‘Mannen durven niet meer te flirten op het werk’

6 december 2017 om 10:29 door Evie Westland
‘Mannen durven niet meer te flirten op het werk’
Trendwatcher Adjiedj Bakkas vreest dat de #MeToo-campagne leidt tot flirtangst op de werkvloer / Foto: Colourbox

Waar de één een seksuele toespeling op de werkvloer als een onschuldig grapje of beginnende flirt ziet, kan het bij de ander compleet verkeerd vallen. #MeToo, inmiddels uitgegroeid tot grote bewustwordingscampagne, heeft duidelijk gemaakt dat een flirt niet altijd zo hoeft over te komen bij de ander. 

Trendwatcher Adjiedj Bakkas vreest dat de #MeToo-campagne leidt tot flirtangst op de werkvloer. „Ik hoor het van werkgevers”, zegt Bakkas in WNL op Zaterdag op NPO Radio 1. „Met name de mannen durven het niet meer. Ze zijn bang geworden door #MeToo.”

Toren C

Hij denkt dat door deze flirtangst minder relaties op het werk zullen ontstaan en dat we in de toekomst me weemoed terugdenken aan sketches van de populaire televisieserie Toren C, waar seks op de werkvloer een veelbesproken onderwerp is.

 

„Mensen kennen nu het verschil niet meer tussen flirten en seksueel overschrijdend gedrag. Mannen denken dan: ik doe het wel helemaal niet meer”, aldus Bakkas. Ben jij voorzichtiger geworden met flirten op werk in verband met #MeToo?

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!