5 originele dates die perfect zijn voor de herfst

9 november 2017 om 09:59 door Metro
5 originele dates die perfect zijn voor de herfst
Samen gamen versterkt de band Foto: Colourbox

De bladeren vallen van de bomen en de wereld kleurt rood en oranje. De herfst is absoluut een romantisch seizoen. Nadeel: de kans op regen is ook groter. Daarom zetten wij vijf ‘binnen’ dates voor je op een rij.

Een potje (disco)bowlen

Bowlen een suffe sport voor mannen van middelbare leeftijd? Echt niet. Als het de activiteit is tijdens een verjaardagsfeest- of bedrijfsuitje kom je misschien nauwelijks aan de beurt, maar boek je voor een uur een baan voor twee personen, dan mag je het zeker een workout noemen. Minus het bier en de bitterballen dan. En de follow-up date is al gepland: samen The Big Lebowski kijken.

Bowlen suf? Zeker niet Foto: Colourbox

Ontsnap samen uit een escape room

Nog zo’n populaire groepsactiviteit, de escape room. Over het hele land vind je verschillende soorten escape rooms, waarin het de bedoeling is dat je zo snel mogelijk probeert te ontsnappen met behulp van verschillende aanwijzingen. Ook hartstikke leuk om met zijn tweeën te doen en direct een goede manier om te jullie gezamenlijk probleemoplossend vermogen te testen.

 

Organiseer je eigen bockbierproeverij

Herfst is ook het seizoen van het bockbier. Veel biermerken hebben een eigen bock-variant, die zowel in de kroeg als in de supermarkt te verkrijgen zijn. Er zijn cafés die zelf proeverijen organiseren, maar je kunt ook zelf bockbiertjes uitkiezen voor daar of voor thuis. Geen fan van bier? Een wijnproeverij, al dan niet zelf georganiseerd, is een goed alternatief.

Ga samen biertjes proeven Foto: Colourbox

Houd een game-marathon

Houd je wel van een potje gamen? Deel je hobby met je (toekomstige) wederhelft. Kies voor een spel dat jullie samen of juist tegen elkaar kunnen spelen. Denk hierbij aan Mario Kart, Rayman of een spel als Just Dance of Sing Star. En die laatste suggestie leidt ons naar een volgend date-idee.

 

Karaoke

Laten horen dat je heel goed kan zingen of jezelf juist compleet voor gek zetten omdat je niet bepaald een gouden keeltje hebt: karaoke is altijd een goed idee. Ga met zijn tweeën naar een karaokebar of organiseer thuis je eigen feestje. Misschien brengt dat romantische duet jullie wel dichter bij elkaar.

Zing een romantisch duet samen Foto: Colourbox

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!