Rotterdam

Wie moeten de nieuwe Van Dongen en Wolfs worden?

Foto van 'Daniëlle Rijsdijk'

1 MEI 2015

Een Rotterdamse versie van Flikken betekent vacatures in acteurland. En dus rijst de vraag: wie moeten de nieuwe, Rotterdamse Eva van Dongen en Floris Wolfs worden? Welke acteur is het meest geschikt als politiecommissaris en welke plekken in de stad lenen zich uitstekend als crime scene? Metro helpt de makers alvast een eindje op weg.

Lees ook: Politieserie Flikken krijgt Rotterdamse versie

Nieuwe Eva van Dongen

In de Maastrichtse variant van de populaire politieserie neemt Angela Schijf de vrouwelijke hoofdrol voor haar rekening. De kijker leert haar kennen als de koppige, stoïcijnse Eva van Dongen die door de seizoenen heen steeds meer van zichzelf laat zien. Wie in Rotterdam doet het Schijf na? Drie opties.

Sanne LangelaarDe Rotterdamse actrice Sanne Langelaar misschien? Wij zijn fan. Ze speelde onder meer in Goede Tijden, Slechte Tijden als Sjors Langeveld, als Suus in Verliefd op Ibiza en als Anna in Michiel de Ruyter. Ook is ze net klaar met de opnames van de Net5-serie Dagboek Van Een Callgirl. Daarin vertolkte ze de titelrol. Sanne toch eens bellen?

Loes Haverkort Of wat dacht je van de 34-jarige Loes Haverkort uit Almelo? Ook zij zou een goede optie zijn. De actrice deed de afgelopen jaren ervaring op in het theater, op het witte doek en op de buis. We kennen haar onder meer van: Bernhard, schavuit van Oranje, Pak van mijn hart en uit de musical Soldaat van Oranje.

Hannah Hoekstra ​Met een Gouden Kalf op zak dé kandidate bij uitstek. Hannah Hoekstra als nieuwe Eva? Wij zien het voor ons. Hoekstra is vooral bekend door haar rol in de film Hemel. Voor deze rol ontving ze in 2012 een Gouden Kalf.

Nieuwe Floris Wolfs

Met zijn verleden als Vledder in Baantjer was Victor Reinier natuurlijk bij uitstek de beste keus voor de rol van brigadier Floris Wolfs in Flikken Maastricht. Maar rauw en brutaal is hij natuurlijk niet. Voor zijn functie in Rotterdam denken wij daarom aan:

Tim Haars​Tim Haars is rauw, stoer en heeft alles in zich om Victor Reinier te doen vergeten. Zijn pretogen en boefachtige kop lenen zich uitstekend voor een ietwat flamboyante rechercheurrol. We kennen Haars uit de film New Kids on the Block, maar ook uit Floor Faber en Bureau Raampoort. Ook nog eentje met politie-ervaring dus. Boem!

Tygo Gernandt Tygo Gernandt, ook al zo'n boefje en daarom dé perfecte kandidaat aan de zijde van Sanne, Hannah of Loes. Daarbij weet Gernandt precies wat er van hem verwacht wordt: hij speelde al eens mee in een aflevering mee van de Maastrichtse variant. Grote bekendheid verwierf hij onder andere met films als het Schnitzelparadijs.

Nasrdin Dchar Nasrdin Dchar: alleen al omdat hij woont in Rotterdam een goede keus. Maar zeg zelf, ook op papier een uitstekende kandidaat. Dchar, bekend van televisieseries als Shouf Shouf! won in 2011 als eerste Nederlands-Marokkaanse man een Gouden Kalf. In 2012 werd hij genomineerd voor zijn rol in Rabat.

Nieuwe politiecommissaris

Wie houdt de boel het beste in het gareel en volgt Ria Eimers op? Twee suggesties.

Inge Ipenburg Inge Ipenburg, do we need to say more? Deze actrice is gepokt en gemazeld en kent de kneepjes van het vak. Wij zien het wel voor ons hoor: Inge die de scepter zwaait en de boel een beetje in het gareel houdt. Het publiek kent Ipenburg natuurlijk als slechterik Martine Hafkamp uit GTST en als Lex Holt in Celblok H.

Bartho Braat Naar wij weten heeft Bartho Braat deze zomer niets meer te doen. Behalve dan natuurlijk dat hij moet solliciteren op de rol van politiecommissaris voor Flikken Rotterdam. Zie jij het voor je? Barman Jef Alberts die transformeert tot scherpe, kritische eindbaas. Bartho for president! Uhm, for politiechef!

