Relatie&Seks

Vrijgezellen gezocht voor nieuw seizoen First Dates

Vrijgezellen gezocht voor nieuw seizoen First Dates

Durf jij het aan? Foto: Colourbox

Foto van 'Sofie Smulders'

10 NOV 2017

Heb jij ook zo genoten van het programma First Dates? Dan heb je geluk: BNN komt met een nieuw seizoen van de datingshow. De omroep plaatste een oproep voor potentiële kandidaten.

Dat betekent ook dat als jij vrijgezel bent en het wel ziet zitten om voor de ogen van televisiekijkend Nederland een eerste date te beleven, je nu de kans hebt om je op te geven.

First Dates is van oorsprong een Brits programma. Elke aflevering volgen we twee zorgvuldig aan elkaar gekoppelde vrijgezellen, die hun eerste afspraakje hebben in het First Dates-restaurant.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

In de Nederlandse versie is het maître Sergio die de singles ontvangt en ze op hun gemak stelt. We zien hoe ze elkaar voor het eerst ontmoeten, zijn getuige van de niet altijd even vlot lopende gesprekken en komen er ondertussen achter wat ze van elkaar vinden. Aan het eind van het liedje wordt aan hen de vraag gesteld: willen jullie elkaar nog een keer zien? Hieronder vind je een voorproefje van zo'n date.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

94

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
‘Heterovrouwen komen niet klaar door penisobsessie’

‘Heterovrouwen komen niet klaar door penisobsessie’

Foto: Colourbox

Foto van 'E.Westland'

GISTEREN

Vrouwen die seks hebben met andere vrouwen, zouden veel vaker klaarkomen dan heterovrouwen. De reden: mannen zijn veel te obsessief bezig met hun eigen penis, concluderen wetenschappers.

Dat blijkt uit onderzoek van The University of Arkansas„Als er tijdens het vrijen meer wordt gevarieerd, resulteert dat erin dat vrouwen vaker een orgasme ervaren”, concludeert hoofdonderzoeker Kristen Jozkowski in The Sun.

Voor het onderzoek ondervroegen de wetenschappers 1.988 vrouwen in een heterorelatie en 308 vrouwen in een lesbische relatie. De laatste groep bereikte opvallend vaker een hoogtepunt: 55 keer per maand. Ter vergelijking: de heteroseksuele vrouwen kregen slechts zeven keer per maand een orgasme.

En dat heeft dus allemaal te maken met de mannelijke obsessie voor hun penis, aldus de wetenschappers. Heterokoppels zouden teveel gefocust zijn op penetratie, en dat is niet bevorderlijk voor het orgasme.

Een tip voor de heterostellen hebben de onderzoekers dan ook wel. „Mannen moeten niet te snel enthousiast worden en overgaan op penetratie. Een vrouw heeft zeker 45 minuten lang voorspel nodig.”


Views

200+

Zijn relaties gedoemd te sneuvelen in de lente?

Zijn relaties gedoemd te sneuvelen in de lente?

Foto: Pixabay

Foto van 'E.Westland'

17 MAA 2018

Soms zijn er periodes waarin iedereen het geluk gevonden lijkt te hebben en zelfs de meest verstokte vrijgezel van de vriendengroep het over ‘huisje, tuintje, kindje’ heeft. Daar tegenover staan juist de ‘break-up’-seasons: periodes waarin zelfs de beste relaties stranden en jij voor altijd het geloof in de liefde verliest.

Zo’n laatste periode kunnen we met het aanbreken van de lente weer verwachten, voorspelt psycholoog en sociaal werker Danielle Forshee in Cosmopolitan.

In de winter zouden mensen – door een gebrek aan zonlicht en warmte – behoefte hebben aan een partner. „Het lichaam maakt meer melatonine aan, een hormoon waardoor je sneller moe wordt en minder serotonine produceert – het hormoon waar je juist gelukkig van wordt”, aldus Forshee.

Maar nu het lente wordt, een tijd waarin het (normaal gesproken) juist wat warmer is, gebeurt het tegenovergestelde. Uncuffing season, noemt Cosmopolitan het. „Als er meer zonlicht is, maken je hersenen minder melatonine en meer serotonine aan. Daardoor word je vrolijker en kan het zijn dat je minder behoefte hebt om iemand om je heen te hebben die je een goed gevoel geeft.”

Dus mocht je relatie nu net over zijn? Niet getreurd, wellicht komt het geluk in de winter op jouw pad.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

93

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 5

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

In opdracht van de Rijksoverheid

15 MAA 2018

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

Onze wereld wordt met de dag digitaler en daarmee wordt de bescherming van onze data dus ook telkens weer belangrijker. Toch gaan veel mensen wat slordig om met hun gegevens en daardoor zijn zij makkelijk te hacken. Ben jij wel goed beveiligd of ben jij hackable? Met deze test kom je er snel en makkelijk achter.

