Relatie&Seks

Minder seks na het samenwonen, is dat erg?

Minder seks na het samenwonen, is dat nu zo erg?

Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

3 FEB 2018

Het is een bekend probleem in de praktijk van de seksuoloog: stellen gaan samenwonen en merken dat hun zin in seks en logischerwijs ook de frequentie waarmee ze seks hebben afneemt. Wij stelden drie vragen aan twee seksuologen: wat is de oorzaak van minder seks bij samenwonende stellen, is het ook daadwerkelijk een probleem en hoe kun je het oplossen?

Hoe komt het dat de zin afneemt als we een tijdje samenwonen?

“In de verliefdheidsfase krijg je de zin in seks min of meer cadeau. Duurt een relatie wat langer, dan verandert dat”, vertelt Minke de Boer, psycholoog en seksuoloog NVVS, betrokken bij seksuologen-collectief de Bedweters. “Mensen gaan vaak pas samenwonen als ze elkaar langere tijd kennen. Als ze net samenwonen is er op seksgebied een kleine piek (- dit zie je ook in het monitor seksuele gezondheid van Rutgers -) als ze al een tijdje samenwonen dan neemt dat af. Dat is in ieder geval iets dat we in de praktijk horen.”

“Op den duur wordt het makkelijker om seks te laten liggen”, legt seksuoloog Eveline Stallaart van praktijk ESSH uit. “Ik heb andere dingen aan mijn hoofd, een drukke baan, mijn vrienden onderhouden. Dan is het soms net moeilijk om quality time te maken en met je hoofd uit de schermpjes te komen. Voordat je het weet is het 12 uur en dan zijn we moe en gaan slapen. Wat je ook veel hoort is dat mensen - vooral dames - denken: ‘het moet er maar weer eens van komen’. Dan krijg je dat het een beetje een moetje wordt. Ook seks op de automatische piloot ligt op de loer.”

Balans

De Boer: “Mensen hebben zowel behoefte aan autonomie en verbondenheid. Die balans is best precair. Als je als stel de hele tijd naast elkaar op de bank zit, je doet samen boodschappen, je gaat samen naar vrienden, dan is er misschien veel verbondenheid. Maar om naar iemand te verlangen is enige afstand nodig. De ander kan aantrekkelijker worden als hij of zij meer autonoom is en geregeld ook echt iets voor zichzelf doet. Iemand wordt aantrekkelijk als hij in zijn element is. Durf dus soms voor jezelf te kiezen en iets te doen los van de ander. Aan de andere kant moet je ook tijd voor elkaar maken, dus als partners heel veel apart doen, draagt dat weer niet bij aan de verbondenheid.”

Tenslotte dragen volgens De Boer ook het leren kennen van elkaars minder aantrekkelijke kanten - iets dat met samenwonen in sneltreinvaart gebeurt - en eventuele ongelijke wederzijdse verwachtingen niet bij aan een bloeiend seksleven. Dat zijn dus eigenlijk een heleboel factoren.

Is het erg om weinig seks te hebben?

Stallaart: “Het is pas een probleem als een van de twee vindt dat er te weinig gebeurt tussen de lakens, dan is de balans er dus niet. Dan is het belangrijk om het bespreekbaar te maken.” Bij ongelijkheid in wensen, kunnen onbegrip en spanningen om de hoek komen kijken. “Dan krijg je dat degene die meer seks wil aan de deur klopt bij diegene die minder wil, wat tot wederzijdse boosheid en onbegrip kan leiden. Ik denk dat het daarbij belangrijk is om na te gaan waar de boosheid over gaat; voel je je afgewezen, niet begeerd, niet begrepen of overvraagd? En op welke wijze raakt dat aan jezelf en je je zelfbeeld? Seksualiteit raakt ons vaak zo diep doordat het op meerdere niveaus speelt.”, legt De Boer uit. “En dan willen mensen heel graag dat de ander verandert om de eigen pijn of boosheid niet meer te voelen, maar het is ook heel belangrijk om stil te staan bij je eigen gedrag. Naarmate je langer samenwoont raken die patronen diepen ingeslepen.”

En als beide partners er oké mee zijn? “Als je tegen elkaar zegt: ‘we hebben het zo druk dat het er niet echt van komt, maar we vinden het prima om het bij zoveel keer per maand te houden’, dan is er nul reden om er verandering in aan te brengen”, zegt Stallaart. Door te gaan vergelijken met andere stellen of met gemiddelden die je in de media tegenkomt, kun je als stel vinden dat je het te weinig doet - ook als je eigenlijk wel vrede hebt met de lage frequentie. De Boer: “Dat kan twee dingen betekenen: je dènkt dat hoe vaak jullie het doen niet normaal is.

Drie keer per maand

Maar niet iedereen doet het twee keer per week, ook al hoor je dat vaak wel. Dat we twee keer per week seks zouden hebben kwam uit een Durex-onderzoek afgenomen onder vrijwilligers, dat is sowieso al geen betrouwbare steekproef. Terwijl de mensen die condooms gebruiken over het algemeen juist niet de mensen zijn die al heel lang samen zijn. Die cijfers zijn dus niet zo betrouwbaar. Uit de monitor seksuele gezondheid Nederland van Rutgers komen veel realistischer cijfers naar voren: de gemiddelde Nederlander heeft drie keer per maand seks.”

