Redactie Metro
Redactie Metro Relaties & seks 20 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Met deze banen word je sneller naar rechts geswipet

Piloot, model, verpleegkundige. De stereotiepe ‘sexy’ beroepen laten zich raden, maar met welke baantjes heb je nu echt succes op datingapps?

Datingsite Badoo dook in de data van 5000 gebruikers tussen de 18 en 30 jaar en achterhaalde welke beroepen die het meest ‘naar rechts geswipet worden’. Het resultaat is een – we mogen wel zeggen – vrij divers lijstje van banen.

Chefkok

Mannen die op hun Badoo-profiel vermeldden dat ze chefkok zijn, waren het meest succesvol bij de dames. Hierna volgen de ingenieurs, ondernemers, marketeers en artiesten. Verrassend genoeg staan er geen piloten in de top vijf.

Bij de dames staat de ‘good old’ verpleegkundige wel in de top vijf, namelijk op plaats twee. Ze verliest het van de kapster, die de eerste plek bezet. Op posities 3, 4 en 5 vinden we respectievelijk de advocaat, de ondernemer en de docent.

Wel piloot

Mannelijke piloten hoeven overigens niet te treuren, zij hebben volgens Tinder-gebruikers het meest populaire beroep, bleek uit een recente studie van die datingapp. Die top 5 bestond daarnaast uit ondernemer, brandweerman, arts en tv-persoonlijkheid.

En ook bij de dames verschilden de top 5 meest aantrekkelijke beroepen van Tinder en Badoo aanzienlijk. Het meest naar rechts geswipete beroep is hier fysiotherapeut gevolgd door interieurontwerper, ondernemer, pr-medewerker en – daar is-ie toch weer – docent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.