1. Als ik een melding krijg dat ik kan updaten, dan...

a. Laat ik die melding lekker even staan. Waar zijn die updates goed voor?

b. Voer ik de update meteen uit.

2. Voor elke site gebruik ik...

a. Hetzelfde wachtwoord, lekker makkelijk.

b. Een ander wachtwoord, wel zo veilig.

3. Mijn computer back-uppen, dat doe ik...

a. Heel soms, als ik daar zin in heb.

b. Regelmatig.

4. Ik krijg een mailtje van mijn bank met een link. Die link...

a. Klik ik meteen aan.

b. Klik ik niet aan. Ik lees eerst de inhoud van de mail en kijk naar het e-mailadres waar hij vandaan komt.

Als je alleen maar b hebt geantwoord, dan ben je heel goed bezig. Hackers krijgen jou niet zomaar te pakken. Heb je bij een of meerdere vragen ook het eerste antwoord? Dan kun je er met een aantal makkelijke maatregelen voor zorgen dat jij een moeilijker doelwit bent voor hackers.

1 Voer updates snel uit

Voor velen zijn de updates van je besturingssysteem een beetje als huiswerk: uitstellen totdat je écht niet meer anders kan. Maar die updates zijn er voor een reden. Fabrikanten brengen updates vaak uit om ervoor te zorgen dat beveiligingslekken in het door jou gebruikte systeem gedicht worden. Daardoor is de kans veel groter dat als je te lang wacht met updaten, je gehackt wordt. Dus laat je telefoon, tablet en computer maar gewoon meteen updaten zodra je een melding krijgt dat dat kan.

2. Gebruik een ander, goed wachtwoord voor élke website

Het is begrijpelijk als je het lekker makkelijk vindt om één wachtwoord te gebruiken voor elk account op elke website. Maar veilig is het niet. Als iemand dan een van je accounts weet te hacken, heeft hij gelijk toegang tot alle dingen die jij op het internet doet. Zeker bij overheidsdiensten als DigiD kan dat hele nare gevolgen hebben. Gebruik daarom voor elke website een ander, goed password met veel letters, cijfers en andere tekens.

Als je dat onhaalbaar vindt, dan is dat heel begrijpelijk. Bovendien ben je niet de enige. Ruim de helft van de Nederlanders ziet het aanhouden van een ander wachtwoord voor elke site als onmogelijk, zo blijkt uit onderzoek. Gebruik in dat geval een wachtwoordmanager. Met zo'n wachtwoordmanager – een digitale kluis voor je wachtwoorden en gebruikersnamen - heb je altijd al je wachtwoorden bij de hand. Je hoeft dan nog maar één sterk wachtwoord te onthouden: het wachtwoord voor je wachtwoordmanager.

3. Voer regelmatig back-ups uit

Ook back-ups maken is zo'n klusje waarvan je denkt: dat komt later wel. Waarbij 'later' meer dan eens 'nooit' blijkt. Maar back-ups zijn ontzettend belangrijk. Als je computer besmet raakt met een virus, dan kan het zijn dat ook al je bestanden weg zijn. Op dat moment slaak je waarschijnlijk een enorme zucht van verlichting als je een recente back-up op je externe harde schijf hebt staan. Dat is die paar minuten dat je bezig bent met een back-up maken dubbel en dwars waard.

4. Let op waar je op klikt

Let altijd op waar je op klikt. Een link lijkt misschien onschuldig, maar het klikken op zo'n link kan ervoor zorgen dat er schadelijke software wordt geïnstalleerd op je apparaat. Ook bijlages bij e-mails kunnen een dergelijk effect hebben. Kijk daarom bij mails altijd naar het taalgebruik. Als het niet goed voelt, neem dan het zekere voor het onzekere: klik niet op de link, maar tik zelf het webadres in.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

1k+

Temptation Island's Tim komt met persoonlijk condoom

Temptation Island's Tim komt met persoonlijk condoom

Foto: ANP

Foto van 'E.Westland'

15 MAA 2018

Huisje, tuintje… condooms. Tim van Temptation Island breekt een lans voor veilig vrijen en promoot het voorbehoedsmiddel op zijn Instagrampagina. Ter gelegenheid heeft hij gepersonaliseerde condooms laten maken.