Moeten we de seks dan maar plannen?

Beide seksuologen zijn van mening dat plannen wel degelijk werkt, maar niet in de zin van: we moeten op zaterdagavond om 9 uur seks hebben. Het gaat om het plannen van een situatie waarin seks kan gebeuren. Dat kan een lange avond met uitgebreide gesprekken zijn of een feestje, probeer te bedenken wat bij jullie past. “Zeg bijvoorbeeld: de vrijdagavond is voor ons”, adviseert De Boer. “Ga iets leuks doen, maak tijd voor elkaar. Zo zorg je voor een situatie waarin intimiteit en seksualiteit kan ontstaan. Seks doet het niet zo goed als er druk op komt te staan of als er prestaties aan vastzitten, als in: er moet gepenetreerd worden of ik moet klaarkomen.”

Stallaart vergelijkt seks met een vuurtje, dat brandend gehouden moet worden. “Dan is het ook goed om af en toe een vluggertje te hebben, of iets met de hand of de mond te doen. En ik denk dat het heel belangrijk is dat je met elkaar afspreekt: als de een initiatief neemt, dan ga ik daar in ieder geval in mee.”

Krijgen we die hoogtijdagen van het begin dan nooit meer terug? De Boer: “Er kunnen momenten komen dat er een vlammetje wordt aangewakkerd dat lag te smeulen. Maar over het algemeen komt het knetterende vuurwerk van de eerste periode niet meer terug. Maar daar komen heel veel andere mooie dingen voor in de plaats.”


10 relatietips voor stelletjes die de hele dag op elkaars lip zitten

10 relatietips voor stelletjes die de hele dag op elkaars lip zitten

Investeer in je relatie ook nu je dicht op elkaars lip zit. | Foto: Getty Images

Foto van 'Manners.nl'

8 APR 2020

Naast gezondheidszorgen en nare economische gevolgen is de coronacrisis ook een uitgelezen test voor je relatie. Op een goede afloop heb je gelukkig zelf invloed. Tien seks- en relatietips voor stelletjes die samen thuis zitten.

Om te beginnen met algemene tip: klaag niet over kleine en irrelevante zaken, maar help mensen die echt zorgen hebben. ‘Het wordt nu wel erg saai’ willen we niet meer horen. Natuurlijk heb je wel eens een baalmoment, maar maak er wat van en blijf positief tijdens je quarantaine.

Seks- en relatietips


# 141 Ik had een stoffige oude man verwacht, maar niets is minder waar

Maud is een nieuw project gestart en heeft een interessante meeting met een wel erg knappe man.. Foto: Unsplash

Foto van 'Maud'

6 APR 2020

Maud en Tommy zijn na bijna een maand in Thailand te zijn geweest weer terug in Nederland. De situatie is allesbehalve rooskleurig. Haar moeder heeft corona, maar maakt het naar omstandigheden gelukkig goed. Tommy is al zijn dj-klussen kwijt voor de aankomende zomer en is niet te genieten. Ook Maud zit zonder werk en tijdelijk zonder studie. Als ze een avondje doelloos zit te surfen, komt ze ineens iets tegen waar haar hart een sprongetje van maakt..

Dit is het: ik wil les gaan geven! Tijdens een test op de middelbare school kwam er al naar voren dat ik het onderwijs in moest gaan en nu ik geen werk heb wil ik mij graag nuttig voelen.. Ondanks mijn vakantie voel ik mij allesbehalve uitgerust. De situatie met mijn ouders is alleen maar verslechterd, mijn moeder woont tijdelijk ergens anders. En met dat anders bedoel ik het huis van haar nieuwe lover. Mijn vader heeft eindelijk hulp gezocht voor zijn beginnende alcoholprobleem, maar sinds die hele coronacrisis ligt de hulp van de maatschappelijk werker ook stil.

Via een Facebookpagina van mijn buurt lees ik over een initiatief waarbij ze vrijwilligers zoeken om kinderen extra bijles te geven. Binnen no-time typ ik een korte email en voor de zekerheid voeg ik mijn CV toe. Het voelt bijna als een officiële sollicitatie. Ik heb al maanden niet gewerkt en ik heb behoefte om mij weer nuttig te voelen.


#140 Ik heb gehuild als een kleine peuter, zo sneu!

#140 Dit is niet de persoon waar ik verliefd op geworden ben

Zo voelde ik me deze week: als een jankend kind in een doos gestopt. / Pexels

Foto van 'Maud'

30 MRT 2020

Maud heeft een groot probleem: terwijl de coronacrisis in Nederland in volle gang is, zit zij nog met Tommy in Thailand en moeten ze zo snel mogelijk naar huis. Haar moeder is besmet met het virus en haar vader behoort tot de risicogroep. De hele verdere reis in Thailand is Tommy niet te genieten omdat hij in één klap al zijn werk kwijt is en als ze op het vliegveld staan om terug te vliegen dient het volgende probleem zich aan: Joris stormt op hen af: „Jongens ik heb een probleem. Ik mag niet terug naar Nederland. Ze testen iedereen na de douane op koorts en als je koorts hebt moet je verplicht twee weken hier blijven…”

Ik weet even niet wat ik met deze situatie aan moet. Wat verwacht Joris nou? Dat we bij hem blijven en zijn hand vasthouden tot hij ook naar huis mag? Verbaasd kijk ik hem aan. „Ik vind het heel kut voor je Joris, maar wij kunnen ook niks voor je doen”, antwoordt Tommy al kil voordat ik ook maar iets kan zeggen. Joris kijkt teleurgesteld. Schijnbaar dacht hij echt dat wij misschien bij hem zouden blijven.

