Relatie&Seks

Meisje gebruikt Twitter om vreemdganger op te sporen

Meisje gebruikt Twitter om vreemdganger op te sporen

De Britse zat in de trein van Bournemouth naar Manchester Foto: Colourbox

Foto van 'Sofie Smulders'

4 DEC 2017

Een Brits meisje is een online klopjacht geopend op een vreemdganger. Ze hoorde een jongen opscheppen over zijn acties en besloot de wereld er via Twitter bij te betrekken.

Op vrijdag 1 december zat het meisje in kwestie, Emily, in de trein en hoorde ze hoe de jongen, Ben, aan zijn vrienden vertelde dat hij vreemdging.

„Heb jij een vriend met de naam Ben die op dit moment in de trein van Bournemouth naar Manchester zit? Hij heeft zijn vrienden net verteld dat hij je bedriegt. Dump hem x”, aldus Emily.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Ben is tot op heden nog niet opgespoord, meldt Emily zondag via Twitter. Ze is al door meerdere media benaderd en ze blijft haar zoektocht voortzetten.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

400+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Steeds minder jonge vrouwen gebruiken de pil

Foto: ANP

Foto van 'Cerise van Vliet'

GISTEREN

Steeds minder vrouwen kiezen voor een hormonale variant van anticonceptie. In 2017 is het aantal gebruiksters met 8,5 procent gedaald ten opzichte van 2015. Het zijn vooral de twintigers die de pil de deur uit doen, schrijft de Stichting Farmaceutische Kerngetallen.

Onder hormonale anticonceptiva vallen heel veel soorten anticonceptiemiddelen. Zo gaat het om de pil, de Nuvaring, hormoonspiralen, prikpillen en een staafje in de bovenarm: de Implanon. Vooral in de afgelopen twee jaar daalde het aantal gebruiksters relatief sterk. Het aantal vrouwen in de vruchtbare leeftijd – de SFK koos voor 15 tot en met 48 jaar – dat hormonale anticonceptiva gebruikt, daalt van ongeveer 480 per duizend vrouwen in 2015 tot 430 per duizend in 2017. Dat komt neer op een daling van 8,5%.

Bron: SFK

De grootste afname in het aantal pilgebruiksters zit in de leeftijdsgroep 21 tot en met 31 jaar. In 2015 gebruikten nog 640 van van de duizend vrouwen in deze leeftijdsgroep een hormonaal anticonceptiemiddel, in 2017 waren dat er 570. Dat staat gelijk aan een daling van elf procent.

Minder pillen

De allergrootste mindering ziet het SFK in het gebruik van orale hormonale anticonceptiva, oftewel hormoonpillen die je slikt. De meest gebruikte pil is degene met een combinatie van oestrogeen ethinylestradiol met het progestageen levonorgestrel. Via openbare apotheken haalden 7,5 procent minder vrouwen deze pil op. Waarom het gebruik van de pil zo afneemt, is niet uit dit onderzoek naar voren gekomen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

68

Kwart Nederlanders droomt erotisch over collega's

Kwart Nederlanders droomt erotisch over collega's

Flirt jij weleens met een collega? Foto: Rawpixel

Foto van 'Sofie Smulders'

GISTEREN

Je brengt het grootste gedeelte van je week met ze door, dus het kan weleens voorkomen dat je ’s nachts over ze droomt: je collega’s. Een kwart van de Nederlanders heeft weleens een erotische droom gehad over een collega.

Van de mannen heeft 31 procent weleens een seksueel getinte droom gehad over een collega, bij de vrouwen is dit 18 procent. Vince Franke van Acties.nl, uitvoerder van een onderzoek onder 1.068 werkende Nederlanders, noemt het „opmerkelijk dat zoveel Nederlanders dromen over hun collega’s.”

Flirten met collega's

Op de werkvloer wordt praten over seks overigens niet geschuwd. Bijna een kwart van de Nederlanders vindt het geen probleem dit onderwerp aan te snijden in gesprekken met collega’s. Een klein percentage (7 procent) van de ondervraagde mensen heeft weleens zijn charmes in de strijd gegooid voor een beter salaris of promotie.

En gebeurt er nog weleens echt wat tussen collega’s? Absoluut. Een vijfde van de ondervraagden heeft ooit het bed gedeeld met een andere werknemer.