Onder de hashtag #Timtation heeft de 30-jarige deelnemer aan het populaire televisieprogramma condooms laten maken, waarop een foto van niemand minder dan Tim zelf prijkt. De boodschap die hij er precies mee wil afgeven is ons nog niet helemaal duidelijk. Misschien dat hij een goed voorbehoedsmiddel is?

Of Tim en zijn Deborah (Leemans, inderdaad) nog condooms gebruiken, valt te betwijfelen. De relatie tussen de twee lijkt inmiddels wat scheurtjes op te lopen. Hopelijk overkomt dat zijn condooms niet.


Views

200+

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Proevende heren van Beer in a Box met vlnr: Victor Kuppers, Armand Haan, Tim Remmerswaal.

In samenwerking met Beer in a Box

In samenwerking met Beer in a Box

16 MAA 2018

Het proeven van bier is niet zomaar een kwestie van veel goudgele rakkers nuttigen en dan een kenner zijn.

Het glas aan je lippen zetten, kantelen en gaan! En dan denken dat je iets over een biersmaak kunt vertellen? Nee ho maar. Bier proeven is veel meer dan het drinken, is de stellige overtuiging van de heren van het Alkmaarse Beer in a Box. Tim Remmerswaal, Armand Haan en Victor Kuppers van het nog jonge online bedrijf in speciaalbieren móeten het wel weten. Zij stellen, in samenwerking met kenners in een testpanel, de ‘beer in a boxen’ samen. Zij komen er op een gegeven moment achter welk smaakprofiel je hebt en welke bieren bij jou passen. Zo kan Beer in a Box je uitdagen met nieuwe speciaalbieren, zonder dat je bij je abonnement ooit dezelfde soort in huis krijgt. Die heren nemen je in vijf bier-proef-stapjes mee en kun je langzaam op weg gaan een echte bierconnaisseur te worden.

1 De geur van je bier

De geur (het aroma) wordt gevormd door de smaakstoffen in het bier die het slijmvlies in je neus prikkelen. Deze komt tot je via de neus en de mondholte. De temperatuur van het bier speelt een belangrijke rol. Hoe hoger die temperatuur, hoe meer smaakstoffen er verdampen en hoe meer deze in je holtes tot uiting komen. Een koud biertje heeft dus minder smaak dan een lauwere variant. Dat verklaart ook waarom een bier anders ruikt dan hij smaakt. Zodra bier in je mond terecht komt, wordt het opgewarmd en komen de geurstoffen vrij.

2 Gaat de smaak over de tong?

Het is een fabeltje dat smaken een eigen plaats op de tong hebben. Zoet, bitter zuur, zout en umami ervaar je met je hele tong. Zout en umami, de hartige smaken, komen in de regel niet in bier voor, de andere smaken wel. Echter, dit zijn de primaire smaaksensaties. Het echte proeven gaat vooral met de slijmvliezen in je neus en keel.

3 Mondgevoel

Hoe voelt het bier aan in je mond? Denk hierbij aan de prikkeling van het aanwezige koolzuur, hoe het in bier in je mond kleeft, de zeepachtigheid van het vocht en hoe je mond en tong samentrekken.

4 Volheid (body)

Van zachte boterige romigheid tot ‘water’ en alles ertussenin. De body van je bier bepaalt hoe je de smaak ervaart en vaak ook hoe lang hij blijft hangen.

5 Nasmaak

De nasmaak is de smaak die in je mond en neus overblijft nadat je het bier hebt doorgeslikt. Dat kan veranderen. Bier kan uitvloeien in een andere smaak. Het zoet komt bijvoorbeeld eerst, dan het bitter. Net als in het echte leven… Veel proefplezier!

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Speciaalbieren van Beer in a Box. / Femmy Weijs

Proefbox voor de Metrolezer

Speciaal voor Metrolezers is een ProefBox met zes speciaalbieren ontwikkeld. Beer in Box neemt ‘starters’ zo mee op ontdekkingstocht in de wereld van de smaken en geuren van speciaalbieren. De doos is bedoeld voor mensen die hun smaak graag willen weten. Victor Kuppers: „Zodra je je smaken in de smiezen hebt, kun je andere speciaalbieren gaan ontdekken. Wij beloven het beste te vinden binnen jouw smaakpallet.”

Wie Metro’s proefbox wil proberen gaat naar Beerinabox.nl/metro. Gebruik de actiecode metro en je krijgt er een gratis ‘beregoed bierglas’ bij.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

200+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
De beste manier om het goed te maken volgens experts

De beste manier om het goed te maken volgens experts

Credits: CC0 License

Foto van 'Sofie Smulders'

11 MAA 2018

Iedereen heeft weleens ruzie met zijn partner en dat is prima. Belangrijk is echter wel dat jullie het weer goed kunnen maken. De manier waarop we dat doen, verschilt nogal eens.