„Zouden jullie dan in ieder geval mijn moeder een beetje gerust willen stellen als jullie in Nederland zijn. Ze maakt zich ontzettend zorgen en ze gelooft geen woord van wat ik zeg als ik zeg dat het goed met mij gaat”, vervolgt Joris met tranen in zijn ogen. Ik zie dat Tommy alweer wil gaan snauwen, maar voordat hij zijn mond open kan trekken zeg ik snel: „Ja joh, is goed. Wat is haar nummer?”


#139 Deze vakantie blijkt één groot fiasco

Onze laatste dagen in Thailand verlopen heel anders dan ik had gedacht... Maud en Tommy zijn druk bezig om zo snel mogelijk naar terug naar Nederland te reizen. Foto: Unsplash

Foto van 'Maud'

23 MRT 2020

Nadat Maud's trio met Tommy en Joris was mislukt, besluiten zij en Tommy af te reizen naar een eiland zonder wifi. Maud probeert Joris uit haar hoofd te zetten en dat lukt aardig. Eenmaal terug in de ‘bewoonde wereld’ staan de telefoons van Maud en Tommy roodgloeiend. De coronacrisis is de afgelopen dagen losgebarsten in Europa. Maud schrikt zich rot als ze een appje van haar moeder leest. Ook al is het bloedheet, Maud krijgt gelijk kippenvel bij het volgende appje: 'Kun je mij a.u.b. terugbellen?

OMG, ik had het kunnen weten. Niet voor niets versliep ik mij tijdens Oud en Nieuw. Wat is 2020 een kutjaar zeg! We zijn nog niet eens drie maanden onderweg en ik ben er nu al helemaal klaar mee!

Tommy en ik wildem lekker gaan ontspannen op Koh Phangan, maar onze telefoon werd overspoeld met berichtjes vanwege de coronacrisis die inmiddels is losgebarsten in Nederland. Mijn moeder is positief getest op corona. Een collega van haar was met carnaval in Brabant geweest en daar heeft ze het vervolgens van gekregen. Ik FaceTime elke dag met haar en ze voelt zich redelijk goed, maar het doet mij pijn dat ik geen boodschappen voor haar kan doen. Mijn vader valt ook in de risicogroep, maar die neemt het allemaal niet zo nauw. En daar kan ik mij zo aan irriteren. Tommy is ook niet te genieten, want die is in één klap al zijn klussen voor de zomer kwijtgeraakt!


#138 Die wilde seksbuien in deze vakantiesetting helpen erg mee

Heerlijk; even op een onbewoond eiland. Maar dat betekent ook dat ik honderden appjes gemist heb die heel belangrijk zijn... / Unsplash

Foto van 'Maud'

16 MRT 2020

Als Maud haar trio mislukt is, lijkt de enige persoon die het wél uit zijn hoofd kan zetten Tommy. Maud zit ermee en Joris blijft haar met het idee van een trio 'lastigvallen' door flirtpartijen en vunzige appjes te sturen. Dat werkt natuurlijk totaal niet mee om het te vergeten! Als ze even later met zijn drietjes gaan lunchen en Tommy even naar de wc gaat,  doet Joris iets hondsbrutaals: hij legt een hand op Maud's been en kust haar hartstochtelijk. En vlak daarna komt Tommy aanlopen! ,,Wat zitten jullie nou te smoezen?!" 

Ik word knalrood weet even écht niet wat ik moet zeggen. 'Even zijn neusharen van dichtbij bekijken' is vast geen goed excuus. „Niks joh, we zaten gewoon even te dollen!" lacht Joris de vraag van Tommy weg. „Het was eigenlijk een geluk bij een ongeluk. Als jij je vlucht niet had gemist dan had ik Maud nooit ontmoet!”, zegt Joris terwijl hij mij een zoen op mijn wang geeft.

Tommy kan er duidelijk niet om lachen. „Ik heb net betaald en onze boot vertrekt zo. We moeten een beetje opschieten Maud", mompelt hij, terwijl hij Joris zijn blik ontwijkt. „Kerel, we moeten gaan. Het was leuk om je te leren kennen. Wie weet tot ooit!" vervolgt hij en hij houdt zijn hand op voor een high five, terwijl hij alle mogelijke hoeken om zich heen bekijkt, behalve Joris. Klunzig geef ik Joris na de high five-actie drie zoenen. Bij de laatste fluistert hij heel zachtjes: „Onthoud wat ik net tegen je zei", om zich vervolgens om te draaien en weg te lopen.