De #MeToo-discussie heeft bij een klein gedeelte van de ondervraagden invloed op de manier waarop ze zich gedragen op hun werk. Franke: „Het lijkt erop dat mannen, als het gaat om seks en intimiteit, veel minder vaak een blad voor de mond nemen dan vrouwen. De #MeToo-discussie heeft echter laten zien dat dit niet altijd op prijs wordt gesteld.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

88

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 6

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

In opdracht van de Rijksoverheid

15 MAA 2018

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

Onze wereld wordt met de dag digitaler en daarmee wordt de bescherming van onze data dus ook telkens weer belangrijker. Toch gaan veel mensen wat slordig om met hun gegevens en daardoor zijn zij makkelijk te hacken. Ben jij wel goed beveiligd of ben jij hackable? Met deze test kom je er snel en makkelijk achter.

1. Als ik een melding krijg dat ik kan updaten, dan...

a. Laat ik die melding lekker even staan. Waar zijn die updates goed voor?

b. Voer ik de update meteen uit.

2. Voor elke site gebruik ik...

a. Hetzelfde wachtwoord, lekker makkelijk.

b. Een ander wachtwoord, wel zo veilig.

3. Mijn computer back-uppen, dat doe ik...

a. Heel soms, als ik daar zin in heb.

b. Regelmatig.

4. Ik krijg een mailtje van mijn bank met een link. Die link...

a. Klik ik meteen aan.

b. Klik ik niet aan. Ik lees eerst de inhoud van de mail en kijk naar het e-mailadres waar hij vandaan komt.

Als je alleen maar b hebt geantwoord, dan ben je heel goed bezig. Hackers krijgen jou niet zomaar te pakken. Heb je bij een of meerdere vragen ook het eerste antwoord? Dan kun je er met een aantal makkelijke maatregelen voor zorgen dat jij een moeilijker doelwit bent voor hackers.

1 Voer updates snel uit

Voor velen zijn de updates van je besturingssysteem een beetje als huiswerk: uitstellen totdat je écht niet meer anders kan. Maar die updates zijn er voor een reden. Fabrikanten brengen updates vaak uit om ervoor te zorgen dat beveiligingslekken in het door jou gebruikte systeem gedicht worden. Daardoor is de kans veel groter dat als je te lang wacht met updaten, je gehackt wordt. Dus laat je telefoon, tablet en computer maar gewoon meteen updaten zodra je een melding krijgt dat dat kan.

2. Gebruik een ander, goed wachtwoord voor élke website

Het is begrijpelijk als je het lekker makkelijk vindt om één wachtwoord te gebruiken voor elk account op elke website. Maar veilig is het niet. Als iemand dan een van je accounts weet te hacken, heeft hij gelijk toegang tot alle dingen die jij op het internet doet. Zeker bij overheidsdiensten als DigiD kan dat hele nare gevolgen hebben. Gebruik daarom voor elke website een ander, goed password met veel letters, cijfers en andere tekens.

Als je dat onhaalbaar vindt, dan is dat heel begrijpelijk. Bovendien ben je niet de enige. Ruim de helft van de Nederlanders ziet het aanhouden van een ander wachtwoord voor elke site als onmogelijk, zo blijkt uit onderzoek. Gebruik in dat geval een wachtwoordmanager. Met zo'n wachtwoordmanager – een digitale kluis voor je wachtwoorden en gebruikersnamen - heb je altijd al je wachtwoorden bij de hand. Je hoeft dan nog maar één sterk wachtwoord te onthouden: het wachtwoord voor je wachtwoordmanager.

3. Voer regelmatig back-ups uit

Ook back-ups maken is zo'n klusje waarvan je denkt: dat komt later wel. Waarbij 'later' meer dan eens 'nooit' blijkt. Maar back-ups zijn ontzettend belangrijk. Als je computer besmet raakt met een virus, dan kan het zijn dat ook al je bestanden weg zijn. Op dat moment slaak je waarschijnlijk een enorme zucht van verlichting als je een recente back-up op je externe harde schijf hebt staan. Dat is die paar minuten dat je bezig bent met een back-up maken dubbel en dwars waard.

