'Vrouwen hebben minder zin': Dít is waarom

3 oktober 2017 om 09:59 door Evie Westland
'Vrouwen hebben minder zin': Dít is waarom
Vrouwen zouden een flink lager libido hebben dan mannen / Foto: ANP

Vrouwen zouden een flink lager libido hebben dan mannen. Uit een groot Brits onderzoek blijkt dat iets minder dan 35 procent van de vrouwen regelmatig ‘geen zin’ heeft.

Mannen hebben een stuk minder vaak te kampen met een gebrek aan libido: 15 procent van de mannen die seksueel actief zijn, gaf aan verminderde lustgevoelens te hebben.

De redenen voor de verminderde seksdrive lopen uiteen. Bij zowel mannen als vrouwen kwamen de teruggelopen lustgevoelens voort uit SOA-diagnoses of omdat ze ooit onvrijwillige seks hebben gehad. Ook zouden zowel mannen als vrouwen hun seksuele gedrag aanpassen aan wat er maatschappelijk van hen wordt verwacht.

Slechte ervaring

Omdat vrouwen vaker een slechte ervaring met hun eerste keer en vaker te kampen hebben met seksueel geweld, zou hun libido volgens de onderzoekers gemiddeld lager zijn dan dat van mannen.

Een opvallend verschil tussen mannen en vrouwen uit het onderzoek: vrouwen die het afgelopen jaar drie of meer seksuele partners hadden, gaven minder vaak aan dat ze verminderde seksuele behoeftes hadden dan vrouwen met één partner. Bij mannen werd er juist geen verband gevonden tussen het aantal bedpartners en een gebrek aan seksuele behoeften.

Vrouwen tussen de 55 en 64 jaar hebben het laagste libido, bij mannen zou hun seksuele ‘dieptepunt’ tussen de 35 en 44 jaar liggen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!