Ik spring onder de douche en probeer letterlijk en figuurlijk dat nare gevoel van mijn af te spoelen.

#137 Gadver, wat walg ik van mezelf

Ik probeer onder de douche het nare gevoel van me af te schudden... / Unsplash

Foto van 'Maud'

9 MRT 2020

Maud haar trio wordt flink verknald, omdat een meisje hen komt waarschuwen dat seks in het openbaar strikt verboden is. Maud zou het graag afmaken, maar Tommy is niet zo enthousiast meer om het af te maken. Als ze 's avonds in bed ligt lijkt het er echter op dat iemand anders wel zin heeft om het triootje af te maken: Joris appt haar of ze zin heeft om buiten even een peukje te doen... 

Man o man! Buiten een peukje doen met Joris?! Huh? Ik kan toch niet mijn knappe vriend verlaten om buiten een sigaretje te gaan doen met hem?

Ik lees zijn appje nog een keer en dan zoom ik in op zijn profielfoto. Zodra ik zijn ogen zie voel ik iets in mijn onderbuik. Zijn blik raakt me. Ik kan het niet eens beschrijven, maar godsamme: Joris doet iets met me. Ik kan niet peilen of het lust of misschien toch een beginnende verliefdheid is... Waarom wil ik zo graag met een jongen afspreken die ik nog geen week ken? En dat terwijl ik de knapste, liefste en leukste vriend naast mij in bed heb liggen!


#136 'Seks in het openbaar is hier streng verboden!'

Lag ik daar een beetje mijn verneukte trio te overdenken... Waarom wilde ik dit zo graag?! / Unsplash

Foto van 'Maud'

2 MRT 2020

Maud krijgt in Thailand onverwachts de kans om een trio te hebben met haar lover Tommy en de kersverse hottie die haar door haar rotstart in Thailand heen hielp, Joris. Het lijkt erop dat ook Tommy wel voor een avontuurtje in is, al geeft hij een beetje mixed signals af. Toch lijkt het dan echt te gaan gebeuren: beiden lopen met Maud mee naar een rustig plekje op het strand, waar ze beginnen met wat sensueel zoenwerk met zijn drietjes. Maar als het dreigt verder te gaan wordt het trio bruut onderbroken: ,,Stop! Stop hiermee!”

Jezus. Dit is echt het allerspannendste, geilste moment van 2019 en 2020 bij elkaar! Wie the f*ck haalt het in zijn hoofd om dit moment zo bruut te onderbreken? Ik kijk geschrokken de richting van het gegil op en ook Tommy en Joris kijken verbluft op. Er staat een meisje met blond haar en blauwe ogen; een huid zo bruin dat je zeker weet dat ze al heel lang op reis is.

„Sorry guys. Ik zag jullie gaan en ik wil jullie waarschuwen: seks in het openbaar is hier echt streng verboden. Ik heb er een boete voor gehad!” zegt het meisje verontschuldigend. We kijken elkaar even geschrokken aan. Ik heb geen idee wat ik moet zeggen en zit eigenlijk nog een beetje in het moment van schaamte dat we hier zo betrapt zijn. Maar met dit gewriemel aan beide kanten van twee mannen en de kusjes en strelingen over mijn hele lichaam kan ik toch moeilijk gaan verklaren dat we hier eigenlijk van plan waren om een potje te gaan klaverjassen.


#135 'Een trio met Tommy en Joris... ik wil dit'

Het lijkt wel alsof Maud in een aflevering van Temptation Island terecht is gekomen.. Foto: Pexels

Foto van 'Maud'

24 FEB 2020

Maud is dolblij nu ze eindelijk weer is herenigd met Tommy. De eerste dagen van haar trip in Thailand heeft ze doorgebracht met Joris. Hij zag haar huilend zitten op het vliegveld en sindsdien heeft hij haar onder zijn hoede genomen. Na een paar dagen ontdekt Maud dat ze Joris toch wel erg spannend vindt. Ze voelt een bepaalde chemie, maar is ondertussen ook verliefder dan ooit op Tommy. Maud nodigt hem uit voor een feest waar Tommy moet draaien. De chemie met Joris blijkt wederzijds te zijn, want al snel krijgt ze een appje terug. „Jazeker kom ik. En hopelijk niet alleen naar het feestje. Lijkt het je leuk om daarna nog iets met zijn drietjes te doen? En dan heb ik het niet over klaverjassen… Ik wil je Maud. Samen met die vriend van je. Peil eens of hij daarvoor in is? Want ik weet dat jij het ook wil.” Het erge is: hij heeft gelijk. Maud wil dit. Ze wil een trio met Tommy en Joris. Maar hoe gaat ze dit aanpakken?!

„Pff, het is buiten al iets 30 graden, maar hier krijg ik het dus nog warmer van. Een trio. Ik heb dat nog nooit gedaan.. maar voor alles is een eerste keer. Ik was altijd van mening dat je zoiets niet moet plannen. Het moet je overkomen en ja nu overkomt het mij. Of nouja het overvalt me… Maar ik wil dit. Ik wil een trio met Tommy én Joris. Wie had dat gedacht.."