4. Let op waar je op klikt

Let altijd op waar je op klikt. Een link lijkt misschien onschuldig, maar het klikken op zo'n link kan ervoor zorgen dat er schadelijke software wordt geïnstalleerd op je apparaat. Ook bijlages bij e-mails kunnen een dergelijk effect hebben. Kijk daarom bij mails altijd naar het taalgebruik. Als het niet goed voelt, neem dan het zekere voor het onzekere: klik niet op de link, maar tik zelf het webadres in.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_a283096e65c0095cd3475af0540ea5f0066814ff_avataruser_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

1k+

Slimme mannen stappen eerder in het huwelijksbootje
Likeability of 5

Slimme mannen stappen vaker in het huwelijksbootje

Voor mannen met hoge verbale intelligentie is de kans nog groter Foto: Pexels / Leah Kelley

Foto van 'metronieuws'

20 MAA 2018

Ben jij in je vriendengroep de man van de woordgrappen? Dan heb je een grotere kans om te gaan trouwen dan andere mannen en ook om te getrouwd te blijven.

Een team van wetenschappers uit Finland en de VS legde de gegevens van 190.000 mannen onder de loep. De onderzoekers keken naar sociale status, rijkdom en drie elementen van intelligentie: verbaal, logisch en numeriek.

Ze concludeerden dat jonge mannen die bovengemiddeld intelligent zijn, meer kans hebben om in het huwelijksbootje te stappen dan mannelijke leeftijdsgenoten die minder intelligent zijn. Bij heren met een hoge verbale intelligentie is die kans nog groter.

Verbale intelligentie

Als je verbaal intelligent bent, heb je een goed geheugen en denk je veel in woorden: je hebt veel gevoel voor taal, denkt snel en hebt een ruime woordenschat.

Naast de verhoogde kans om te trouwen blijven intelligente mannen ook langer getrouwd. Intelligentie is echter niet de enige factor in het huwelijksverhaal. Ook mannen met veel geld trouwen sneller.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


like
user_4e66448def0f96d84c20201f75792da5c7969782_avatar

Views

77

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Proevende heren van Beer in a Box met vlnr: Victor Kuppers, Armand Haan, Tim Remmerswaal.

In samenwerking met Beer in a Box

In samenwerking met Beer in a Box

16 MAA 2018

Het proeven van bier is niet zomaar een kwestie van veel goudgele rakkers nuttigen en dan een kenner zijn.

Het glas aan je lippen zetten, kantelen en gaan! En dan denken dat je iets over een biersmaak kunt vertellen? Nee ho maar. Bier proeven is veel meer dan het drinken, is de stellige overtuiging van de heren van het Alkmaarse Beer in a Box. Tim Remmerswaal, Armand Haan en Victor Kuppers van het nog jonge online bedrijf in speciaalbieren móeten het wel weten. Zij stellen, in samenwerking met kenners in een testpanel, de ‘beer in a boxen’ samen. Zij komen er op een gegeven moment achter welk smaakprofiel je hebt en welke bieren bij jou passen. Zo kan Beer in a Box je uitdagen met nieuwe speciaalbieren, zonder dat je bij je abonnement ooit dezelfde soort in huis krijgt. Die heren nemen je in vijf bier-proef-stapjes mee en kun je langzaam op weg gaan een echte bierconnaisseur te worden.

1 De geur van je bier

De geur (het aroma) wordt gevormd door de smaakstoffen in het bier die het slijmvlies in je neus prikkelen. Deze komt tot je via de neus en de mondholte. De temperatuur van het bier speelt een belangrijke rol. Hoe hoger die temperatuur, hoe meer smaakstoffen er verdampen en hoe meer deze in je holtes tot uiting komen. Een koud biertje heeft dus minder smaak dan een lauwere variant. Dat verklaart ook waarom een bier anders ruikt dan hij smaakt. Zodra bier in je mond terecht komt, wordt het opgewarmd en komen de geurstoffen vrij.

2 Gaat de smaak over de tong?

Het is een fabeltje dat smaken een eigen plaats op de tong hebben. Zoet, bitter zuur, zout en umami ervaar je met je hele tong. Zout en umami, de hartige smaken, komen in de regel niet in bier voor, de andere smaken wel. Echter, dit zijn de primaire smaaksensaties. Het echte proeven gaat vooral met de slijmvliezen in je neus en keel.

3 Mondgevoel

Hoe voelt het bier aan in je mond? Denk hierbij aan de prikkeling van het aanwezige koolzuur, hoe het in bier in je mond kleeft, de zeepachtigheid van het vocht en hoe je mond en tong samentrekken.