Ook tussen de geslachten. Psychologen ondervroegen 164 jong volwassenen hoe zij het weer goedmaken met hun partner na een ruzie en vice versa: hoe willen zij dat hun geliefden hen benaderen nadat het servies door de kamer is gevlogen?

Lief gebaar

Volgens de wetenschappers verwachten mannen een lief gebaar van hun partner. Bijvoorbeeld in de vorm van een complimentje, of het doen van een huishoudelijke taak. Ook seks valt in deze categorie. Logisch als je kijkt naar de evolutionaire psychologie, aldus Joel Wade van Bucknell University: „Mannen zijn over het algemeen meer bezig met mogelijkheden om seks te hebben.”

Bij vrouwen zit het hem juist meer in de emotionele toewijding. Zij zien na een ruzie dan ook het liefst dat hun partner toenadering zoekt en met ze praat.

Communiceren

Mannen en vrouwen zijn het wat betreft goedmaken over een aantal dingen eens: ze vergeven hun geliefde eerder als ze hun excuses aanbieden, tijd met hun doorbrengen en bereid zijn concessies te doen. Communiceren is volgens beide seksen dan ook het belangrijkste onderdeel van het goedmaak-proces, ook als dat betekent dat er een moeilijk gesprek gevoerd moet worden.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

200+

Tinder uitgespeeld? Dit zijn 5 geinige alternatieven

Tinder uitgespeeld? Dit zijn 5 leuke alternatieven

DoggyDating is een datingapp voor honden Foto: CC0 License

Foto van 'Sofie Smulders'

10 MAA 2018

Tinder uitgespeeld? Of ben je wel klaar met dat saaie geswipe door steeds weer dezelfde profielen? Wij zetten vijf alternatieven voor de populaire, standaard dating-apps voor je op een rijtje. Weer eens wat anders!

Bristlr

Dol op mannen met baarden of ben je juist een man met een baard die op zoek is naar een date? Dan is Bristlr jouw go to-app. „Er zijn heel veel mensen met baarden die ‘geaaid’ willen worden en er zijn tegelijkertijd ook veel mensen die zelf geen baard hebben, maar er wel eentje willen aaien”, wordt de insteek van Bristlr uitgelegd. Het werkt heel simpel: maak een profiel aan, geef aan of je een baard hebt of naar een baard op zoek bent en scroll een eind weg.

Bristlr, voor baardenliefhebbers Foto: Colourbox

Tastebuds

In een relatie is het belangrijk om bepaalde interesses te delen, bijvoorbeeld je liefde voor sport, dieren of… muziek! Tastebuds is de perfecte datingapp voor mensen die van muziek houden en die graag in contact komen met anderen die dezelfde muzieksmaak hebben. De app is niet specifiek gericht op mensen die willen daten, maar kan daar wel heel goed voor gebruikt worden. Je kunt je playlists scannen in de app, invullen naar welke bands of dj’s je graag luistert en op basis daarvan genereert Tastebuds een lijstje met gelijkgestemden voor je.

Gymder

Ben jij een fitgirl (of -boy) en ben je op zoek naar een partner die net zo fanatiek sport als jij? Dan wordt het tijd om Gymder te downloaden. Ook deze app is eigenlijk bedoeld om een sportmaatje te vinden, maar hé: voor daten kan hij ook hartstikke handig zijn. In de sportschool of tijdens het hardlopen kan de liefde zomaar opbloeien.

Hardlopen en honden, twee vliegen in een klap Foto: Pixabay

DoggyDating

Eigenlijk matcht deze app honden aan elkaar, maar wie zegt dat hij niet ook geschikt is om baasjes aan elkaar te koppelen? Met DoggyDating maak je contact met honden en hondenliefhebbers in de buurt. Je swipet voor de verandering niet door profielen van mensen, maar krijgt enkel foto’s van honden voor je snufferd. Wie het baasje is en hoe hij of zij eruitziet, daar kom je pas achter tijdens de speeldate in het park.

Hater

Word je met behulp van bovengenoemde apps juist gematcht op dingen die je leuk vindt (muziek, sport, honden), bij Hater is het precies andersom. Deze app koppelt mensen aan elkaar die een hekel hebben aan dezelfde dingen. In plaats van potentiële dates swipe je onderwerpen naar links (stom), naar rechts (leuk), naar boven (geweldig) of juist naar beneden (vréselijk). Genoeg geswipet? Dan kun je kijken met wie je de beste ‘haat-match’ bent.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

200+