Sofie Smulders
Sofie Smulders Relaties & seks 5 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Val jij altijd op bezette mannen? Dit is de reden

Val jij als vrouw vaak op bezette mannen? Daar is een verklaring voor. Volgens een nieuwe studie vinden vrouwen mannen namelijk aantrekkelijker als ze door andere vrouwen begeerd worden.

Wetenschappers van de universiteiten van St. Andrews, Durham en Exeter opperen in hun studie dat een man die bezet is door vrouwen wordt gezien als een vriendelijker persoon, een betrouwbaar iemand en een betere vader. Hij krijgt daarmee een soort boost in aantrekkelijkheid.

Bezet

De onderzoekers wilden het fenomeen ‘mate choice copying’ onder de loep leggen, het idee dat iemand zijn of haar keuze wijzigt en baseert op de keuze van iemand anders. Dit zou kunnen verklaren dat je een potentiële liefdespartner uitkiest die al bezet is.

In de studie werden 49 vrouwen gevraagd om foto’s van mannengezichten, mannenhanden en een kunstwerk te beoordelen. Ze moesten alle afbeeldingen een cijfer geven.

Daarna kregen ze te horen wat het gemiddelde cijfer was dat de foto’s kregen en mochten ze de afbeeldingen opnieuw beoordelen. En toen gebeurde wat de onderzoekers verwachtten: de vrouwen pasten hun tweede beoordeling aan op het gemiddelde gegeven cijfer. Onderzoeksleider Kate Cross zegt dat het lijkt alsof vrouwen de voorkeuren van andere vrouwen overnemen, maar dat de resultaten ook verklaard kunnen worden door de neiging van mensen om hun meningen te laten beïnvloeden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.