Tommy moet al vroeg beginnen met draaien en daardoor is Maud het eerste alleen op het feest. Voordat ze Joris gaat zoeken gaat ze eerst maar even drankjes haal. Als ik met twee Moscow Mules’ in mijn handen van de bar richting de dj-booth wil lopen kijk ik recht in de ogen van Joris. En jeetje wat ziet hij er goed uit! De afgelopen dagen heb ik hem vooral gezien met een net-van-het-strand-look (en die was al niet verkeerd). Hij komt recht op me af lopen en geeft mij een kus op mijn mond! Ik schrik, maar tegelijkertijd voel ik kriebels in mijn buik. Normaal gesproken zou ik boos worden, maar die kus zorgt er alleen maar voor dat ik nog meer naar Joris verlang.


#134 We lijken wel twee wilde konijnen!

„Als ik Whatsapp open en het antwoord lees, voel ik mijn hoofd knalrood worden. Omg. Staat dit er echt?!" Foto: Pexels

Foto van 'Maud'

17 FEB 2020

Maud’s vader is van de trap gevallen, hoort zij terwijl ze in Bangkok zit. Niet uit klunzigheid, maar omdat hij zoveel drinkt de laatste tijd en stomdronken was. Maud schrikt, maar geeft haar moeder een uitbrander voor het feit dat ze haar hiermee lastigvalt terwijl Maud aan de andere kant van de wereld zit. Daarna belt ze haar vader, die het goed maakt. Tommy wil liever niet dat Maud in het hostel slaapt waar ze door de behulpzame Joris heen is gebracht: nee, in de plaats daarvan moet Maud naar het hotel dat Tommy geboekt heeft. Joris brengt haar en als ze de kamer betreedt heeft ze daar spijt van: hij is helemaal volgestopt met rozenblaadjes. Het voelt vreemd om met Joris in een hotelkamer te staan. Hij begrijpt de hint gelukkig en vertrekt, waarna ze even later in de lobby meeten. Als ze elkaar toevoegen op Facebook schrikt Maud zich een hoedje. Ze kennen beiden dezelfde persoon: Levi.

Ik voel dat ik rood word. Joris lacht: „Oh die ken ik van vroeger. We gingen vaak uit samen, maar die jongen is niet helemaal goed hoor. Beetje agressief, beetje een gekkie. Hoe ken jij hem dan? Zeker een keer mee geneukt?!”

Ik schrik van zijn brutaliteit en voel tegelijk dat ik nóg roder word. „Eh, ja… dat ook”, lach ik schaapachtig. „Maar het ligt iets ingewikkelder dan dat. Een vriendin van mij heeft net een kindje met hem gekregen…”


#133 Als ik met Joris in de hotelkamer sta voel ik me enorm schuldig

Als Maud eindelijk wifi heeft gevonden om haar moeder te bellen krijgt ze te horen dat de situatie thuis volledig uit de hand is gelopen.. Foto: Pexels.

Foto van 'Maud'

10 FEB 2020

Maud was zo toe aan een maand Thailand met Tommy. Maar de trip verloopt vanaf begin af aan al anders. Tommy zijn paspoort bleek niet geldig en daardoor moest Maud alleen naar Bangkok vliegen. Op het vliegveld raakt ze totaal in paniek omdat ze geen idee heeft waar ze naar toe moet. Gelukkig ontmoet ze de aardige Nederlandse Joris, die haar wel wegwijs wil maken. Eenmaal in het hostel wil ze proberen om een beetje tot rust te komen. Als ze eindelijk goed werkende wifi heeft gevonden ontdekt ze dat ze tientallen appjes heeft van Tommy en een dringend verzoek van haar moeder. Of ze haar zo snel mogelijk kan bellen. Maud belt direct met haar moeder: ,,Maud… het spijt me dat ik je moet lastigvallen op je trip, maar er is iets heel ergs gebeurd...”

Mijn hart klopt in mijn keel. Het zal toch niet… Er zal toch niet iemand overleden zijn? Of straks is er iets met Luca? Of misschien heeft Levi iets heel ergs gedaan? Of misschien is Tommy wel opgepakt bij de douane? In mijn hoofd vliegen er tientallen rampen en Oscar-waardige rampscenario’s langs.

„Je vader heeft zijn arm gebroken!”, roept mijn moeder. „Ja, en? Dat is alles!?” Ik bedoel het is heel vervelend dat hij zijn arm heeft gebroken, maar moet ze hier nou zo paniekerig over doen? „Wat bedoel je Maud? Je hebt geen idee hoe erg het is!?”


#132 Slechte wifi is net zoiets als een slechte seksbeurt

Ik zie mezelf hier al helemaal een eeuw in mijn eentje zitten... shit. / Unsplash

Foto van 'Maud'

3 FEB 2020

Maud zou een maand naar Thailand met Tommy, iets waar ze heel erg aan toe is nu haar moeder zo gek aan het doen is. Ze heeft haar moeders nieuwe 'vlam' Willem ontmoet: die haar ma heeft opgedoken in de Panama. En ze is nog niet eens officieel uit elkaar met haar vader!Tussen Levi en Rochella gaat het ook al raar. Maud weet het allemaal niet zo goed meer en verheugt zich daarom des te meer op de vacay met Tommy: des te groter is de teleurstelling als blijkt dat Tommy niet mee kan omdat zijn paspoort niet meer geldig is. Nu moet Maud alleen naar Bangkok!

