Rotterdam

Wie moeten de nieuwe Van Dongen en Wolfs worden?

Foto van 'Daniëlle Rijsdijk'

1 MEI 2015

Een Rotterdamse versie van Flikken betekent vacatures in acteurland. En dus rijst de vraag: wie moeten de nieuwe, Rotterdamse Eva van Dongen en Floris Wolfs worden? Welke acteur is het meest geschikt als politiecommissaris en welke plekken in de stad lenen zich uitstekend als crime scene? Metro helpt de makers alvast een eindje op weg.

Lees ook: Politieserie Flikken krijgt Rotterdamse versie

Nieuwe Eva van Dongen

In de Maastrichtse variant van de populaire politieserie neemt Angela Schijf de vrouwelijke hoofdrol voor haar rekening. De kijker leert haar kennen als de koppige, stoïcijnse Eva van Dongen die door de seizoenen heen steeds meer van zichzelf laat zien. Wie in Rotterdam doet het Schijf na? Drie opties.

Sanne LangelaarDe Rotterdamse actrice Sanne Langelaar misschien? Wij zijn fan. Ze speelde onder meer in Goede Tijden, Slechte Tijden als Sjors Langeveld, als Suus in Verliefd op Ibiza en als Anna in Michiel de Ruyter. Ook is ze net klaar met de opnames van de Net5-serie Dagboek Van Een Callgirl. Daarin vertolkte ze de titelrol. Sanne toch eens bellen?

Loes Haverkort Of wat dacht je van de 34-jarige Loes Haverkort uit Almelo? Ook zij zou een goede optie zijn. De actrice deed de afgelopen jaren ervaring op in het theater, op het witte doek en op de buis. We kennen haar onder meer van: Bernhard, schavuit van Oranje, Pak van mijn hart en uit de musical Soldaat van Oranje.

Hannah Hoekstra ​Met een Gouden Kalf op zak dé kandidate bij uitstek. Hannah Hoekstra als nieuwe Eva? Wij zien het voor ons. Hoekstra is vooral bekend door haar rol in de film Hemel. Voor deze rol ontving ze in 2012 een Gouden Kalf.

Nieuwe Floris Wolfs

Met zijn verleden als Vledder in Baantjer was Victor Reinier natuurlijk bij uitstek de beste keus voor de rol van brigadier Floris Wolfs in Flikken Maastricht. Maar rauw en brutaal is hij natuurlijk niet. Voor zijn functie in Rotterdam denken wij daarom aan:

Tim Haars​Tim Haars is rauw, stoer en heeft alles in zich om Victor Reinier te doen vergeten. Zijn pretogen en boefachtige kop lenen zich uitstekend voor een ietwat flamboyante rechercheurrol. We kennen Haars uit de film New Kids on the Block, maar ook uit Floor Faber en Bureau Raampoort. Ook nog eentje met politie-ervaring dus. Boem!

Tygo Gernandt Tygo Gernandt, ook al zo'n boefje en daarom dé perfecte kandidaat aan de zijde van Sanne, Hannah of Loes. Daarbij weet Gernandt precies wat er van hem verwacht wordt: hij speelde al eens mee in een aflevering mee van de Maastrichtse variant. Grote bekendheid verwierf hij onder andere met films als het Schnitzelparadijs.

Nasrdin Dchar Nasrdin Dchar: alleen al omdat hij woont in Rotterdam een goede keus. Maar zeg zelf, ook op papier een uitstekende kandidaat. Dchar, bekend van televisieseries als Shouf Shouf! won in 2011 als eerste Nederlands-Marokkaanse man een Gouden Kalf. In 2012 werd hij genomineerd voor zijn rol in Rabat.

Nieuwe politiecommissaris

Wie houdt de boel het beste in het gareel en volgt Ria Eimers op? Twee suggesties.

Inge Ipenburg Inge Ipenburg, do we need to say more? Deze actrice is gepokt en gemazeld en kent de kneepjes van het vak. Wij zien het wel voor ons hoor: Inge die de scepter zwaait en de boel een beetje in het gareel houdt. Het publiek kent Ipenburg natuurlijk als slechterik Martine Hafkamp uit GTST en als Lex Holt in Celblok H.

Bartho Braat Naar wij weten heeft Bartho Braat deze zomer niets meer te doen. Behalve dan natuurlijk dat hij moet solliciteren op de rol van politiecommissaris voor Flikken Rotterdam. Zie jij het voor je? Barman Jef Alberts die transformeert tot scherpe, kritische eindbaas. Bartho for president! Uhm, for politiechef!

