Sofie Smulders
Sofie Smulders Relaties & seks 16 dec 2017
Leestijd: 4 minuten

Reizen is goed voor je relatie: 8 romantische trips

Op vakantie gaan is altijd een goed idee. En zeker als je je lover meeneemt. Want zo is bewezen: een romantische trip doet wonderen voor je relatie. Parijs is nog altijd de stad van de liefde, maar wij zetten een aantal bestemmingen op een rijtje die iets minder voor de hand liggen.

Uit een onderzoek van reisbureau TUI uit oktober van dit jaar blijkt dat de meeste stellen die samen weg zijn geweest, verliefder thuis komen. Ook gaf een vijfde van de respondenten van het betreffende onderzoek aan dat ze het gevoel hadden dat ze hun partner hadden teruggevonden tijdens de vakantie.

Santorini, Griekenland

Santorini Foto: Colourbox

Een helderblauwe zee, spierwitte huisjes, blauwe koepelkerkjes en oogverblindende zonsondergangen: als Santorini iets is, is het fotogeniek. Het Griekse eiland is dan ook ideaal voor een romantische vakantie. Aan de kust (kiezel of zand) van Santorini vind je verschillende badplaatsen voor dagjes aan de kust, je kunt er boottochten en excursies maken en wijn proeven in een van de wijnhuizen die het eiland rijk is.

Trans Siberië Express, Rusland

Trans Baikal spoor Foto: Colourbox

Een van de traveltrends van 2018 is reizen per trein. Denk je dan direct: romantisch! Dat is het zeker. Een wel heel beroemde treinrit is die van de Trans Siberië Express. De trein brengt je helemaal van het westen naar het oosten van Rusland – van hoofdstad Moskou naar Vladivostok. Beijing is een alternatieve eindbestemming, je ziet dan dus ook een deel van China en optioneel van Mongolië. Welke route je ook neemt, de uitzichten zijn hoe dan ook fenomenaal.

Amtrak’s Coast Starlight, VS

Los Angeles Foto: Colourbox

We blijven even bij de treinritten. Nog zo’n parel van een reis is die met de Amtrak’s Coast Starlight. Deze trein rijdt langs de westkust van de Verenigde Staten, waarbij een grote variatie aan landschappen aan je voorbijtrekken. De complete route, tussen Seattle en Los Angeles, neemt 35 uur in beslag. Extra romantisch: een privé-kamer met een persoonlijke assistent boeken. Overigens ook een tip voor de Trans Siberië Express.

Roadtrip door IJsland

Noorderlicht in IJsland

Het is al een paar jaar een populaire bestemming, maar IJsland blijft in trek. Met zijn prachtige sprookjesachtige landschappen, heetwaterbronnen en niet te vergeten het Noorderlicht, is het een ideale plek voor een romantische vakantie. Zeker in de winter, wanneer er sneeuw ligt. Maar vergeet ook het stadsleven niet, hoofdstad Reykjavik moet absoluut een aanrader zijn.

La Rioja, Spanje

Wijn proeven Foto: Colourbox

Een vakantie die in het teken staat van wijn? Yes, please! Reis af naar wijngebied La Rioja en laat je onderdompelen in de wijn. Letterlijk – zoals op 29 juni tijdens het jaarlijkse wijngevecht op het Haro Wijn festival of gewoon door iedere dag samen een wijnproeverij te doen. Trek door de streek La Rioja met haar vele, leuke hotels en vier samen de liefde.

Safari in de Serengeti, Tanzania

Serengeti Foto: Colourbox

Of in een ander Afrikaans land natuurlijk: Kenia, Namibië, Botswana, Oeganda, Zimbabwe, Zuid-Afrika, Zambia, Mozambique, Rwanda. De mogelijkheden zijn eindeloos. Hoewel er genoeg verschillen te benoemen zijn tussen deze landen, is in ieder geval een ding hetzelfde: je kunt er prachtige safari’s maken. Op sommige plekken kun je zelf op pad gaan, in andere gebieden heb je een gids nodig met wie je door het land reist. Een ding is zeker: samen dieren als leeuwen, olifanten en nijlpaarden in het wild aanschouwen, is een onvergetelijke ervaring. Vraag het Meghan Markle en prins Harry maar, die al na een paar dates samen onder de sterren in Botswana kampeerden.

Met de camper door Nieuw-Zeeland

Lockdown en coronamaatregelen Nieuw-Zeeland voorbij
Nieuw-Zeeland Foto: Colourbox Foto: Colourbox

Over kamperen gesproken: met een wc-rol onder de arm de camping over om je behoefte te gaan doen? Nee, kamperen lijkt op het eerste gezicht niet zo romantisch. Maar dat kan het zeker wel zijn. Bijvoorbeeld in Nieuw-Zeeland. Huur een camper en trek door het schitterende land. Er kunnen met gemak uren voorbijgaan zonder dat je iemand tegenkomt. Alsof jullie alleen op de wereld zijn. In dat huis op wielen zullen er door ruimtegebrek overigens heus weleens wat irritaties opspelen, maar ach, dat maakt jullie relatie uiteindelijk alleen maar sterker, toch?

The Isle of Skye, Schotland

The Isle of Skye Foto: Colourbox

‘Wolkeneiland’ is het opeens na grootste eiland van Schotland. Zoals je misschien wel weet, vind je in dit gedeelte van het Verenigd Koninkrijk prachtige landschappen. Maar The Isle of Skye zelf moet nog mooier zijn. Als je genoeg hebt van de schitterende uitzichten – wat we betwijfelen – duik je een gezellige pub of een museum in. Het eiland is overigens voorbereid op het toerisme, je vindt er genoeg romantische plekken om te overnachten. Enige minpuntje: het onberekenbare weer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.