Zit ik dan, in mijn eentje op het vliegveld van Bangkok. ‘BANG’kok: het is alsof de naam al een voorbode was, want ik ben behoorlijk angstig at the moment. Hoe kan dit nou wéér gebeuren?! Eerst Jessie toen we naar Ibiza gingen, nu Tommy met paspoortgezeur… Ik moet denk ik voortaan een soort waarschuwingsdienst voor paspoortverlengingen verzinnen om ervoor te zorgen dat de mensen met wie ik op vakantie ga ook daadwerkelijk meekomen, in plaats van dat ik overal in mijn uppie beland.

Toen was het nog leuk, Ibiza. Dat was de tijd dat het nog pril was tussen Tommy en mij en ik met hem de hort op kon. Eigenlijk was die tijd alleen daar een zegen. Maar nu zit ik aan de andere kant van de wereld, in Azië, waar ik nog nooit eerder geweest ben. Ik weet helemaal niet wat ik moet doen of waar ik heen moet want Tommy heeft alles geregeld en ik wilde mij voor deze ene keer gewoon even laten meeslepen in het reisgedruis. Ik weet niet eens wat ‘goede wijken’ en ‘slechte wijken’ zijn, ik heb van tevoren geen hotels opgezocht en ik weet ook niet of je hier een taxi of het openbaar vervoer moet nemen als je het vliegtuig uit komt. Wat een oenig gedoe.


#131 'Je moet normaal doen! Gedraag je als een moeder!'

Maud’s moeder zit ondertussen in haar midlife crisis en gaat constant uit. De vlucht naar Thailand verloopt ook alles behalve soepel.. Foto: Pexels

Foto van 'Maud'

27 JAN 2020

Tommy heeft een dj-klus gekregen in Thailand en hij vroeg of Maud mee wilde. Maud twijfelde omdat haar ouders in scheiding liggen en ze er voor Rochella en Luca wil zijn. Maar uiteindelijk besluit ze dat ze toch even tijd voor haar zelf nodig heeft en gaat ze mee. Een maand Thailand, hoe vet is dat!! Ondertussen verloopt het contact met haar ouders niet zo goed. Haar broertje heeft haar vader al een paar keer dronken op de bank aangetroffen. Maud’s moeder zit ondertussen in haar midlife crisis en gaat constant uit. Ze heeft gevraagd of Maud zin had om samen te lunchen, maar dan blijkt haar moeder niet alleen te zijn. Ze heeft een man meegenomen en haar hand op zijn knie liggen en lacht als een klein kind dat net haar eerste speeltje gehad heeft, maar dan met zo'n geile blik dat ik er onpasselijk van word. Wtf is dit…

„Dit is Willem. We hebben elkaar leren kennen via Tinder. En hoe toevallig, twee dagen later kwamen we elkaar tegen bij een feest in club Panama..”

„WTF.. waar ben je mee bezig?!” Is het enige dat ik uit kan brengen. Ik weet niet wat ik erger vind, dat mijn moeder nu al op Tinder zit, haar taalgebruik of het feit dat ze elk weekend uit wilt gaan. Ik weet niet waar ik het zoeken moet.


#130 Zo’n geile blik dat ik er onpasselijk van word

Als ik de mierzoete inrichting van Corner Bakery in loop zie ik mijn moeder al zitten. Ik voel mezelf koud worden. Ze zit namelijk niet alleen.....

Foto van 'Maud'

21 JAN 2020

Maud heeft enorme ruzie met Tommy omdat ze tijdens oud en nieuw in slaap is gevallen en door alle telefoontjes heen is geslapen. Als ze Tommy eindelijk aan de lijn heeft, is ze doodsbang dat hij het uit gaat maken. Dat blijkt gelukkig niet zo te zijn: hij vertrouwt haar niet en denkt dat ze een ander heeft! Ze moet lullen als brugman, maar weet Tommy er uiteindelijk van te overtuigen dat dat absoluut niet het geval is. Maud’s moeder zit ondertussen in haar midlife crisis en gaat constant uit. Maar het hindert niet: Tommy kan een dj-klus in Thailand doen en vraagt Maud mee! Een maand naar Thailand, hoe vet!! Maar kan ze het over haar hart verkrijgen om haar ouders en Rochella en Luca achter te laten?

Een maand naar Thailand. Hoe chill zou dat wezen? Al de hele week gaat er niets anders door mijn hoofd dan dat. Ik heb voor school keihard vooruit gewerkt, want ondanks dat ik niet zeker weet of ik wel wil gaan, wil ik in elk geval niet dat dat hetgeen is wat mij tegen gaat houden. Avonden breng ik door in de boeken terwijl ik wegdroom als ik tussendoor witte stranden en palmbomen op Thaise stranden Google.

Na acht dagen hak ik de knoop door: ik ga gewoon. Ze kunnen mijn kont kussen! Ik leef voor mezelf toch? Het afgelopen jaar heb ik zoveel dingen voor anderen gedaan en om nou te zeggen dat ik me er gelukkiger bij voel dan ooit… mwuah. Dit jaar wordt mijn jaar. Ik ga naar Thailand!!


