Rotterdam klaar voor open kampioenschap stoepranden

22 mei 2015 om 12:45 door Job Halkes
Rotterdam klaar voor open kampioenschap stoepranden
@stoeprandennl

Peter Steenbergen van Thuis op Straat organiseert het Open Rotterdams Kampioenschap stoepranden. Maar wat is het nou precies? En kan je nog meedoen? Metro belde met de organisator.

Hoe ben je op het idee gekomen?
Ik fietste door Feijenoord en zag twee kinderen bezig met stoepranden. Ze hadden veel plezier en de ouders stonden gezellig met elkaar te praten. Ik dacht, als we dat vaker doen dan maken we de stad een beetje leuker en gezelliger op een simpele manier. Ik ben op zoek gegaan naar partners, waaronder wethouder Visser van Sport. Die was meteen enthousiast en zegt dat hij vroeger heel goed was in het spelletje. Sport en Recreatie, Opzoomer Mee en Buurtlab zijn ook partners.

Voor wie het niet weet… Hoe werkt stoepranden?
Aan beide kanten van de straat staat iemand. Er is een bal waarmee je moet proberen de stoeprand aan de overkant te raken. De bal moet dan voor minimaal de helft van de straat terugkomen. Dan heb je een punt. Vanaf die plek mag je het dan weer proberen. Gooi je zo dat je hem ook weer kunt vangen dan heb je twee punten. Mis je de stoeprand, dan kan je tegenstander je afgooien en ben je de punten kwijt. Het leuke is dat iedereen kan meedoen. Jong en oud, man en vrouw, Marokkaanse of Katendrechtse. Dankzij Nijha en Sport 81 hebben we de beschikking over kunststof stoepranden en ballen.

Kan je je nog aanmelden?
We zitten goed vol, alleen voor Hoek van Holland hebben we nog een plek. In juni kunnen straten en scholen die zich hebben aangemeld voorrondes houden. De winnaars daarvan strijden op 1 juli tegen elkaar op de Parklaan. We hebben drie leeftijdscategorieën. Daarnaast hebben we ook een prominentencompetitie met politici en dj’s. De winnaar krijgt een gouden stoeprand. Als het een succes is willen we het om het jaar gaan organiseren.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!