Bijrollen

Natuurlijk moeten Rotterdammers als Marlies Dekkers, Joris Lutz, Martin van Waardenberg en Jules Deelder op wat voor manier dan ook een glansrol in de serie krijgen. Maar aan de zijde van het nieuwbakken rechercheurkoppel moet ook een gedegen team staan. Wij dachten aan. Maurits Delchot, beter bekend als rapper Negativ. Sigrid ten Napel, de actrice uit Lekkerkerk die op dit moment werkt aan Penoza 4. Maryam Hassouni, de Nederlands-Marrokaanse actrice bekend van Dunya en Desie en Loek Peters. Je weet wel, Berry uit Penoza.

Moordplekken

Wij dachten zelf aan een lijk op de Kop van Zuid, in de Maas, bij het nieuwe Centraal Station, op de Tweede Maasvlakte, in de Markthal en natuurlijk in de lift van de Euromast. Andere plekken die zich lenen als filmlocatie? De Mevlana Moskee op Zuid, de Oude Haven, het terrein rond De Kuip, het dure Kralingen, down town Delfshaven en natuurlijk in Noord. Ze kunnen ons altijd bellen…


Likeability of6

Op zoek naar De Nieuwspeper?

Foto van 'Metro'

14 MRT 2018

Op zoek naar De Nieuwspeper? Hier vind je de laatste editie van de krant, met pittig en inspirerend nieuws voor en door Rotterdammers. Positief waar het kan, kritisch waar het moet. De Nieuwspeper helpt Rotterdammers door het beste uit hun stad te halen door het brengen van nieuws en achtergrondverhalen. Klik snel door!


like
user_5af32877d2d80c27b0516d4183b0065549bd2dc7_avataruser_338cfda49564b023f573ae21526b7587cfe2066a_avatar

Bijna 9.000 bezoekers voor Woonbeurs Rotterdam

Foto: Tom Croes

Foto van ''

GISTEREN

Ondanks het regenachtige weer bezochten afgelopen weekend alsnog zo’n 9.000 bezoekers de Woonbeurs Rotterdam. Wat meehielp, was het actuele woningaanbod. En dat Rotterdam de afgelopen jaren steeds populairder is geworden.

Veel online belangstelling


Leger des Heils zoekt mooie stappers

Foto van ''

GISTEREN

Vanaf vandaag kun je in de tweedehands kledingwinkels van het Leger des Heils, de ReShare Stores, je herdraagbare schoenen doneren. Door de inzamelactie hoopt het Leger des Heils meer mensen te voorzien van betaalbare ‘nieuwe’ schoenen. De ReShare Store in Rotterdam is te vinden aan de Zwart Janstraat 33.

Kleine prijs


SportFilmFestival Rotterdam viert feest

Foto van ''

18 MRT 2019

SportFilmFestival Rotterdam viert feest. Van woensdag 10 april tot en met zondag 14 april viert de organisatie haar 5-jarig jubileum met de opening op het ss Rotterdam, talkshows met Wilfried de Jong en een uitgebreid filmprogramma met maar liefst 17 premières.

Giro d’Italia


Langer thuis wonen dankzij robotkat of -beer

Dankzij technische hulpmiddelen als een robotstofzuiger of robothond kunnen ouderen langer zelfstandig thuis wonen.

Foto van ''

18 MRT 2019

In Overschie is afgelopen vrijdag een woning geopend met meer dan 70 technische snufjes, waarmee ouderen langer zelfstandig kunnen wonen. Bezoekers kunnen producten van de modelwoning lenen om thuis te testen.

Technische hulpmiddelen


Maastunnel na zomer dicht voor lopers en fietsers

Foto van ''

15 MRT 2019

Na de autotunnel gaan vanaf september ook de fiets- en voetgangerstunnel van de Maastunnel dicht voor renovatie. Fietsers en voetgangers kunnen dan gebruikmaken van een speciale fietsbus die hen naar de overkant brengt.

7 tot 11 maanden dicht


Dordrecht verkozen tot Evenemenentstad van het Jaar

Foto van ''

15 MRT 2019

Dordrecht is verkozen tot Evenementenstad van het Jaar 2019. Daarmee hield de stad medegenomineerden Den Haag en Nijmegen en alle andere Nederlandse evenementensteden achter zich.

Dordrecht Marketing


Hulp bewoners gevraagd bij bestrijden criminaliteit

Foto van ''

15 MRT 2019

De hulp van Rotterdammers is onmisbaar bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit als witwassen en mensenhandel. Dat stelt burgemeester Ahmed Aboutaleb bij de presentatie van de resultaten van de aanpak van Ondermijning 2018.

