Redactie Metro
Redactie Metro Relaties & seks 23 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Pasgetrouwde stellen het gelukkigst? Echt niet!

Je zou misschien denken dat de wittebroodsweken de gelukkigste tijden zijn voor stellen, maar uit onderzoek blijkt iets anders: pasgetrouwde koppels zijn minder gelukkig dan partners die al twintig jaar samen zijn.

Onderzoekers van de Pennsylvania State en Brigham Young University bestudeerden data van 2,034 getrouwde mensen en keken hoe hun tevredenheid op- en afnam gedurende de jaren.

Tevredenheid

In de eerste twintig jaar van het huwelijk nam de tevredenheid van partners geleidelijk aan af, zagen de onderzoekers. Na deze periode stabiliseerde het geluksgevoel van de stellen echter weer.

Daarnaast vonden de wetenschappers dat mensen die langer dan twintig jaar bij elkaar zijn meer tijd samen doorbrengen. Ze verklaren de resultaten van hun onderzoek als volgt: koppels voelen na een flink aantal jaar waardering voor elkaar op een dieper emotioneel niveau.

Positief en gelukkig

„Tegen scheiden wordt tegenwoordig niet meer raar aangekeken”, zeggen de onderzoekers. „Ongeveer de helft van de gehuwden blijft tot het eind van hun leven bij elkaar. Voor het merendeel van deze huwelijken geldt dat ze positiever en gelukkiger zijn, meer met elkaar ondernemen en minder onenigheid hebben.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.