Sofie Smulders
Sofie Smulders Relaties & seks 23 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Wederom bewezen: getrouwd zijn maakt gelukkig

De term ‘happy single’ bestaat niet voor niets, maar uit onderzoek blijkt dat mensen die getrouwd zijn over het algemeen toch een gelukkiger leven leiden dan vrijgezellen.

Dat blijkt uit onderzoeken uit het verleden en uit een nieuwe studie, gepubliceerd in The Journal of Happiness Studies. Onderzoekers keken naar twee verschillende datasets.

Minder last van de midlife-dip

In een daarvan staat de levenstevredenheid van 30.000 Britten tussen 1999 en 2009 centraal, in de andere wordt die tevredenheid vergeleken tussen getrouwde mensen, gescheiden mensen en mensen die nooit getrouwd zijn.

Wat blijkt? Het huwelijk zorgt voor meer levenstevredenheid. „Het huwelijk zorgt ervoor dat de midlife-dip minder groot is. Bovendien is het zeer aannemelijk dat de voordelen van het huwelijk van lange duur zijn”, aldus de onderzoekers.

Goed nieuws voor de getrouwde mens dus. Oh en als je echt bevriend bent met je partner, heeft dit nog eens een extra gelukseffect. „De voordelen van het huwelijk zijn een stuk groter voor diegenen die hun partner als hun beste vriend zien.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.