Bijrollen

Natuurlijk moeten Rotterdammers als Marlies Dekkers, Joris Lutz, Martin van Waardenberg en Jules Deelder op wat voor manier dan ook een glansrol in de serie krijgen. Maar aan de zijde van het nieuwbakken rechercheurkoppel moet ook een gedegen team staan. Wij dachten aan. Maurits Delchot, beter bekend als rapper Negativ. Sigrid ten Napel, de actrice uit Lekkerkerk die op dit moment werkt aan Penoza 4. Maryam Hassouni, de Nederlands-Marrokaanse actrice bekend van Dunya en Desie en Loek Peters. Je weet wel, Berry uit Penoza.

Moordplekken

Wij dachten zelf aan een lijk op de Kop van Zuid, in de Maas, bij het nieuwe Centraal Station, op de Tweede Maasvlakte, in de Markthal en natuurlijk in de lift van de Euromast. Andere plekken die zich lenen als filmlocatie? De Mevlana Moskee op Zuid, de Oude Haven, het terrein rond De Kuip, het dure Kralingen, down town Delfshaven en natuurlijk in Noord. Ze kunnen ons altijd bellen…


Massaal protest voor behoud Landtong Rozenburg

Foto van 'Ilja Post'

17 MEI 2019

Inwoners van Rozenburg zijn boos. Een gepland distributiecentrum op de Landtong dreigt dit toch al grotendeels door industrie ingekapselde stukje Rotterdam te beroven van haar laatste restje natuurbeleving. Zaterdag trekken ze massaal ten strijde tegen de, in hun ogen, onzalige plannen. Want: Leve de Landtong!

Waarom wij weer?


Likeability of6

Op zoek naar De Nieuwspeper?

Foto van 'Metro'

15 APR 2019

Op zoek naar De Nieuwspeper? Hier vind je de laatste editie van de krant, met pittig en inspirerend nieuws voor en door Rotterdammers. Positief waar het kan, kritisch waar het moet. De Nieuwspeper helpt Rotterdammers door het beste uit hun stad te halen door het brengen van nieuws en achtergrondverhalen. Klik snel door!


like
user_5af32877d2d80c27b0516d4183b0065549bd2dc7_avataruser_338cfda49564b023f573ae21526b7587cfe2066a_avatar

Vier Opbouwdag in en op de Laurenskerk

Foto van ''

16 MEI 2019

De Laurenskerk viert op zaterdag 18 mei Opbouwdag, dé feestelijke viering van de wederopbouw.

Legostenen


Haute Cuisine voor max 10 Satebar, Campus EUR

Foto van 'Tara Lewis'

16 MEI 2019

In de zon op de campus van de EUR geniet Marko de Haan van gado gado met saté én alle knappe jonge mensen.

Master Criminologie


Open dag bij Vogelklas Karel Schot

Foto van ''

16 MEI 2019

Eens een kijkje nemen bij Vogelklas Karel Schot? Op zondag 19 mei opent het opvangcentrum voor wilde vogels voor één keer zijn deuren voor het publiek en er valt weer veel te zien en te beleven.

Vogels en vleermuizen


Rotterdam sloot vorig jaar 108 drugspanden

Foto van ''

16 MEI 2019

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft vorig jaar 108 keer een drugspand laten sluiten. Dat waren er 46 meer dan in 2017. Ook zijn in 2018 meer winkels en garages gesloten waar sprake was van heling en illegaal.

Sluiting voor leefbaarheid


Wandelen langs mooiste plekken aan de Maas

Foto van ''

16 MEI 2019

Van de skyline van Kop van Zuid tot het eiland van Brienenoord. In de app Rotterdam Routes is nu het Nieuwe Maasparcours te vinden. Een route langs de mooiste plekken en uitzichten langs de rivier.

De route loopt dicht langs de waterkant en biedt verschillende uitzichten op de Nieuwe Maas. Het laat de skyline zien, maar ook de rauwe randjes van onze stad.


Subsidie voor ‘groenblauwe’ schoolpleinen

Het groenblauwe schoolplein van obs De Fontein. Foto: Gemeente Rotterdam

Foto van ''

16 MEI 2019

Het wordt voor basisscholen in Rotterdam een stuk aantrekkelijker om hun schoolplein groen en klimaatvriendelijk te maken. Daarvoor is vanaf nu een nieuwe subsidie beschikbaar.

Minder plassen


Rotterdam even spoken word hoofdstad van Nederland

Foto van ''

16 MEI 2019

Spoken word-, poëzie- en muziekliefhebbers kunnen dit jaar voor de derde keer op rij hun lol op bij festival 010 SAYS IT ALL. Van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni verandert Rotterdam even in dé spoken word hoofdstad van Nederland. Oftewel: drie dagen genieten van podiumkunsten, workshops en pop-ups op verschillende plekken in de stad.