Dit moet je weten over online daten: ins en outs

Dit moet je weten over online daten: ins en outs

Foto's: Colourbox

Foto van 'Metro'

21 JAN 2020

Stond online daten op jouw lijstje met goede voornemens voor 2020? Check dan hier de voordelen en de nadelen van daten via het wereldwijde web.

Nederlanders zijn een kei in het maken van goede voornemens. Beginnen met daten of het vinden van de liefde van je leven in het nieuwe jaar stond aan het begin van het jaar bij veel mensen hoog op het lijstje. Wil je ervoor zorgen dat je dergelijke plannen daadwerkelijk gaat ondernemen, dan is het tijd om je goede voornemens leuk te maken. Dat kan ook nu nog! Guess what: daten is hartstikke leuk, mits je een beetje op de hoogte bent van de ins en outs van de online datewereld. Om je een handje te helpen met het vinden van liefde in 2020 hebben we voordelen en nadelen van en tips voor online dating voor je verzameld.

Voordelen van online dating


#129 'Ben je echt zo'n stomme idioot?'

Maud is alles het gezeik in Nederland zat, helemaal nu het lijkt alsof haar vriendje het ook nog eens gaat uitmaken... Foto: Unsplash

Foto van 'Maud'

13 JAN 2020

Mauds moeder stond vlak voor kerst opeens op de stoep met een weekendtas. Na dikke ruzie met de vader van Maud wilde ze niet meer bij hem slapen. De dagen daarna heeft ze zich gedragen als een losgeslagen puber en haar vader lag dronken op de bank. Levi is inmiddels ingetrokken bij Rochella en ook dat zit Maud toch niet helemaal lekker. Als klap op de vuurpijl sliep Maud tijdens Oud&Nieuw door alles heen. Ze wilde een discodutje doen, maar haar telefoon was uitgevallen en ze is overal door heen geslapen. Ze had meer dan 40 gemiste oproepen en een mega ruzie met Tommy. Hij had al haar plannen voor haar afgezegd en vervolgens heeft Maud hem laten zitten. En in het nieuwe jaar hebben ze elkaar dus nog niet eens gezien, laat staan dat ze elkaar gesproken hebben. Totdat Tommy dus ineens belt met een ernstige mededeling: „Maud… Ik denk er de hele tijd over na en…”. 

Mijn ouders die in scheiding liggen en zich allebei als onhandelbare pubers gedragen, een vriendin die net bevallen is terwijl haar ‘vriend’ met andere vrouwen af spreekt, ik kan het er niet bij hebben dat Tommy het straks ook nog uit gaat maken!

Het is nou niet zo dat mijn leven de afgelopen maanden lekker op rolletjes heeft gelopen. Een ex met een coke-verslaving die voor mijn neus vreemdging, een vriendin die zwanger is geraakt van een drugsdealer en mijn ouders die na tig jaar hebben besloten om te gaan scheiden. Tommy heeft mij de afgelopen maanden overal door heen gesloopt en door mede door mijn verliefdheid zat ik de afgelopen tijd gelukkig ook vaak genoeg op een roze wolk!


Likeability of5

#127 Waarom moeten mensen toch altijd zoveel liegen en bedriegen?

Maud vierde dit jaar voor het eerst kerst zonder dat haar ouders bij elkaar waren. En wat moet ze nu doen met oud&nieuw? Foto: Pexels

Foto van 'Maud'

30 DEC 2019

Rochella is bevallen van Luca en Maud is op slag verliefd op de kleine spruit. Levi lijkt zich te ontpoppen als een ware vader, maar spreekt ondertussen wel met een mysterieuze vrouw af voor het ziekenhuis (een uur na de bevalling). Als Maud na een lange dag eindelijk thuiskomt staat haar moeder ineens op de stoep. Haar moeder heeft een weekendtas in haar handen:  „Ik ben het helemaal zat bij je vader Maud. We hebben ruzie gehad en ik kan gewoon niet meer met die man in één ruimte zijn. Mag ik alsjeblieft de komende tijd even bij jou logeren?”

Pfff, wie had dat gedacht, dat mijn moeder op haar 52e nog bij mij zou aankloppen om in mijn studentenkamer te slapen. Mijn emoties lopen over, aan de ene kant stroom ik over van liefde van Luca, aan de andere kant brokkelt mijn hart langzaam af door de scheiding van mijn ouders.

Kerst anders dan anders


like
user_be98091c1a87d7b6528c3313c953313416e1bc36_avatar

#125: Er zijn wat complicaties bij Rochella

Beeld ter illustratie / Pexels

Foto van 'Maud'

16 DEC 2019

Maud haar ouders gaan scheiden, maar tot nu toe heeft ze alleen het verhaal van haar moeder gehoord: haar vader is vreemdgegaan. Dan blijkt dat de vader van Maud helemaal niet wil scheiden. Hij is verscheurd van verdriet. Ze spreekt met tegenzin af met haar vader dat ze zal proberen om haar moeder een beetje over te halen. Als ze ’s nachts helemaal uitgeput ligt te slapen wordt ze gebeld door een onbekend nummer. Rochella stond op het punt van bevallen. Als een gek haast Maud zich naar het ziekenhuis, waar ze gelukkig ruim op tijd is voor de bevalling van Luca.

