Rotterdammers met old timers woest over verbanning

Roetende old timers mogen straks Rotterdam niet meer in

Foto van 'Lucette Mascini'

Lucette Mascini

20 MEI 2015

Tientallen Rotterdammers zijn in alle staten omdat ze bang zijn dat ze hun geliefde old timer naar de sloop moeten brengen. De gemeente heeft afgelopen maand namelijk brieven verstuurd waarin staat dat hun parkeervergunning niet verlengd kan worden. Reden is dat hun auto te oud is. Die zou daardoor te veel roet uit stoten en voor te veel vuile lucht zorgen.

Lees ook: Vervuilende auto's vanaf 2016 niet meer welkom 

Een van die woeste Rotterdammers is Niels Van 't Hoff, die op de Zwaanshals woont in Rotterdam-Noord. Daar zal de milieuzone die de gemeente wil invoeren ook gaan gelden. Van 't Hoff heeft een Saab met een kentekenregistratie van 24 juni 1992. Terwijl alleen auto's met een kenteken vanaf 1 juli 1992 de stad in mogen, volgens de huidige plannen. „Ik heb zeker 10.000 euro aan die Saab verspijkerd", zegt Van 't Hoff. „Ik heb hem helemaal over laten spuiten."

Tergend

Maar dat is niet het ergste, zegt Van 't Hoff. Het meest tergende vindt hij dat hij er een motor uit 1999 in heeft laten zetten. Die voldoet aan de milieunorm Euro 3. Terwijl de minimale eis van de milieuzone Euro 1 wordt. „Daar voldoe ik dus ruim aan."

Ook heeft hij een nieuwe uitlaat met een katalysator onder zijn auto laten zetten. Die auto naar de sloop brengen is dus zinloos, en kapitaalvernietiging, vindt Van 't Hoff.

Lees ook: Sloopregeling vervuilende voertuigen blijft actief

De woordvoerder van de wethouder die erover gaat, Pex Langenberg (D66), zegt dat er tientallen brieven van old timer-liefhebbers zijn binnengekomen. „We gaan praten met de RDW. We willen kijken of die een registratie kan koppelen aan het kenteken waardoor we bij de camera controle in de milieuzone kunnen zien dat de auto's voldoen aan de eisen."

Ontheffing voor gerenoveerde old timer

Op dit moment kan dat niet. Als het de RDW niet lukt zo'n koppeling te maken is er een andere oplossing mogelijk, zegt de woordvoerder. „We kunnen ontheffing verlenen aan eigenaren van old timers die de gemeente een rapport kunnen overleggen van een erkende garagehouder. Daaruit moet dan wel blijken dat de auto's voldoen aan de Euro 1 norm."


Log in om een reactie te plaatsen

Views

0

Arts van Rotterdamse Velthuiskliniek gegijzeld

Arts van Rotterdamse Velthuiskliniek gegijzeld

De Velthuiskliniek aan de Jan Leenvaartlaan in Rotterdam Foto: ANP

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

21 DEC 2017

In Rotterdam zijn donderdagmiddag de hulpdiensten uitgerukt voor een situatie binnen de Velthuiskliniek. Een arts werd daar gegijzeld door een man met een vuurwapen.

Buiten de Velthuiskliniek waren ME’ers en politiemensen ter plaatse. De dader had de arts vastgebonden, maar hij is inmiddels weer vrijgelaten.

Tweetal omgekomen bij schietpartij Rotterdam

De politie doet onderzoek op de Rhijnauwensingel in Rotterdam waar woensdagavond twee doden zijn gevallen bij een schietpartij. (Foto: ANP)

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

20 DEC 2017

Bij een schietpartij in de wijk Beverwaard in Rotterdam zijn woensdagavond twee doden gevallen. Het tweetal zat in een geparkeerde auto toen ze rond 19:00 uur werden beschoten vanuit een passerende auto.

De schietpartij vond plaats op de Rhijnauwensingel. De passerende auto stond waarschijnlijk kort stil toen er werd geschoten op de auto van de slachtoffers. De witte auto waar de slachtoffers inzaten, is doorzeefd met kogels. Ook kwam een verdwaalde kogel in een woning terecht. De bewoner raakte niet gewond.

Politie Rotterdam verandert hoofddoekregel niet
Likeability of 6

Politie Rotterdam verandert hoofddoekregel niet

Politieagente Sarah Izat vond het niet kunnen dat zij geen hoofddoek en uniform tegelijkertijd mocht dragen. (Foto: ANP)

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

20 DEC 2017

Ook na de uitspraak van het College voor de Rechten van de mens mogen agentes van de politie in Rotterdam geen hoofddoek dragen als ze het politieuniform aanhebben. Dat heeft de politie in Rotterdam woensdag laten weten aan het College.

'Discriminerend'

ANP

DENK kaapt mediamomentje Geert Wilders in Rotterdam

ANP

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

14 DEC 2017

Geert Wilders heeft Géza Hegedüs gepresenteerd als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Dat vertelde hij aan de opgetrommelde pers pal voor de Essalam Moskee op Rotterdam-Zuid. Een andere partij, DENK, maakt van hetzelfde moment gebruik om ook aan te kondigen mee te doen in Rotterdam en ging demonstratief tussen de moskee en Wilders staan.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Jos Verveen (D66) komt gewoon naar de gemeenteraad vandaag. / ANP

D66-raadslid Verveen weigert fractie te verlaten

Jos Verveen (D66) komt gewoon naar de gemeenteraad vandaag. / ANP

Foto van 'Metro'

Metro

13 DEC 2017

Raadslid Jos Verveen gaat vandaag gewoon als D66-lid in de gemeenteraad van Rotterdam zitten, ook al willen zijn fractiegenoten hem eruit gooien. „Ik ben namens D66 gekozen als volksvertegenwoordiger en laat me niet op een onrechtmatige manier wegzetten. Als D66 mij uit de partij wil gooien en als kandidaat van de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen wil schrappen, moeten ze dat maar doen.”

Breekpunt Feyenoord

ANP

Moskee wacht Wilders op met koffie en koekjes

ANP

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

13 DEC 2017

Komt hij wel of komt hij niet? Dat was de afgelopen maanden de vraag in de Rotterdamse politiek. Maar Geert Wilders komt en maakt donderdag bekend wie de lijsttrekker is van de PVV Rotterdam in maart 2018. Hij doet dat op een pikante plek, namelijk tegenover de Essalam Moskee.

Lastig

Arno Bonte

‘Geef ambtenaar verlof bij geslachtsverandering’

Arno Bonte

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

12 DEC 2017

Rotterdamse ambtenaren die een sekseverandering willen ondergaan moeten daarvoor betaald verlof krijgen. Dat bepleit de fractie van GroenLinks in de Maasstad. De regeling moet vergelijkbaar zijn met die van zwangerschapsverlof.