Redactie Metro
Redactie Metro Relaties & seks 3 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Zoekterm ‘scheiding’ het meest gebruikt in januari

Een nieuw jaar beginnen met een positieve noot? Wat betreft huwelijksgeluk lijkt dat niet het geval. Het aantal zoekopdrachten met de term ‘scheiding’ erin, bereikt in januari een hoogtepunt.

Bij Amicable, een online service die ondersteunt bij scheidingen, ontdekten ze dat meer dan 40.500 mensen op het woord ‘divorce’ zoeken in de eerste maand van het jaar. Hetzelfde blijkt uit data van Google, waar er in januari 2012 en januari 2016 in de afgelopen tien jaar het meest op dat woord werd gezocht.

Na de feestdagen

„In januari – na de hype die kerst met zich meebrengt – zien we een piek in ontevredenheid als een gevolg van de vele tijd die mensen met elkaar hebben doorgebracht, financiële druk, de wens om dingen te veranderen en verwachtingen die niet uitgekomen zijn”, vertelt Katy Daly van Amicable aan Independent.

Daly vult aan dat het niet de maand januari op zich is waardoor relaties stuklopen, maar dat het wel de eerste mogelijkheid is om langer stil te staan bij de dingen die verkeerd lopen en die al een tijdje broeien onder het oppervlak.

Naast januari wordt er ook in mei en augustus veel gegoogeld op het woord ‘divorce’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.