Sneller hartstilstand na de seks blijkt onzin

14 november 2017 om 16:36 door Sarah Sitanala
Sneller hartstilstand na de seks blijkt onzin
Hartaanval na seks komt helemaal niet zo vaak voor als gedacht. / Foto: ANP

In tegenstelling tot wat je misschien dacht, blijkt het krijgen van een hartaanval tijdens de seks helemaal niet zo vaak voor te komen, zo schrijft de BBC. In Amerika is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar dit verschijnsel, waaruit voortkwam dat het wel meeviel met de seks gerelateerde hartproblemen.

Mannen

Met het oog op het onderzoek werden 4557 sterfgevallen bekeken die werden veroorzaakt door een hartstilstand. Slechts 34 gevallen bleken te hebben plaatsgevonden tijdens, of na de seks. Van deze 34 gevallen waren er slechts twee vrouwen. Er kan dus wel geconcludeerd worden dat mannen vaker slachtoffer zijn dan vrouwen.

Kleine kans

De Amerikaanse hartstichting laat weten dat het voornamelijk sterke verhalen zijn die de ronde doen. Zelfs als je last hebt van hart- en vaatziekten is de kans te bezwijken aan een hartaanval na de seks miniem te noemen. Hoe laag precies, is volgens de onderzoekers moeilijk te zeggen.

Wat levensreddend zou kunnen zijn tijdens de seks is dat je altijd met iemand anders samen bent die je zou kunnen reanimeren. Dit kan levensreddend zijn. Uit het onderzoek bleek echter dat maar een op de drie bedpartners hiertoe in staat was. 

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!