Wauw dit is dus liefde op het eerste gezicht! Ik voel een explosie van liefde door mijn lichaam stromen en de tranen blijven maar over mijn wangen rollen. Luca is zo mooi, lief, klein en schattig. En ik ben mega trots op mijn vriendin! Ze heeft niet gezeurd en is in een keer door gegaan.

Ik had wel gehoord dat bevallingen heftig zouden zijn, maar nu begrijp ik ook eindelijk waarom.  Maar alle clichés zijn waar, ik snap ineens dat mensen zeggen dat de geboorte van hun kind de mooiste dag van hun leven is. Ik hou gewoon al direct van dit kleine mensje. Luca is zo puur en klein. Hij heeft bruine oogjes en heel veel donker haar. Het is overduidelijk dat Levi de vader is. Zijn neus, haar, ogen, en vorm van gezicht, het is gewoon een mini-Levi.


#124 Omg het is zover: de baby komt!
Likeability of5

#124 Omg het is zover: de baby komt!

Kijk dat kleine hummeltje nou... Ik weet niet of ik ooit eerder zoiets emotioneels heb meegemaakt! /Unsplash

Foto van 'Maud'

9 DEC 2019

Maud haar ouders gaan scheiden, maar tot nu toe heeft ze alleen het verhaal van haar moeder gehoord: haar vader is vreemdgegaan. Als ze na een heftige confrontatie met Levi’s moeder en Levi op de babyshower van Rochella naar huis stormt en met Tommy zit, belt haar vader haar plotseling. Ze besluit op te nemen, hoort hem aan en spreekt met hem af. Dan blijkt dat de vader van Maud helemaal niet wil scheiden. Hij is verscheurd van verdriet. Ze spreekt met tegenzin af met haar vader dat ze zal proberen om haar moeder een beetje over te halen. Als ze ’s nachts helemaal uitgeput ligt te slapen wordt ze gebeld door een onbekend nummer. Ze negeert het, maar dan wordt ze nog een keer gebeld. ,,Spreek ik met Maud?” hoort ze aan de andere kant van de lijn.

Oh my God. Het is zover: de baby komt! Ik ben normaal van het anderhalve uur snoozen en het veel te langzaam aankleden, maar toen de vrouw aan de telefoon zei dat ze van het OLVG-ziekenhuis was, stond ik al met één been in een broekspijp. Ik ben nog nooit zo snel aangekleed geweest. Ik denk dat ik binnen twee minuten bij mijn fiets sta.

Keihard fiets ik naar het OLVG. De wind snijdt in mijn longen. Wat is het g*dverdomme koud zeg?! Als Tom Dumoulin race ik door de stad heen. Ik hoop zo dat ik op tijd ben… Rochella heeft blijkbaar gegild dat ze mij erbij wilde hebben. Veel meer dan dat weet ik niet. Of het goed met haar gaat, of ze al ver is, of ze complicaties heeft… Had ik maar niet zo egoïstisch lopen schreeuwen op haar babyshower, dan had ik wellicht al eerder…


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

#123 'Dan had je maar niet met die sloerie van werk moeten tongen!'

Maud's vader komt bij haar eten. Hij is een hoopje ellende en heeft dringend Maud's hulp nodig. Foto's: Pexels

Foto van 'Maud'

2 DEC 2019

Maud is erachter waarom haar ouders willen scheiden: haar vader zou vreemd zijn gegaan. Dat is in ieder geval wat Maud’s moeder beweert en het is een boodschap waarvan Maud volkomen in paniek raakt. Haar vader? Die altijd eerlijk en loyaal is? Ze kan het bijna niet geloven! Maar Maud heeft nog meer aan haar hoofd. Ze heeft de babyshower van Rochella verpest. Haar vriendin kwam binnenlopen met Levi en zijn moeder. Maud was helemaal klaar met alle drama van Rochella en Levi en heeft dat ook duidelijk gemaakt! Volgens Tommy is het allemaal niet zo zwart/wit als Maud denkt en hij stuurt aan op een excuus. Net als Maud haar telefoon pakt om Rochella te bellen, krijgt ze zelfs een onverwacht telefoontje van haar vader. 

Ik heb mijn vader al een paar weken niet gesproken en ik heb zoveel vragen en verwijten dat ik niet weet waar ik moet beginnen. Daarom heb ik ervoor gekozen om hem maar gewoon even niet te spreken. ,,Moet je niet opnemen?” Hoor ik Tommy zeggen.

,,Het is mijn vader… ik bel hem later wel,” zucht ik. Tommy komt dichterbij zitten en pakt me stevig vast terwijl hij mij streng aankijkt. ,,Maud, ik wil me hier niet te veel mee bemoeien, maar ik weet dondersgoed hoe vervelend een scheiding kan zijn. Er zijn altijd twee kanten van een verhaal. Je ontwijkt je vader nu al weken. Waarom? Helpt het je? Bel hem gewoon terug, wat is het ergste dat er kan gebeuren?”