Hennepkwekerij


Herdenking raketinslag Bergpolder

Foto van ''

15 MRT 2019

Op zondag 18 maart 1945 sloeg er ’s ochtends in de wijk Bergpolder een Duitse raketbom in. Daarbij vielen 42 doden en 48 gewonden. Deze tragische gebeurtenis wordt aanstaande zondag 17 maart herdacht.

Verwoesting


Nieuwe start Rotterdamse schuldenaanpak

Foto van ''

14 MRT 2019

De schuldhulp aan Rotterdammers gaat op de schop. Met onder meer een perspectieffonds en vroegsignalering wil de gemeente voor eind 2021 15.000 Rotterdammers op een laagdrempelige manier helpen bij het aanpakken van hun schulden. Deze vernieuwde aanpak staat in het uitvoeringsplan Reset Rotterdam.

Problematische schulden


Organisatie Noord4Daagse zoekt vrijwilligers

Vrijwilligers tijdens een eerdere Noord4Daagse. Foto: Joop Bastinck

Foto van ''

14 MRT 2019

De organisatie van de Noord4Daagse is op zoek naar vrijwilligers die mee kunnen helpen en daarmee zo’n duizend kinderen een mooi wandelfeest willen bezorgen.

Avondvierdaagse


Rotterdam Rave Festival verhuist naar RDM-terrein

Foto: Jordy Brada

Foto van ''

14 MRT 2019

Maas, haven en loodsen vormen het nieuwe decor voor het Rotterdam Rave Outdoor Festival dat dit jaar verhuist van het Lloyd Multiplein naar de rauwe randjes van het RDM-terrein.

Typisch Rotterdams


Rotterdam weer stukje groener dankzij Boomfeestdag

Foto van ''

14 MRT 2019

Tijdens de traditionele Boomfeestdag hebben gisteren leerlingen van vijf Rotterdamse basisscholen in totaal 84 bomen geplant. Ze deden dit vol enthousiasme tussen de buien door.

Wormen


Huurders moeten plaats maken voor renovatie woningen

Foto van ''

14 MRT 2019

Vestia-huurders aan de Heemskerk-, De Kempenaer-, en Talmastraat in de wijk Bergpolder zijn gisteren geïnformeerd over het renovatieplan van hun woning. Het is een ingrijpend plan waardoor bewoners niet in hun woning kunnen blijven wonen. Bewoners ontvangen een urgentieverklaring, waarmee zij met voorrang een andere woning kunnen zoeken in de regio Rijnmond.

Renoveren en verduurzamen


Zoek je perfecte woonwijk op de Woonbeurs

Foto van ''

11 MRT 2019

Ben je op zoek naar een huis in Rotterdam? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen met zoeken? Kom dan tijdens de Woonbeurs naar de stand van de gemeente Rotterdam. Woonexperts helpen je daar bij het vinden van jouw ideale wijk en beantwoorden alle woonvragen.

Toekomstig woongeluk


Rotterdam pakt afval naast container aan

Foto: ANP/Robin Utrecht

Foto van ''

8 MRT 2019

Flying squads van handhavers moeten voorkomen dat er nog langer afval naast containers wordt geplaatst. Ook wordt de pakkans van hardnekkige ‘naastplaatsers’ verhoogd door meer cameratoezicht.

Dat zijn een aantal actiepunten uit het nieuwe programma ‘In de bak’, waarmee wethouder Bert Wijbenga afval naast Rotterdamse containers aanpakt. Ook worden er slimme interventies ingezet om het gedrag van Rotterdammers te beïnvloeden.


Xavier Rudd in Maassilo

Foto van ''

8 MRT 2019

Xavier Rudd komt op vrijdag 2 augustus met zijn zomerse songs naar Rotterdam. De kaartverkoop voor het concert dat de Australische multi-instrumentalist in de Maassilo geeft start maandag 11 maart om 10.00 uur.

Follow The Sun


Distillers Academy leert je de perfect serve

Foto: Willem de Kam

Foto van ''

8 MRT 2019

Met de oprichting van de gloednieuwe Distillers Academy is jeneverstad Schiedam een uniek concept rijker. Het is dé plek die van fans echte fijnproevers en distilleerexperts maakt.

Mixen en stirren


Kindermuziekweek voor het eerst landelijk

Foto van ''

8 MRT 2019

Van 5 tot en met 14 april vindt de eerste landelijke Kindermuziekweek plaats. Na tien succesvolle edities in Rotterdam slaan twaalf grote landelijke partners de handen ineen om ieder kind in Nederland te laten genieten van live muziek.

Meer dan 75 concerten