E.Westland
E.Westland Relaties & seks 18 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Heterovrouwen komen niet klaar door penisobsessie’

Vrouwen die seks hebben met andere vrouwen, zouden veel vaker klaarkomen dan heterovrouwen. De reden: mannen zijn veel te obsessief bezig met hun eigen penis, concluderen wetenschappers.

Dat blijkt uit onderzoek van The University of Arkansas„Als er tijdens het vrijen meer wordt gevarieerd, resulteert dat erin dat vrouwen vaker een orgasme ervaren”, concludeert hoofdonderzoeker Kristen Jozkowski in The Sun.

Voor het onderzoek ondervroegen de wetenschappers 1.988 vrouwen in een heterorelatie en 308 vrouwen in een lesbische relatie. De laatste groep bereikte opvallend vaker een hoogtepunt: 55 keer per maand. Ter vergelijking: de heteroseksuele vrouwen kregen slechts zeven keer per maand een orgasme.

En dat heeft dus allemaal te maken met de mannelijke obsessie voor hun penis, aldus de wetenschappers. Heterokoppels zouden teveel gefocust zijn op penetratie, en dat is niet bevorderlijk voor het orgasme.

Een tip voor de heterostellen hebben de onderzoekers dan ook wel. „Mannen moeten niet te snel enthousiast worden en overgaan op penetratie. Een vrouw heeft zeker 45 minuten lang voorspel nodig.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.