Redactie Metro
Redactie Metro Relaties & seks 1 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Tinder discrimineert leden van 30 jaar en ouder’

Datingapp Tinder heeft van een Amerikaans gerechtshof te horen gekregen dat ze moeten stoppen met het discrimineren van leden boven de 30 jaar.

Het zit namelijk zo: tindergebruikers in de Verenigde Staten die boven de 30 zijn, moeten meer betalen voor de service Tinder Plus (19,99 dollar) dan gebruikers van 30 jaar of jonger (9,99 dollar).

De datingservice verklaarde dat de lagere prijs voor gebruikers jonger dan 30 jaar gekozen werd omdat dat beter bij hun budget past en omdat ze anders niet tot downloaden over zouden gaan.

Het gerechtshof is het daar niet mee eens. Ook al heeft Tinder onderzoek gedaan naar het gemiddelde inkomen van de groep jongeren en hun overtuiging om voor de service te betalen, zullen sommige individuen er niet tussen passen.

„Sommige oudere gebruikers zullen net zo goed minder te besteden hebben en minder graag voor de service willen betalen”, aldus rechter William Highberger. „Het prijsmodel van Tinder discrimineert gebruikers van 30 jaar en ouder en deze discriminatie wordt niet gerechtvaardigd door een krachtig openbaar beleid”, luidt de uitspraak.

Ook in Nederland zijn de kosten voor Tinder Plus hoger als je 30 jaar of ouder bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.