Say it


NRC steunt Free a Girl tegen kinderprostitutie

Foto van ''

14 MEI 2019

Duizenden meisjes worden wereldwijd gedwongen tot prostitutie. Metropole Café NRC draagt bij aan de bevrijding, opvang en rehabilitatie van deze meisjes en neemt voor het tweede jaar op rij deel aan de landelijke Lock me Up – Free a Girl actie.

Sluit je op


Weekend vol gin en jenever

Foto van ''

6 MEI 2019

Jeneverhoofdstad en gin city Schiedam doet eind deze maand haar naam eer aan. Op 25 en 26 mei zorgen onder andere Proef! De Plantage, GinFever, SWAN. Schiedam en een unieke Loungeboot tour voor volop ontspanning en vermaak in de historische binnenstad.

Cocktail


Rotterdam viert maand lang de architectuur

Foto van ''

6 MEI 2019

Wie de hoogte in wil, verdieping zoekt of een kijkje achter de schermen wil nemen: het kan bij de Rotterdam Architectuur Maand, van 24 mei tot en met 16 juni. Leer meer over architectuur en ga mee op ontdekkingstocht.

Bruisend programma


Onbeperkt vega en vegan eten bij Rozey

Foto van ''

6 MEI 2019

Een hele avond onbeperkt vega of vegan tafelen voor een vaste prijs. Het kan bij Rozey aan de Rotterdamse Wijnhaven dat een all inclusive-concept lanceert om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de vleesloze keuken.

All inclusive veggie en vegan

Samen met foodstylist Roos Rutjes, die jarenlange ervaring heeft met veggie en vegan producten en recepten, slaat horecareus Roland Hogenelst, medeoprichter van de La Cubanita-franchiseformule en van Proeflokaal Bregje, met restaurant Rozey een nieuwe weg in. Met hun bijzondere all inclusive-concept spelen Roos en Roland in op de toenemende vraag naar eerlijke en mooie gerechten zonder vlees of dierlijke producten.


Weelde opent officieel de deuren

Foto van ''

29 APR 2019

Het was al wat langer bekend: voormalige stadsboerderij Uit Je Eigen Stad gaat voortaan verder als creatieve vrijstaat Weelde. Vrijdag 24 mei start het officiële openingsweekend, met drie dagen muziek, theater, performance, kunst, eten en drinken.


Maassilo even hotspot voor wetenschap

Foto van ''

29 APR 2019

Onderzoekers van hogescholen, wetenschapsmusea en alle Nederlandse universiteiten komen donderdag 2 mei bij elkaar om hun onderzoek te delen met de rest van Nederland. Tijdens het tien uur durende festival Expeditie NEXT laten zij zien dat wetenschap een belangrijke rol speelt in ons dagelijks leven en onze toekomst vormgeeft.

MDMA als medicijn


Gigantische trappen voor Depot Boijmans

Foto: Rob Glastra

Foto van ''

29 APR 2019

Afgelopen week is de eerste ongeveer 18 meter lange bezoekerstrap van Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam naar binnen gehesen. Ruim 18500 kilo staal werd via de torenkraan omhoog getakeld.

Vijf trappen


Drie dagen Rotterdams Open Doek Filmfestival

Foto: Lawrence Lee Kalkman

Foto van ''

29 APR 2019

In LantarenVenster vindt op 24, 25 en 26 mei de vierde editie plaats van het Rotterdams Open Doek Filmfestival, dé springplank voor de filmmakers van morgen.

Veertig premières

Met ruim veertig premières van nationale en internationale korte films, delen deze makers hun frisse en vaak persoonlijke verhalen op het grote doek en presenteren zich aan de top van de filmindustrie.


Van yoga tot circus-acts en opera op Schouwburgplein

Foto van ''

29 APR 2019

Van mei tot en met september is er elke week wel wat te beleven op het Schouwburgplein Rotterdam. Wees welkom bij een gratis programma vol ontspannende yoga-lessen, vrolijke activiteiten en uitbundige voorstellingen voor jong en oud.

Circusstad Festival


Geen Dag, maar Weekend van de Romantische Muziek

Foto van ''

20 APR 2019

De Dag van de Romantische Muziek wordt dit jaar uitgebreid tot een meerdaags festival. Onder de naam ‘Weekend van de Romantische Muziek’ kun je op 23, 24 en 25 augustus gratis genieten van de mooiste klassieke muziek en bijzondere aanvullende activiteiten.

Schoonheid en pracht