E.Westland
E.Westland Relaties & seks 11 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Vrouwen verkiezen hun bff vaak boven hun echtgenoot

Als echtgenoot van een vrouw hoop, of verwacht je misschien wel, dat je op de eerste plaats staat. Een steun en toeverlaat te kunnen zijn, degene met wie ze het hardst kan lachen en met wie ze haar problemen bespreekt. Slecht nieuws: de meeste vrouwen delen dit alles het liefst met hun beste vriendinnen.

Uit een onderzoek onder 1.517 vrouwen, uitgevoerd door het Britse spabedrijf Champneys, blijkt dat vrouwen nogal wat redenen hebben om hun vriendinnen boven hun echtgenoot te verkiezen. Bijvoorbeeld omdat er geen enkel gespreksonderwerp taboe is, hun vriendinnen minder irritant zijn en omdat ze gewoon een beter gevoel voor humor hebben.

De gespreksonderwerpen die beter met vriendinnen dan met echtgenoten te bespreken zijn, zijn bijvoorbeeld seks, gezondheidsproblemen, geldproblemen of problemen met ouders. Bovendien hebben veel vriendinnen ook simpelweg een langere geschiedenis met elkaar en zijn op de hoogte van elkaars verleden.

Sommige onderwerpen zijn niet alleen makkelijker te bespreken met vriendinnen, de gemiddelde vrouw heeft zelfs twee geheimen aan haar beste vriendin verklapt waar hun man niets vanaf weet. Meer dan driekwart van de ondervraagde vrouwen heeft een vriendinnengroep van vier goede vriendinnen bij wie ze altijd terecht kunnen.

12 redenen om vriendinnen boven echtgenoot te verkiezen

  1. We kunnen overal over praten (57 procent)
  2. Ze luistert beter (45 procent)
  3. Ik kan haar dingen vertellen die ik niet bij mijn partner kwijt kan (44 procent)
  4. We vinden dezelfde dingen leuk (41 procent)
  5. We lachen tot we moeten huilen (39 procent)
  6. Ik kan meer mezelf zijn (29 procent)
  7. We hebben meer geschiedenis samen (29 procent)
  8. Ze geeft beter advies (28 procent)
  9. Ze is minder irritant (26 procent)
  10. We hebben meer gemeen (25 procent)
  11. Ze heeft betere humor (19 procent)
  12. We gaan altijd los als we samen zijn (18 procent)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.