Sofie Smulders
Sofie Smulders Relaties & seks 15 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Tinder laat vrouw kiezen of ze gesprek wil starten

Als vrouw er zelf voor kiezen of je wel of niet met je online match wilt praten? Tinder gaat die functie in de toekomst introduceren.

Het is een handige optie voor dames die overspoeld worden door berichten van potentiële lovers, maar daar niet op zitten te wachten. Het is dus aan de vrouw om de eerste stap te zetten.

Keuze

„Vrouwen willen meestal niet de druk voelen om het gesprek te starten, maar als ze dat wel willen, is dat geweldig”, aldus Mandy Ginsberg van Match Group, het bedrijf waar naast Tinder onder meer ook OkCupid en Match.com onder vallen, tegen Marketwatch.

Ginsberg benadrukt dat ze bij Tinder „constant moeten luisteren naar wat vrouwen willen.” Ze laten het aan de vrouw of ze de functie uit of aan zet: „Het verschil is dat je mensen de keuze geeft en niet vertelt hoe ze anderen moeten benaderen.”

Overigens is Tinder niet de eerste datingservice die een dergelijke functie toevoegt. Gebruikers van datingapp Bumble zijn al bekend met deze ‘vrouwvriendelijke’ manier van matchen. Mannen kunnen pas reageren op een match als ze binnen 24 uur een bericht van de vrouw in kwestie hebben ontvangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.