotterdam.

1. Kralingseweg (5.250.000 euro)
Het duurste huis dat te koop staat in Rotterdam staat aan de Kralingseweg. Voor een bedrag van 5.250.000 euro mag je je de eigenaar noemen van deze villa. Met een vloeroppervlak van 1.000 vierkante meter en nog eens 4.000 vierkante meter grond om je huis hoef je je over privacy niet druk te maken. Natuurlijk is er een gastenverblijf aanwezig en beschikt het huis over een woonkeuken van 70 vierkante meter. Ook is er op de tweede verdieping genoeg plek voor het maken van een fitnessruimte. De tuin is bijzonder royaal en heeft een buitenbar en openhaard. De villa telt elf kamers en is gebouwd in 2007.

2. Ringvaart (4.750.000 euro)
Net even iets minder op zak? Dan is optie twee misschien aantrekkelijker. Aan de Ringvaartweg op de grens van Kralingen en Prinsenland staat namelijk deze villa te koop. Niet te vinden op het internet, want het staat in de stille verkoop. Wil je precies weten hoe dit huis eruit ziet, dan zal je een afspraak moeten maken met de makelaar. Tenminste, als je 4.750.000 euro kan neertellen.

3. Straatweg (4.350.000 euro)
Wil je niet in Rotterdam Oost wonen maar liever in Hillegersberg? Dan ben je met het bedrag van 4.350.000 euro welkom aan de Straatweg. Daar staat het Rijksmonument met de naam Huize Margaretha te koop. De achtertuin van 75 meter lang loopt door tot aan de Bergse Voorplas. Daar heb je je eigen aanlegsteiger en boothuis, zodat je de mogelijkheid hebt om een lekker stukje te gaan varen. En is het ’s avonds wat koud? Geen probleem, je zit er warmpjes bij in je authentiek prieel. Binnen staan er acht kamers tot je beschikking.

4. Groene Wetering (2.480.000 euro)
Terug naar hartje Kralingen. Daar staat op de Groene Wetering een villa van 2.480.000 euro in de verkoop. In deze woning beschik je over elf kamers, waaronder een speciale speelkamer voor de kinderen. Het gebouw stamt nog uit de jaren dertig en heeft dan ook nog enkele zeer karakteristieke kenmerken en is een Rijksmonument. De voortuin en het terras zijn gelegen op het zuiden.

5. Piet Smitkade (2.150.000 euro)
Liever een penthouse dan een villa? Neem dan eens een kijkje op de Piet Smitkade. Daar staat voor 2.150.000 dit schitterende 400 vierkante meter tellende appartement in de verkoop. Maak je over de afwerking geen zorgen. Het sierpleisterwerk is aangebracht door Stevenson uit het Engelse Norwich die onder andere Buckingham Palace en het Museum of Art in New York op hun cv hebben staan. Je hebt schitterend uitzicht over de stad. Het je toevallig een landelijke luxe boerderij, vrijstaande villa, vrijstaand herenhuis of kasteeltje over? Dan kan er ook gepraat worden over een ruil.


Likeability of6

Op zoek naar De Nieuwspeper?

Foto van 'Metro'

14 MRT 2018

Op zoek naar De Nieuwspeper? Hier vind je de laatste editie van de krant, met pittig en inspirerend nieuws voor en door Rotterdammers. Positief waar het kan, kritisch waar het moet. De Nieuwspeper helpt Rotterdammers door het beste uit hun stad te halen door het brengen van nieuws en achtergrondverhalen. Klik snel door!


like
user_5af32877d2d80c27b0516d4183b0065549bd2dc7_avataruser_338cfda49564b023f573ae21526b7587cfe2066a_avatar

SportFilmFestival Rotterdam viert feest

Foto van ''

GISTEREN

SportFilmFestival Rotterdam viert feest. Van woensdag 10 april tot en met zondag 14 april viert de organisatie haar 5-jarig jubileum met de opening op het ss Rotterdam, talkshows met Wilfried de Jong en een uitgebreid filmprogramma met maar liefst 17 premières.

Giro d’Italia


Langer thuis wonen dankzij robotkat of -beer

Dankzij technische hulpmiddelen als een robotstofzuiger of robothond kunnen ouderen langer zelfstandig thuis wonen.

Foto van ''

GISTEREN

In Overschie is afgelopen vrijdag een woning geopend met meer dan 70 technische snufjes, waarmee ouderen langer zelfstandig kunnen wonen. Bezoekers kunnen producten van de modelwoning lenen om thuis te testen.

Technische hulpmiddelen


Maastunnel na zomer dicht voor lopers en fietsers

Foto van ''

15 MRT 2019

Na de autotunnel gaan vanaf september ook de fiets- en voetgangerstunnel van de Maastunnel dicht voor renovatie. Fietsers en voetgangers kunnen dan gebruikmaken van een speciale fietsbus die hen naar de overkant brengt.

7 tot 11 maanden dicht


Dordrecht verkozen tot Evenemenentstad van het Jaar

Foto van ''

15 MRT 2019

Dordrecht is verkozen tot Evenementenstad van het Jaar 2019. Daarmee hield de stad medegenomineerden Den Haag en Nijmegen en alle andere Nederlandse evenementensteden achter zich.

Dordrecht Marketing


Hulp bewoners gevraagd bij bestrijden criminaliteit

Foto van ''

15 MRT 2019

De hulp van Rotterdammers is onmisbaar bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit als witwassen en mensenhandel. Dat stelt burgemeester Ahmed Aboutaleb bij de presentatie van de resultaten van de aanpak van Ondermijning 2018.