4 Volheid (body)

Van zachte boterige romigheid tot ‘water’ en alles ertussenin. De body van je bier bepaalt hoe je de smaak ervaart en vaak ook hoe lang hij blijft hangen.

5 Nasmaak

De nasmaak is de smaak die in je mond en neus overblijft nadat je het bier hebt doorgeslikt. Dat kan veranderen. Bier kan uitvloeien in een andere smaak. Het zoet komt bijvoorbeeld eerst, dan het bitter. Net als in het echte leven… Veel proefplezier!

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Speciaalbieren van Beer in a Box. / Femmy Weijs

Proefbox voor de Metrolezer

Speciaal voor Metrolezers is een ProefBox met zes speciaalbieren ontwikkeld. Beer in Box neemt ‘starters’ zo mee op ontdekkingstocht in de wereld van de smaken en geuren van speciaalbieren. De doos is bedoeld voor mensen die hun smaak graag willen weten. Victor Kuppers: „Zodra je je smaken in de smiezen hebt, kun je andere speciaalbieren gaan ontdekken. Wij beloven het beste te vinden binnen jouw smaakpallet.”

Wie Metro’s proefbox wil proberen gaat naar Beerinabox.nl/metro. Gebruik de actiecode metro en je krijgt er een gratis ‘beregoed bierglas’ bij.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

300+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
‘Heterovrouwen komen niet klaar door penisobsessie’

‘Heterovrouwen komen niet klaar door penisobsessie’

Foto: Colourbox

Foto van 'E.Westland'

18 MAA 2018

Vrouwen die seks hebben met andere vrouwen, zouden veel vaker klaarkomen dan heterovrouwen. De reden: mannen zijn veel te obsessief bezig met hun eigen penis, concluderen wetenschappers.

Dat blijkt uit onderzoek van The University of Arkansas„Als er tijdens het vrijen meer wordt gevarieerd, resulteert dat erin dat vrouwen vaker een orgasme ervaren”, concludeert hoofdonderzoeker Kristen Jozkowski in The Sun.

Voor het onderzoek ondervroegen de wetenschappers 1.988 vrouwen in een heterorelatie en 308 vrouwen in een lesbische relatie. De laatste groep bereikte opvallend vaker een hoogtepunt: 55 keer per maand. Ter vergelijking: de heteroseksuele vrouwen kregen slechts zeven keer per maand een orgasme.

En dat heeft dus allemaal te maken met de mannelijke obsessie voor hun penis, aldus de wetenschappers. Heterokoppels zouden teveel gefocust zijn op penetratie, en dat is niet bevorderlijk voor het orgasme.

Een tip voor de heterostellen hebben de onderzoekers dan ook wel. „Mannen moeten niet te snel enthousiast worden en overgaan op penetratie. Een vrouw heeft zeker 45 minuten lang voorspel nodig.”


Views

400+

Zijn relaties gedoemd te sneuvelen in de lente?

Zijn relaties gedoemd te sneuvelen in de lente?

Foto: Pixabay

Foto van 'E.Westland'

17 MAA 2018

Soms zijn er periodes waarin iedereen het geluk gevonden lijkt te hebben en zelfs de meest verstokte vrijgezel van de vriendengroep het over ‘huisje, tuintje, kindje’ heeft. Daar tegenover staan juist de ‘break-up’-seasons: periodes waarin zelfs de beste relaties stranden en jij voor altijd het geloof in de liefde verliest.

Zo’n laatste periode kunnen we met het aanbreken van de lente weer verwachten, voorspelt psycholoog en sociaal werker Danielle Forshee in Cosmopolitan.

In de winter zouden mensen – door een gebrek aan zonlicht en warmte – behoefte hebben aan een partner. „Het lichaam maakt meer melatonine aan, een hormoon waardoor je sneller moe wordt en minder serotonine produceert – het hormoon waar je juist gelukkig van wordt”, aldus Forshee.

Maar nu het lente wordt, een tijd waarin het (normaal gesproken) juist wat warmer is, gebeurt het tegenovergestelde. Uncuffing season, noemt Cosmopolitan het. „Als er meer zonlicht is, maken je hersenen minder melatonine en meer serotonine aan. Daardoor word je vrolijker en kan het zijn dat je minder behoefte hebt om iemand om je heen te hebben die je een goed gevoel geeft.”

Dus mocht je relatie nu net over zijn? Niet getreurd, wellicht komt het geluk in de winter op jouw pad.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

100+