Hennepkwekerij


Herdenking raketinslag Bergpolder

Foto van ''

15 MRT 2019

Op zondag 18 maart 1945 sloeg er ’s ochtends in de wijk Bergpolder een Duitse raketbom in. Daarbij vielen 42 doden en 48 gewonden. Deze tragische gebeurtenis wordt aanstaande zondag 17 maart herdacht.

Verwoesting


Nieuwe start Rotterdamse schuldenaanpak

Foto van ''

14 MRT 2019

De schuldhulp aan Rotterdammers gaat op de schop. Met onder meer een perspectieffonds en vroegsignalering wil de gemeente voor eind 2021 15.000 Rotterdammers op een laagdrempelige manier helpen bij het aanpakken van hun schulden. Deze vernieuwde aanpak staat in het uitvoeringsplan Reset Rotterdam.

Problematische schulden


Organisatie Noord4Daagse zoekt vrijwilligers

Vrijwilligers tijdens een eerdere Noord4Daagse. Foto: Joop Bastinck

Foto van ''

14 MRT 2019

De organisatie van de Noord4Daagse is op zoek naar vrijwilligers die mee kunnen helpen en daarmee zo’n duizend kinderen een mooi wandelfeest willen bezorgen.

Avondvierdaagse


Rotterdam Rave Festival verhuist naar RDM-terrein

Foto: Jordy Brada

Foto van ''

14 MRT 2019

Maas, haven en loodsen vormen het nieuwe decor voor het Rotterdam Rave Outdoor Festival dat dit jaar verhuist van het Lloyd Multiplein naar de rauwe randjes van het RDM-terrein.

Typisch Rotterdams


Rotterdam weer stukje groener dankzij Boomfeestdag

Foto van ''

14 MRT 2019

Tijdens de traditionele Boomfeestdag hebben gisteren leerlingen van vijf Rotterdamse basisscholen in totaal 84 bomen geplant. Ze deden dit vol enthousiasme tussen de buien door.

Wormen


Huurders moeten plaats maken voor renovatie woningen

Foto van ''

14 MRT 2019

Vestia-huurders aan de Heemskerk-, De Kempenaer-, en Talmastraat in de wijk Bergpolder zijn gisteren geïnformeerd over het renovatieplan van hun woning. Het is een ingrijpend plan waardoor bewoners niet in hun woning kunnen blijven wonen. Bewoners ontvangen een urgentieverklaring, waarmee zij met voorrang een andere woning kunnen zoeken in de regio Rijnmond.

Renoveren en verduurzamen


Zoek je perfecte woonwijk op de Woonbeurs

Foto van ''

11 MRT 2019

Ben je op zoek naar een huis in Rotterdam? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen met zoeken? Kom dan tijdens de Woonbeurs naar de stand van de gemeente Rotterdam. Woonexperts helpen je daar bij het vinden van jouw ideale wijk en beantwoorden alle woonvragen.

Toekomstig woongeluk


Rotterdam pakt afval naast container aan

Foto: ANP/Robin Utrecht

Foto van ''

8 MRT 2019

Flying squads van handhavers moeten voorkomen dat er nog langer afval naast containers wordt geplaatst. Ook wordt de pakkans van hardnekkige ‘naastplaatsers’ verhoogd door meer cameratoezicht.

Dat zijn een aantal actiepunten uit het nieuwe programma ‘In de bak’, waarmee wethouder Bert Wijbenga afval naast Rotterdamse containers aanpakt. Ook worden er slimme interventies ingezet om het gedrag van Rotterdammers te beïnvloeden.


Xavier Rudd in Maassilo

Foto van ''

8 MRT 2019

Xavier Rudd komt op vrijdag 2 augustus met zijn zomerse songs naar Rotterdam. De kaartverkoop voor het concert dat de Australische multi-instrumentalist in de Maassilo geeft start maandag 11 maart om 10.00 uur.

Follow The Sun


Distillers Academy leert je de perfect serve

Foto: Willem de Kam

Foto van ''

8 MRT 2019

Met de oprichting van de gloednieuwe Distillers Academy is jeneverstad Schiedam een uniek concept rijker. Het is dé plek die van fans echte fijnproevers en distilleerexperts maakt.

Mixen en stirren


Kindermuziekweek voor het eerst landelijk

Foto van ''

8 MRT 2019

Van 5 tot en met 14 april vindt de eerste landelijke Kindermuziekweek plaats. Na tien succesvolle edities in Rotterdam slaan twaalf grote landelijke partners de handen ineen om ieder kind in Nederland te laten genieten van live muziek.

Meer dan 75 concerten


Onderwijsprestaties leerlingen Zuid blijven stijgen

Foto van ''

8 MRT 2019

De gemiddelde score van leerlingen op Rotterdam Zuid bij de Centrale Eindtoets is afgelopen jaar opnieuw gestegen. Het verschil tussen Zuid en de resultaten van leerlingen in grote steden wordt daarmee steeds kleiner.

Investeren in extra onderwijs


Leerlingen gratis met de klas naar André Kuipers

Foto van ''

8 MRT 2019

Bijna 900 leerlingen van 16 Rotterdamse basisscholen krijgen vandaag de unieke kans om met hun klas gratis mee te gaan op een reis door de ruimte met astronaut André Kuipers. Tijdens de Techniekpact Collegetour vertelt Kuipers honderduit over zijn ruimtereis. Daarna kunnen leerlingen kunnen via proefjes en workshops ervaren hoe leuk wetenschap en techniek is.

Bèta belangrijk